23.08.10
15:03
Здравейте и от мен!
Следя от доста време публикациите в този сайт, чета вашите дневници с голям интерес, но така и не се осмелявах да се включа и аз. Но ето най-накрая реших да го направя!
EDIT: ...
Снимки: стр. 4, 13, 15
Клипчета: стр. 15
Години - 22
Ръст - 152 см
Тегло - 55,8 кг
% мазнини - 29,4
гръдна обиколка - 88
раменна обиколка - 97
талия - 75
корем - 87
ханш - 97
бедро - 59
коляно - 40
прасец - 35
глезен - 22
ръка - 28
китка - 15,5
Темата беше редактирана от dance_girl на 09.01.11 22:52.
Здравей и добре дошла
От всичко което порчетох, разбрах че си наясно какво искаш, и имаш някава идея как да го постигнеш. Това е много добър старт. Казваш че тялото ти е тренирано, което е чyдесно. С подходяща храна ще постигнеш желаният резyлтат. Може би е добре да напишеш с какво си се хранила, и с какво се храниш сега, за да може да ти се помогне ако се налага :) Yспех в начинанието и дано не те спохождат несподелени любови повече ;)
Здравей и добре дошла и от мен! :) Поздравления за това, че си решила да направиш нещо добро за себе си! :) Имаш си цел, освен да ти пожелая да я следваш, да бъдеш постоянна и да не се отказваш друго не мога да ти напиша. Не трябва да позволяваме някакви моментни разочарования и настроения да влиаят на хранителните ни навици, ако си имаш режим, който да си спазваш постоянно, едва ли ще имаш нужда от каквито и да е било боклуци за хапване! :) Сподели с нас няколко дневни менюта за да знаем към какво да те насочим, а и съм сигурна че си изчела голяма част от дневниците във форума и самия сайт и добре знаеш кои храни са подходящите. Успех от мен! :)
Здравей и честит дневник ! :) Вярвам , че с постоянство и желание ще постигнеш целите си . Успех !!! :) :) :)
Успех и от мен! :) Тук във форума постоянството и упоритостта на някои хора са заразяващи, така че съм сигурна, че и ти ще се справиш :) :) Само трябва да си търпелива и да знаеш, че добрите резултати изискват време и не се постигат с магическа пръчица :) :) :) А за храненето, всяко начало е трудно. :) Въпросът е да имаш желание и стъпка по стъпка да правиш необходимите промени. :) :) С времето ще ти стане навик и няма д аго приемаш, като лишение, а като нов начин на живот! :) Успех :)
24.08.10
12:35
Уау..., колко хора са се включили :)
Благодаря на всички за доброто посрещане и подкрепата - определено имам нужда от това. От днес започвам да вписвам храната и тренировките. Все още всичко е пълна каша, защото съм в процес на търсене на работа и т.н и понякога не ми остава време да ям/тренирам или се получават големи интервали, но ... всичко с времето си :) Ето за днес:
24/08/2010
ХРАНА:
9.00 - 200 мл прясно мляко 1%, кафе, 1 чл мед /домашен/
12.30 - парче кашкавал, голяма салата /домати, краставици, зелени чушки, маслини/
15.30 - шепа орехи, 1 редче шоколад финес
18.30 - 1 кисело мляко бор-чвор 0,1%, 1/2 грейпфрут
ТРЕНИРОВКА: /10.00 - 10.40/
Реших да започна с кръгова тренировка. Състои се от 4 кръга по 12 повторения от всяко упражнение /за съжаление успях да направя само 2 кръга, определено съм изгубила форма :( /
Упражненията са следните:
1. Reverse hyper - тук
2. Band pulldown
3. Повдигане на таз от пейка
4. Раменна преса с дъмбели
5. Reverse crunch - вижте тук
И накрая малко танци :)
ДОБАВКИ: /10.00 - 10.40/
- Лактофлор /пробиотик + фибри/ - 3х1
- витамин С - 2х2
24.08.10
13:02
Имам проблеми с интернета и може би ще се забавям с отговорите. Ще кача няколко снимки, за да видите за какво горе-долу става въпрос. Двете са от 2006, едната от 2007 и едната от 2009г. Най-новите в момента няма как да си ги прехвърля от телефона, понеже се оказа, че моят bluetooth не работи с windows 7. Затова ще трябва да си взема нов, но не знам кога ще е.
