22.08.10
14:26
Здравейте! :)
На НВД съм защото съм в период на чистене.Въпроса ми е дали това е точната диета защото съм физически много активен-3пъти в седмицата фитнес и 3 айкидо.През другото време навън футбол,баскетбол.Сутрин правя кардио хиит на велото в къщи.А енергията нали идва от въглехидратите,затова се чудя дали не трябва да я сменя.185 см 85 кг съм.Не знам точно колко,може 5-6 искам да сваля,защото изградих мускулатура но от преди имах малко излишни килограми.Свалих го само с ограничаване,но сега вече няма кои знае какъв ефект за окончателно оформяне и искам нещо по стриктно.
Другия ми въпрос-на Айкидо ходя от 7:30 до 9.Излизам в 6:30 и се връщам към 10.Около тази тренировка не знам как трябва да се храня(преди и след).Знам че не трябва при тези диети да се яде толкова късно но тренировките са много изморителни и се прибирам много гладен.Ако ен ям на другата сутрин и 5 мин не мога да издържа от кардиото(което е на гладно).
Ще се радвам ако споделите мнението си! :)
23.08.10
09:34
‘’На НВД съм защото съм в период на чистене’‘
еми това ти е грешката според мен
23.08.10
13:40
НВД е глупава диета така или иначе, а пък какво остава като водиш и физически активен живот. Преориентирай се към РБД, а ако искаш да отслабваш просто намаляваш леко ккал., спорта и кардиото ще свършат останалата работа. ;)
казано от Miro Gi4ev на 23.08.10, 09:34:
‘’На НВД съм защото съм в период на чистене’‘
еми това ти е грешката според мен
Е нали това препоръчват повечето!?!
90% от “повечето” нямат точна представа какво представлява НВД - само са чели и чували или правили подобие на такава диета. правил съм НВД с всичкото смятане - НИКОГА ПОВЕЧЕ няма да направя такова нещо със себе си!
Аз пък твърдо застъпвам НВД-то! Хора, разберете, че не е правилно твърдо да се отрича даден режим!!! Аз съм свалял 25 кг с правилно проведено ВМ НВД! В момента също съм на ВМ-НВД, което въртя с въглехидратна ротация и съм 14кг надолу. Кардиото е всеки ден.
@ автора - в твоя случай може наистина да пропуснеш НВД-то при положение, че спортуваш толкова активно. 5-6 кила лесно ще свалиш и без НВД.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 23.08.10 19:03.
23.08.10
20:01
казано от Стоянчо на 23.08.10, 19:03:
Аз пък твърдо застъпвам НВД-то! Хора, разберете, че не е правилно твърдо да се отрича даден режим!!!
Правилно, но същото може да се кажа за всяка диета - от Аткинс до Лунната.
Аз съм свалял 25 кг с правилно проведено ВМ НВД!
ВМ–НВД е баш за израза - от трън та на глог. И отново - аз пък мога да ти кажа, че съм свалял 25кг. със суровоядство. Самия факт, че се постигат резултати, прави ли диетата добра? И да, и не. Резултата е хубаво нещо, но не е всичко. В конкретната ситуация, при такова натоварване да си отрежеш въг. е огромна глупост и не знам какъв мазохист би се подложил на подобно мъчение. Ся, ако те/го влече - това вече си е друга работа.
В момента също съм на ВМ-НВД, което въртя с въглехидратна ротация и съм 14кг надолу. Кардиото е всеки ден.
Аз в момента съм на вегетарианство вече 3 месец, -300/500ккал. само от храната, не ям месо ( риба също ), но ям всичко друго - млечни продукти, яйца и т.н. Кардиото е всеки ден ( почти ) и е ~40 мин. разделени на 4х10 HIIT. Вече идва 4-я месец, резултата е засега -8кг. И все пак не бих тръгнал да препоръчвам вегетарианство, добре че края на месеца го приключвам. То реално всяка диета си работи, много е от значение обаче какво е физическото натоварване на човек и дали искаш да си правиш експерименти с тялото и здравето или да караш нормално, но сигурно.
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 23.08.10 20:02.
