дневника на любов

Темата е заключена.
Прескочи до:

Здравейте, реших и аз да си направя малък дневник защото за храната няма какво да коментирам защото не мога много да се ограничавам. А във връзка със спорта преди ходех доста често 4 пъти в седмицата но от 2 години не бях спортувала. Ходих от време на време да тичам но ме е срам да тичам че ми казаха че тичам смешно. За това си взех крос - тренажор и от вчера почнах да го ползвам. Но освен че се бях на яла доста добре в един китайски , съм много зле и визически повече от 15 мин не изкарах. Иначе целта ми е да сваля някое друго килце че сега съм 55 а съм 163, искам да сваля около корема, паласките никога не мога да ги махна от всякаде свалям но не и от там. Дори когато ходех и на фитнес не ставаше. За яденето почти не ям . Ям само когато ми се яде и по малко. А пия и зелен чай. Доста прочетох за хранителни режими но с това не мога да се преборя готова съм на 2 часа кардио но не и да се лиша от нещо вкусно. При мен проблема е че когато някой яде нещо хубаво и на мен ми се дояжда не мога да устоя. Ще съм ви благодарна за вашите крити и съвети.

20.08.10
08:58

казано от любов грозданова на 20.08.10, 08:13:

за храната няма какво да коментирам защото не мога много да се ограничавам

За яденето почти не ям . Ям само когато ми се яде и по малко.

При мен проблема е че когато някой яде нещо хубаво и на мен ми се дояжда не мога да устоя.

Нормално е да ти се прияжда всичко, след като стоиш гладна. Остави засега настрана хранителните режими, броенето на калории, въглехидрати, мазнини и т.н.

Започни да се храниш с достатъчни (!!!) количества полезна храна - месо, яйца, масло, зеленчуци, плодове, ядки и т.н. След като направиш това, започни лека полека да ограничаваш кроасани, шоколади, чипсове, безалкохолни и т.н. Ако си забраниш всичко веднага, надали ще се получи, но като си нахранена и като знаеш, че правиш нещо хубаво за тялото си, постепенно ще спрат да ти се дояждат всякакви боклуци.

Ако смяташ, че само с кардио ще се оправиш - виж това: http://figureathlete.t-nation.com/article/training/the_final_nail_in_the_cardio_coffin&cr;=

Пожелавам ти успех в постигането на целите ти.

шоколади и чипсове рядко ям повече ми е проблем пържените неща на тях не мога да устоя. А иначе почвам да правя и коремни преси. Тези дни мисля да си купя и гирички. Дано да стане :) . Мерси за съвета

20.08.10
10:31

Здравей,
Дойде време и аз да почна да давам насоки и да помогна, както на мен ми помогнаха другите дами :)
Относно корема - и аз бях така, коремни преси, та коремни преси ... и ми отвориха очите с ето тази статия - http://www.bb-team.org/articles/3734/#axzz0x8kfC1Ep.
Сащо така ако разгледаш другите дневници може да видиш доста базови упражнения /като клековете например/, които ще ти свършат много добра работа.
За храненето все още не се чувствам уверена да давам съвети, но другите ще го направят  ;) 
Успех с дневника!

Мнението беше редактирано от Axi на 20.08.10 11:15.

Здрасти и честит ти дневник! Дано ти бъде повече от полезен.
Статията за корема е задължителна, прочети я хубаво.
Относно яденето не знам какви съвети ще получиш, след като ти не ядеш. Основният съвет, който всеки ще ти каже е: “започни да се храниш редовно и с качествени храни”. И е добре да го приложиш възможно по-скоро.
Иначе има тънкост, която може да ти помогне. Не ми се преписва всичко, което вчера писах по въпроса, та ето ти накратко: отслабва се като гориш повече, отколкото приемаш. Ако не може да се лишиш от сладкото и т.н., то...пак може да отслабваш, но...трябва да гориш повече, отколкото приемаш. Т.е. щом ще ядеш повече -> ще трябва да изгаряш повече. Така че не се самообвинявай, че си хапнала вкусна храна, просто я изгори с подходящи тренировки.

