Болки в кръста

16.08.10
17:17

Здравейте
Вчера реших да си направя една планинска разходка тъй тъй съм на балката и на по-стръмните изкачвания ме наболяваше кръста. Ходил съм около 4 часа отиване и връщане след което просо бях разбит. Кръстът не ме болеше след това само усещах доста неприятни болки в бедрата и прасците кеото си е нормално защото това не е типичното за мен натоварване. Днес се събудих с болка в кръста която цял ден не минава. Това ми се е случвало и преди след като бях карал кънки на лед. Случва ми се и когато след тежък клек правя обръщания или тяга, но само за около 10тина минути. Проблеми с техниката на клека нямам. Преди не ми беше най - правилна и си бях докарал някаква болка в кръста за около 3-4 дни, но след това я коригирах и нямаше такива моменти. Та на какво да отдавам тази болка която получих от планинската разходка. Болката е от дясната страна на кръста. Дали не е прещипан нерв и ако да какво е лечението( за него питам най-общо какво представлява ) ?

Темата беше редактирана от huckleberry на 16.08.10 17:18.

АН

16.08.10
17:31

Може някой прешлен да се е разместил и да прещипва нерв или мускул. Кинезитерапевт и витамини В комплекс ще ти помогнат.

24.08.10
11:25

След коремните преси и аз имам болки по гръба и кръста...Дали неса заради коремните ?

24.08.10
13:01

И аз имах болки в кръста.Сутрин като ставах от леглото се чуствах като стар човек,неможех да се изправа целия.След 2-3 Седмици басейн по 1 час плуване е достатъчно така ми мина на мене ;)

24.08.10
14:31

Според мен е от претоварване.Не съм лекар за да казвам от какво е ,просто споделям мнение,защото и аз получавам болки в кръста.Но аз ги получавам след като предния ден съм правил мъртва тяга и следователно съм го пренатоварил.

24.08.10
22:05

Хубава почивка, ако не ти мине - доктор, това е.

ЛР

10.09.10
02:17

казано от Agapao на 24.08.10, 14:31:

Според мен е от претоварване.Не съм лекар за да казвам от какво е ,просто споделям мнение,защото и аз получавам болки в кръста.Но аз ги получавам след като предния ден съм правил мъртва тяга и следователно съм го пренатоварил.

Ако чувстваш кръста си натоварен всеки път след тяга, значи не правиш нещо както трябва.
Противно на общата мъдрост - тягата не е упражнение за кръст :)

А до останалите:
- открийте кое упражнение / група упражнения / начин на трениране ви причинява дискомфорт
- разберете защо
- премахнете причината

поздрави

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1