23.08.10
20:45
казано от Crazy_With_Razor на 23.08.10, 13:40:
НВД е глупава диета така или иначе, а пък какво остава като водиш и физически активен живот. Преориентирай се към РБД, а ако искаш да отслабваш просто намаляваш леко ккал., спорта и кардиото ще свършат останалата работа. ;)
x2
@Crazy_With_Razor - нямаше нужда да се хабиш. Просто не споделям мнението “НВД-то в кофата”! Пък ти, ако щеш фотосинтезирай. До автора съм написал нещо, което явно не си прочел, а именно, че съгласно активността му НВД не е най-удачния вариант ;)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 23.08.10 21:25.
23.08.10
21:24
Има голяма разлика между НВД и НВД-ВМ , образовайте се и тогава спорете със Стоянчо, невежи професори!!!
23.08.10
21:55
@Стоянчо
И аз не споделям мнението на много хора за много неща, но поне имам желанието да се аргументирам, ако реша, че искам да водя диалог на темата, ако не - поне гледам да им откажа респектиращо, вместо да се правя на остроумен.
@RogerF
Има разлика да - едната е глупава, другата е още по-глупава. ( цъ-цъ и аз мога да остроумнича, то не е трудно )
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 23.08.10 21:57.
Crazy_With_Razor, аз от както те чета във форума, ти все сваляш по някакви космически кила (с някакви си твои си режими).
Не свали ли вече каквото трябва? Или по-скоро да питам - не можеш ли да задържиш резултата? :)
23.08.10
22:07
казано от Петко К на 23.08.10, 21:57:
Не свали ли вече каквото трябва? Или по-скоро да питам - не можеш ли да задържиш резултата? :)
Рядко задържам едни кила, защото много експериментирам. Уж си бях казал да се спра с тия глупости ама мине не мине някво време и реша да пробвам нещо. Не толкова ново, колкото различно. Ето примерно това с “вегетарианството”. Не знам, защо. Може би, защото еднообразието ( във почти всички сфери ) ме отегчава да смърт. Иначе определно не съм фен на бълк/кът циклите и не е това причината да качвам/свалям. По-скоро проблема, е че ако от 12 месеца 6-8 съм на някакъв режим, останалите 4-6 си хапвам кажи-речи квото ми се яде и съответно си качвам килца. После решавам да експермиентирам с някъв нов режим на хранене + намаляване на ккал. ( което не винаги работи, ако правя много чийт хранения или не следя много ккал. ) и после пак си хапвам всичко и кръга се затваря. Имам някви мераци да почна по-сериозно и с трен. ( от известно време ходя само 1-2 пъти на седмица ) и хранене, но в момента не разполагам със необходимите средства - готвя се за 3-та година в университета и парите от лятото ще си идат по направление - семестриални такси ( 800лв. 1 семестър ) и т.н.
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 23.08.10 22:10.
с НВД свалих 23кг за няколко месеца преди години - усещането е отвратително (особенно когато диетата продължава с месеци), но трябваше да ги махна тези килограми. диетата е ефективна - не го отричам. ОБАЧЕ с един разумен хранителен режим (ротация) може да се постигне същия ефект с цената на много по-малък дискомфорт .... верно - за по-дълго време. просто трябва да си направиш сметката и да започнеш с чистенето по-рано и през останалото време да се стараеш да не се омазняваш много - ако успееш да го направиш, с леки корекции в храненето и тренировките (може и някое бърнарче да се добави), ефекта ще е същия. говоря само възоснова на личния си опит - това, което важи за мен, не е общовалидно за всички ;)
24.08.10
09:18
Според мене зависи от много неща .1во ако си на ВВД с много въглехидрати и рязко отрежеш въглехидратите много кофти, 2ро ако ти е голям дефицита.
Преди не спазвах строга диета-може би просто се хранех здравословно и гледах да ям много протеини.А сега се ориентирах към нвд,защото е най-разпространена,и където и да търся ,само нвд ми излизаше.Затова се ориентирах към нея.Но наистина има някакъв дискомфорт-страшно много неща ми се ядат,а от обезмаслената извара и яйчните белтъци ми се гади.Но ако има ефект ще търпя. :D