Мерси за съветите!!! А зеления чай дали помага в процесът на отслабване че доста неща прочетох. И все пак продължавам да го пия но го пия от месец и освен че коремът ми не е надут друго не забелязвам :)

Здравейте , и аз реших да ям малко но почесто , до вчера едвам се насилвах по 3 пъти на ден да ям , особенно когато съм си в къщи. Тогава изобщо не ми се яде и не ми се пие вода. С водата продължавам да се боря , вчера изпих 1,5 л просто не можах да повярвам :) колко е много . Снощи изкарах и 30 мин на кростренажора , преди 2 год изкарвах 1 ч . Днеска , като се прибера от работа ще пробва да станат 40 мин. А в понеделник мисля да ходя да си взема гирички. Четох за коремните преси и мисля да ходя на едни лостове, че ми се стува най добрия вариант:)

Здравейте !
Храната и днеска беше кушмарна :D
10:00 закуска около 10 гр салам, 2 яйца и 1 домат :)
14:00 2 малки кроасанчета
19:00 1 пилешко крилце и около 50 гр пържени картофи ( ужасна вечеря )
20:00 40 мин на кростренажора
за деня съм изпила около 1 л вода ( ужасно малко ) :D
и завършвам с зелен чай :D

22.08.10
19:22

Ами като знаеш че е кУшмарна, защо я изяде?  :D
Водата ти не би изглеждала толкова малко ако присъства под друга форма в менюто ти (обилни количества зеленчуци и плодове), но при твоите пържени картофи и кроасани си е направо суша. ;)
ПП: По повод на по-горния ти пост: не си мисли, че колкото повече време прекарваш върху кростренажора в монотонно темпо, толкова по-добре, това си е чиста загуба на време. Можеш да си много по-ефективна в рамките на 15 мин.

Мнението беше редактирано от Margi на 22.08.10 19:30.

беше доста вкусна ама почвам и нея да отказвам. Отказах и захарта значи имам малък напредък :D сладко вече не ям :) сега остава по малко пържено и май ще стане :D

23.08.10
08:11

ако ям колкото теб, няма да имам сила да си отворя очите даже,какво да говорим за тренировка
напълни си хладилника с извара-ама гледай да й пише протеините,че има извари с по 4(!!!!)гр протеин и 10гр въглехидрати:(
кисело мляко,пилешко без кожа,овесени ядки,орехи и много кафяв ориз.покрай тях ,разбира се,много плодове и зеленчуци
препръчвам ти и мед-по време или след  тренировка
и МОЛЯ ТЕ,вземи си гирички по-тежки от 1кг
успех

казано от Queen Kobra на 23.08.10, 08:11:

ако ям колкото теб, няма да имам сила да си отворя очите даже,какво да говорим за тренировка
напълни си хладилника с извара-ама гледай да й пише протеините,че има извари с по 4(!!!!)гр протеин и 10гр въглехидрати:(
кисело мляко,пилешко без кожа,овесени ядки,орехи и много кафяв ориз.покрай тях ,разбира се,много плодове и зеленчуци
препръчвам ти и мед-по време или след  тренировка
и МОЛЯ ТЕ,вземи си гирички по-тежки от 1кг
успех

определено ще си взема по тежки гирички мисля да съм къ 5 кг. А иначе за яденето найстина не изпитвам глад освен когато съм на работа де защото всеки си взима нещо вкусно :D само аз не :( ама свиквам вече . По късно ще напиша и какво съм яла днеска

23.08.10
08:45

казано от любов грозданова на 23.08.10, 08:32:

А иначе за яденето найстина не изпитвам глад освен когато съм на работа де защото всеки си взима нещо вкусно :D само аз не :( ама свиквам вече .

Привет!
Ами то и на мен ми се чудят и сигурно ми се и смеят в офиса, като ме видят с варените картофи и яйцата и разните му там странни за тях храни, но почти всички ме питат как вървят тренировките и понякога дори и питат за какво точно са тези храни и се почва с това как те нямали воля да ядат полезни храни. А то дори не е до волята това. По-скоро е желанието за промяна и когато това е съчетано с видимите резултати, самочувствието ти някак си се променя на по-високо ниво. А когато ти самата се чувстваш добре и околните го усещат по непонятен за мен начин и да ти кажа, дори и да ти завиждат, все пак казват, че изглеждаш добре. Което пък от своя страна помага за въпросно самочувствие. И така в един момент се запалваш по това да се грижиш за тялото си и спираш да мислиш за вредните храни и се насочваш към това, което е полезно, без това да предполага лишения. Това съвсем не означава да спреш някой малки прегрешения. Хора сме все пак :P Но пък и сама усещаш къде е границата. Успех и занапред :) И поздрави

Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 23.08.10 08:46.

23.08.10
08:59

За гиричките - ако ще си взимаш - вземи от тези, които се разглобяват - така ще можеш да си слагаш адекватна тежест за различните упражнения, можеш да си вземеш малко тежести за начало, а като се позасилиш - да вземеш допълнително тежести.

За храната... Яж храни, които са не само полезни, но и вкусни. Ако се насилваш да ядеш неща, които не харесваш и тайно завиждаш на колегите, че си взимат “вкусните неща”, то цялата тази история няма да продължи дълго.