Мнението беше редактирано от dance_girl на 27.09.10 08:09.
24.08.10
13:28
Здравей, поздрави за трудното решение да влезеш във форма. И аз съм танцьор и знам колко е неприятно да почустваш тялото си тежко и тромаво след депресивен период с активно кулинарно самоунижтожение :D Но пък мога да те уверя, че това преминава и ако си последователна ще надминеш и най-добрата си форма от преди ;) Гледайки тренировката и храната ти ми идват много неща на ум, които бих искал да те посъветвам да не правиш или други, които да правиш, но ще изчакам да видя малко повече храна и тренировки и ако имаш желание ще ти дам някой друг съвет ;)
Успех и действай :)
Мнението беше редактирано от Йордан Христов на 24.08.10 13:29.
24.08.10
13:40
Хммм тази тренировка съм я правила , да не е случайно от една статия на T-muscle , където обещават тяло като на Jessica Simpson :D ? Иначе успех в начинанието и от мен - вярвам , че ще успееш с постоянство ! ;)
24.08.10
13:40
Благодаря ти, KETLOT!
Щом си танцьор определно ме разбираш. Съвети искам, даже много искам. Имам желание да се развивам във всяко едно отношение и това е само началото. :)
24.08.10
13:43
казано от fire.is.my.nature на 24.08.10, 13:40:
Хммм тази тренировка съм я правила , да не е случайно от една статия на T-muscle , където обещават тяло като на Jessica Simpson :D ? Иначе успех в начинанието и от мен - вярвам , че ще успееш с постоянство ! ;)
Позна.... :) Благодаря за пожеланията!
Обичам да ги чета тия женски дневници. Има момичета които искат да отслабнат но не полагат много усилия, има някой които полагат усилия но не толкова колкото трябва но като те гледам теб изглеждаш доста сериозна а щом си спортувала значи имаш дисциплина а щом имаш дисциплина няма да е проблем да тренираш, дано учението да не ти попречи на хранителния режим. Успех, ще следя с интерес и ще очакваме снимки
казано от dance_girl на 24.08.10, 12:35:
ХРАНА:
12.30 - парче кашкавал, голяма салата /домати, краставици, зелени чушки, маслини/
Тая храна бих я изсипал в една купа. Ще я разбъркам добре и ще я изям на закуска, но се опасявам, че още ще съм гладен...
ТРЕНИРОВКА:
Реших да започна с кръгова тренировка. Състои се от 4 кръга по 12 повторения от всяко упражнение /за съжаление успях да направя само 2 кръга, определено съм изгубила форма
Ако искаш да я завършиш определено трябва да наблегнеш на храната първо. Разгледай какво яде останалото женско царство във форума. Има много добри идеи за вкусни И полезни хранения. Аз бих ти казал баналните неща: яж месо, млечни продукти, яйца. Не се притеснявай че от тях можеш да качиш допълнителни килограми.
Успех в бъдещите начинания.
25.08.10
05:53
казано от pluvecat на 24.08.10, 13:44:
Обичам да ги чета тия женски дневници. Има момичета които искат да отслабнат но не полагат много усилия, има някой които полагат усилия но не толкова колкото трябва но като те гледам теб изглеждаш доста сериозна а щом си спортувала значи имаш дисциплина а щом имаш дисциплина няма да е проблем да тренираш, дано учението да не ти попречи на хранителния режим. Успех, ще следя с интерес и ще очакваме снимки
Мерси! :) Добре си описал нещата (y)
25.08.10
06:07
казано от gips на 24.08.10, 13:51:
ХРАНА:
18.30 - 1 кисело мляко бор-чвор 0,1%, 1/2 грейпфрутТая храна бих я изсипал в една купа. Ще я разбъркам добре и ще я изям на закуска, но се опасявам, че още ще съм гладен...