Прочети малко кои храни как се отразяват на тялото, разгледай различните полезни храни, опитай да приготвиш/откриеш вкусни ястия с тях. Подготви се, че за много храни ще срещнеш различни мнения - примерно за яйцата - дали трябва да се ядат цели, мазнини дали трябва да се ядат, въглехидратите - добро ли са или не. Експериментирай с различни неща и си води бележки за това как се чувстваш, виж тялото ти как реагира, дали се разболяваш и т.н. Универсален хранителен режим няма... За едни работи едно, за други друго. Ако обичаш мазнини - пробвай принципите на вм-нвд. Ако не - намери нещо алтернативно. В общи линии важното е да се чувстваш добре.

казано от adichka на 23.08.10, 08:59:

За гиричките - ако ще си взимаш - вземи от тези, които се разглобяват - така ще можеш да си слагаш адекватна тежест за различните упражнения, можеш да си вземеш малко тежести за начало, а като се позасилиш - да вземеш допълнително тежести.

За храната... Яж храни, които са не само полезни, но и вкусни. Ако се насилваш да ядеш неща, които не харесваш и тайно завиждаш на колегите, че си взимат “вкусните неща”, то цялата тази история няма да продължи дълго.

Прочети малко кои храни как се отразяват на тялото, разгледай различните полезни храни, опитай да приготвиш/откриеш вкусни ястия с тях. Подготви се, че за много храни ще срещнеш различни мнения - примерно за яйцата - дали трябва да се ядат цели, мазнини дали трябва да се ядат, въглехидратите - добро ли са или не. Експериментирай с различни неща и си води бележки за това как се чувстваш, виж тялото ти как реагира, дали се разболяваш и т.н. Универсален хранителен режим няма... За едни работи едно, за други друго. Ако обичаш мазнини - пробвай принципите на вм-нвд. Ако не - намери нещо алтернативно. В общи линии важното е да се чувстваш добре.

за дъмбелите ли имаш впредвид или си има някакви други гирички който се разглабят. Аз все още не съм гледала какви са видовете. Знам само тези гумените дето са във фитнес залите.

23.08.10
10:26

казано от любов грозданова на 23.08.10, 09:11:

за дъмбелите ли имаш впредвид или си има някакви други гирички който се разглабят. Аз все още не съм гледала какви са видовете. Знам само тези гумените дето са във фитнес залите.

Ами аз май ги ползвам като синоними думите гира и дъмбел. В крайна сметка говоря за лостчетата, на които можеш да сложиш дисковете и да ги задържиш с някакъв вид гайка. Дисковете могат да бъдат както метални, така и гумирани (т.е. гумираните пак са метални, де, просто с гумено покритие).

Здравейте ето я храната за днеска :)
7:30 2 банана
11:00 един кроасан ( забравих си обяда :D)
14:00 една варена царевица със сол
17:00 малко кардио
към 19:00 едно крилце с варен ориз (така го мисля )
и зеления ми чай ( къде без него :D)
Днес храната май е по добре :)

23.08.10
15:13

казано от любов грозданова на 23.08.10, 15:10:

Здравейте ето я храната за днеска :)
7:30 2 банана
11:00 един кроасан ( забравих си обяда :D)
14:00 една варена царевица със сол
17:00 малко кардио
към 19:00 едно крилце с варен ориз (така го мисля )
и зеления ми чай ( къде без него :D)
Днес храната май е по добре :)

Здравей,
не, храната ти е кошмарна, дори аз се храня по - добре !  :D

Въглехидрати, малко джънк и едно нещастно крилце, при това с ориз!
Попрочети още малко за храната, набавяй си протеин достатъчно, че зле!

ах тази храна ми е най трудна :D:D:D то нищо чудно че корема ми е подут :D:D

МММ какво да измисля за вечеря :S давайте идей

23.08.10
15:53

казано от любов грозданова на 23.08.10, 15:42:

Пилешка пържола, или ако искаш пилешки крилца, но повече от едно със салата.Омлет и салата, риба и салата.

казано от ralista на 23.08.10, 15:53:

Пилешка пържола, или ако искаш пилешки крилца, но повече от едно със салата.Омлет и салата, риба и салата.

дефакто че храната за деня ми е малко нали така да го разбирам :)

23.08.10
16:02

казано от любов грозданова на 23.08.10, 15:56:

казано от ralista на 23.08.10, 15:53:

дефакто че храната за деня ми е малко нали така да го разбирам :)

М да, малко е и не е много подходяща. Инис и дрyгите преди това са ти написали много добре. трябва да се храниш, а не да стоиш гладна, и да подбираш подходящите храни спрямо времето. Не съм най-подходящият човек да ти дава съвети как да се храниш, защото и моята храна не е много читава, но менюто ти днес е меко казано yжасно.