ТРЕНИРОВКА:
Реших да започна с кръгова тренировка. Състои се от 4 кръга по 12 повторения от всяко упражнение /за съжаление успях да направя само 2 кръга, определено съм изгубила формаАко искаш да я завършиш определено трябва да наблегнеш на храната първо. Разгледай какво яде останалото женско царство във форума. Има много добри идеи за вкусни И полезни хранения. Аз бих ти казал баналните неща: яж месо, млечни продукти, яйца. Не се притеснявай че от тях можеш да качиш допълнителни килограми.
Успех в бъдещите начинания.
Благодаря за пожеланията! За теб тази храна сигурно е малко, но аз да ти кажа доста се насилих, за да я изям - можех и с половината да мина. За сравнение ето какво представляваше един мой типичен ден в гимназията:
7.00 - чай с мед, 3 сл овесени ядки
8.00 - 14.30 - на училище /там не ядях нищо/
15.00 - 1 филия бонус с малко кашкавал
17.00 - 1 плод
19.00 - 21.00 - репетиция модерен балет
21.30 - 1/2 домат, 3 сл извара
Сега като гледам направо съм си гладувала, а все не бях доволна от тялото си. След хранене коремът ми се подува, макар количеството храна да е малко. А другите момичета от балета си се тъпчеха нон-стоп с боклуци и си бяха с плоски и оформени добре коремчета. Хореографката ме хареса само едно лято, когато бях отслабнала до 39 кг. Между другото и аз се харесвах много на тези кг, определено не бях кльощава, защото не съм много висока, а и по принцип структурата ми е такава, че не мога да стана клощава, а и не искам де :D
25.08.10
07:38
казано от Madboy на 25.08.10, 07:13:
Много интересен аватар :)
(sun) ME! :)
казано от dance_girl на 25.08.10, 06:07:
...За сравнение ето какво представляваше един мой типичен ден в гимназията:
7.00 - чай с мед, 3 сл овесени ядки
8.00 - 14.30 - на училище /там не ядях нищо/
15.00 - 1 филия бонус с малко кашкавал
17.00 - 1 плод
19.00 - 21.00 - репетиция модерен балет
21.30 - 1/2 домат, 3 сл извара
Сега като гледам направо съм си гладувала, а все не бях доволна от тялото си.
...
Хореографката ме хареса само едно лято, когато бях отслабнала до 39 кг. Между другото и аз се харесвах много на тези кг, определено не бях кльощава, защото не съм много висока, а и по принцип структурата ми е такава, че не мога да стана клощава, а и не искам де :D
Здравей!
Леле... това е било типично хранене?!? (tmi)
Дъщеря ми е почти на 12 г и на ръст 144 см е 35 кг и е тънка като шпага. Не искам да си представям 39 кг на ръст 152…
казано от dance_girl на 23.08.10, 15:03:
...
% мазнини - 29,4
Този процент как е измерен?
Храната ти е... няма такава. Освен ако не си генетично усъвършенствана да зареждаш енергия от слънчевите лъчи, не виждам как успяваш да изкараш един активен ден с това “хранене”.
Задачката ти не трябва да бъде да свалиш кг на всяка цена, а да се научиш да слушаш тялото си, да се храниш и живееш здравословно и да постигнеш равновесие. Ако продължаваш с този глад, резултатите ще са временни, а за здравето можеш да забравиш.
Желая ти успех!
25.08.10
08:29
Vic, Madboy , благодаря за съветите.
Процентът мазнини го измерих с един кантар, който имам вкъщи. Не знам до колко е реален...
А за храната, имам много знания по въпроса, знам кои са правилните храни, но с количествата не знам как ще се справя. От две хапки ми се пълни стомахът, непрекъснато ми е тежко. Когато ям малко нямам сили за тренировки, когато ям повече не мога да тренирам от тежест, изобщо ... нямам думи..
Е то това постепенно ще се оправи, няма да стане за 1 ден :) Щом знаеш какво да ядеш, защо не го правиш ?!
На тези кг едва ли е реален този процент мазнини, тези кантари както се сещаш няма как да познаят, измерването се извършва с “калипер” за да е що-годе точно, но общо взето е по-важно какво показва огледалото.
казано от dance_girl на 25.08.10, 08:29:
...
Процентът мазнини го измерих с един кантар, който имам вкъщи. Не знам до колко е реален...
Електроимпеданс? Не особено точен метод. Нека специалист те замери с калипер, ако държиш да знаеш точните цифрички.
казано от dance_girl на 25.08.10, 08:29:
А за храната, имам много знания по въпроса, знам кои са правилните храни, но с количествата не знам как ще се справя. От две хапки ми се пълни стомахът, непрекъснато ми е тежко. Когато ям малко нямам сили за тренировки, когато ям повече не мога да тренирам от тежест, изобщо ... нямам думи..
Знания? Диетологията е възможно най-малко точната “наука”. На всяко твърдение има поне едно противоположно, винаги подкрено с “доказателства” и “изследвания”. Има ВВД, РБР, НВД... и всички действат (уж). Ще ти отнеме време, но е най-добре да откриеш твоя режим, а не някой наложен отвън.
Най-важните неща ги знаеш - чисти храни (доколкото е възможно), без джънк. За количествата - подуването е заради режима на оцеляване в който си вкарала тялото си, благодарение на оскъдното хранене. Когато тялото свикне, че ще получава редовно храна в достатъчни количества, подуванията и дискомфортът ще изчезнат.
Мнението беше редактирано от Vic на 25.08.10 08:44.
25.08.10
15:17
dance_girl - 24.08.2010, 14:35
ХРАНА:
Тая храна бих я изсипал в една купа. Ще я разбъркам добре и ще я изям на закуска, но се опасявам, че още ще съм гладен...
Ako се добави 100г овес става чудесна закуска
25.08.10
15:30
Така, дойде време да се отчитам за днес. Денят започна малко трудно, НО важното е, че завършва добре :) От вчера имах лека мускулна треска, която не беше проблем, само мускулчетата на дясната ръка ме боляха доста от едни повдигания на ръце, които правих вчера, но си направих тренировката и днес, де.
25/08/2010 г
ХРАНА:
9:00 - 200 мл прясно мляко 1%, кафе, 1 чл мед
12:00 - 1 кисело мляко 0,1%, шепа орехи
15:00 - кафе с малко мляко, 1 чл мед, 1/2 грейпфрут
16:00 - ТРЕНИРОВКА
18:30 - парче кашкавал, голяма салата /домати, краставици, чушки, маслини/
ТРЕНИРОВКА: /16:00 - 17:20/
Butt & abs workout - включва 10 упражнения за долна част и корем, по 15 повторения от всичко последователно, като тези за краката са по 15 на крак.
- упражнения 1 & 2
- упражнения 3 & 4
- упражнения 5 & 6
- упражнения 7 & 8
- упражнения 9 & 10
Тренировката беше размазваща, много съм доволна, успях да си я направя цялата и то, както трябва. Даже исках и още ... :)
Сега се чувствам като преродена, ама да видим утре как ще се измъкна от леглото :D
Друго, което установявам е, че долната част на тялото определено ми е силна, но в ръцете нямам сила, а те се използват при опора за много от упражненията, така че общо взето това ме затрудни.
ДОБАВКИ:
- Лактофлор - 3х1
- витамин С - 2х2
PS: Ще включа и други храни спокойно, просто това имам под ръка в момента ;)
25.08.10
18:55
казано от Madboy на 25.08.10, 18:44:
Витамин С-то колко мг в хап е ?
100 mg
26.08.10
06:16
Добро утро!
Ставането беше трудно, както си и знаех. Мускулната треска обхваща цялото тяло, но се търпи. От вчера чувствам дупето и краката си доста стегнати, което е добре :)
Малко ми е отпаднало, затова днес ще включа повече въглехидрати.
26.08.10
07:44
Ееее, писна ми вече!!! Тези моите съквартирантки ще ме побъркат. Само трябва да им вървя след гъза - нито чистят, чиниите им стоят със седмици в мивката, навсякъде трохи, остатъци и т.н., нито изхвърлят боклука, каналите им всичките запушени, даже водата в тоалетната не си пускат, просто съм потресена. (punch) Егати момичетата, егати чудото, пази боже ...
Един ден като имам деца задължително ще ги запиша на мноооого спорт. Няма по-добро нещо от спорта за изграждане на дисциплина и много много други качества у един човек.
Мнението беше редактирано от dance_girl на 04.09.10 13:59.
а така, Мъчи ги с Мноогооо спорт :D С кофти съквартиранти дето не иим пука оправия няма, или бой, или ги сменяш :D
Бе първо бой да те запомнят и тогава ги сменяш... :D иначе е пълно с такива недорасли индивиди, които още гледат мама и тати в очите и ги държат за ръчичка...
26.08.10
08:03
казано от CKOTA на 26.08.10, 07:59:
Бе първо бой да те запомнят и тогава ги сменяш... :D иначе е пълно с такива недорасли индивиди, които още гледат мама и тати в очите и ги държат за ръчичка...
По-скоро ги гледат така, за да им дават парички. Пък като пораснат са с илюзията за някой богат мъж, дето да им наеме домашна помощница и те по цял ден да са по козметичните салони и магазините и хич да не им се налага да чистят... Я по-добре вземи да спреш да им чистиш и миеш чиниите и да видим дали няма да се усетят, като останат без чисти такива. Ще се наложи да потърпиш малко, ама няма как. Някой неща изискват жертви.
Оспамихме дневника на момичето :)
26.08.10
08:10
И да спра да чистя, положението не се променя към положително. Просто не им прави впечатление мизерията. Но пък аз не го правя за тях, а за себе си, защото не мога да живея в такава обстановка.
Мнението беше редактирано от dance_girl на 04.09.10 14:01.
26.08.10
08:15
Извод: следващата квартира с мъже :D Те поне като им се каже, се усещат малко. Освен ако не си с него де - тогава трябва да ходиш подире му.
казано от CKOTA на 26.08.10, 07:59:
Така ще станеш киллър на тъпанари :DDDDD
Тателен офф
26.08.10
08:49
казано от Absolut Illusion на 26.08.10, 08:15:
Извод: следващата квартира с мъже :D Те поне като им се каже, се усещат малко. Освен ако не си с него де - тогава трябва да ходиш подире му.
:D Била съм и с мъже /по-точно момченца според мен де/ и положението не беше по-розово :D
26.08.10
08:51
Абе мъжете са още по-зле :D Освен ако не е гей , тогава наистина ще живееш в идеално “лъснат” дом :D Обаче негативите са доста :D
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 26.08.10 08:52.
26.08.10
08:58
Да. Докато живееш сам обаче. Хванеш ли си жена - надали ще ти идва музата всеки ден да чистиш, переш и готвиш :)
26.08.10
09:04
Направо ме разбихте :D Добра тема се отвори май за коментари.
казано от dance_girl на 26.08.10, 07:44:
Ееее, писна ми вече!!! Тези моите съквартирантки ще ме побъркат. Само трябва да им вървя след гъза - нито чистят, чиниите им стоят със седмици в мивката, навсякъде трохи, остатъци и т.н., нито изхвърлят боклука, каналите им всичките запушени, даже водата в тоалетната не си пускат, просто съм потресена. Тук съм от 2 месеца и вече на какво ли не се нагледах, и то само едната съквартирантка е тук, а като дойдат и другите две, не ми се мисли... Омръзна ми да се занимавам само аз с всичко, да не съм дошла да им прислугвам (punch) Егати момичетата, егати чудото, пази боже ... Т`ва днешните девойки са това, знаят само краката да си вдигат...
Голям спам стана, ама понеже и приятелката ми е в студентски общежития и общо взето е изпадала в подобни ситуации, ще те питам направо:
Това горното, в точно този му вид, пробвала ли си да го кажеш директно на въпросните “дами”? В повечето случаи бруталната откровеност е най-добрия подход. По-добре да нахраниш човека лично, за да започне да върши работа, отколкото да го храниш пред други хора, където няма да има полза от храната :D
Моята приятелка в началото се притесняваше да им го каже директно така че да прозвучи максимално гадно, но след като я убедих да го направи имаше значително подобрение. Някои хора само от това разбират и това си е.