Гладна в никав случай не седя но преди да си взема тренажора си мислех че може да се отлабне без никакво движение и с глад вярно свалих 3 кг за 1 седмица ама пак си ги върнах за по малко време . Та сега ям много малко защото не изпитвам глад а и на тая жега изобщо не ми се яде особенно когато съм си у нас :( а най лошото че и течности не поемам

23.08.10
16:56

Голяма заблуда! Че като не ядеш, ще свалиш. Трябва да ядеш поне 5-6 пъти на ден и то не каквото ти падне, а съобразено с целите, които имаш. И аз не съм от най-компетентите по тази част, но и аз мисля, че храната ти днес е ... наистина ужасна. Казваш, че не изпитваш глад - ми то апетита идва с яденето. А колкото до водата - груба грешка, че не поемаш никакви течности. Четох някъде, че минималната доза за човек се изчислява - 45 мл на килограм. Видях някъде и 50 мл, но това вече ти ще го прецениш сама...

23.08.10
18:22

Хайде аз пак,
Любов, искам да ти обърна внимание на 2-3 неща.
Пишеш, че ти прияжда “нещо хубаво”, когато го видиш, а същевременно не изпитваш глад. И двете не са верни.
Когато ти се хапва някоя “забранена гозба”, то е, защото организмът ти страда от липса на храна с хранителна стойност. Започнеш ли редовно да храниш тялото си с подходящите неща (целият форум и сайт са пълни с такава информация), няма да ти се хапват “онези неща”.

Ако менюто ти все е такова, каквото го описваш, най - вероятно си вече с бавен метаболизъм, тялото ти унищожава и малкото останали мускули и си пази паласките, докато ти го захранваш с кроасанчета и царевица. Резултатът ще е едно голямо нищо, ако не промениш настройката си. Как да се храниш, има много изписано тук и аз няма да го повтарям. Ако искаш да направиш нещо за себе си и да има смисъл от престоя ти тук, най - добре да се заемеш с храната много сериозно.
Не е нужно да спазваш някаква диета, запознай се с храните, коя какво съдържа, кога е подходяща и започни да ги ядеш. Дори само това ще има ефект.

23.08.10
18:53

Относно храната, аз имам едно любимо меню от дневника на Anelia, позволявам си да го копирам тук!

казано от Anelia на 24.04.10, 19:22:

По принцип не пиша храна, но днес и така и така нямам тренировка, ще запиша едно меню, за да взимат пример всички, които карат на фибри, бисквитки и кока-коли, защото форумът се изпълни с такива дневници  :coolgrin:

6:00 портокал+кафе
8:00 мюсли+мляко+мааалко протеин
11:00 супа, но каква: от цялото количество около 500 гр, 150 поне от тях бяха пилешко чисто месо+ цяло яйце за застройка
15:00 50 гр. сирене Бри и 1/3 авокадо + салата зеле, морков, люцернови кълнове, краставица, зехтин
19:00 2 свински пържоли + зелена салата
21:00 морков
23:00 извара, но не съм сигурна още дали ще ми се яде.

Вода: много, 2 кафета, зелен чай, витамини, калций.
Моля копирайте, преписвайте, ползвайте...само не стойте гладни!

Любов, аз също не съм компетентна особено и менютата ми невинаги са добри, но ровя и намирам идеи. Не казвам, че трябва да изядеш всичко, което Анелия е дала като свое меню, защото то е съобразено с нейното сериозно физическо натоварване и енергоразход. Идеята ми е да усетиш разликата между истинска храна и залъгващи гладен организъм джънкове. Ориентирай се към храната :) Ще следим :Р

И аз редовно не гледам грамотността на постовете си, но поне се старая да постигна някакво средно ниво.Започни първо от това начинание, а пък храненето после ще го оправиш.

казано от RogerF на 23.08.10, 20:30:

И аз редовно не гледам грамотността на постовете си, но поне се старая да постигна някакво средно ниво.Започни първо от това начинание, а пък храненето после ще го оправиш.

Какво имаш впредвид?!

Здравейте ,
9:30 20 мин кардио, нещо днес неможех повече (сигорно е от жегата)
10:15 закуска кисело мляко с пшениични  трици и пшеничен зародиш
12:30 малко диня
14:30 омлет от 2 яйца сирене и свинско филе , салата от домати и крастевици
16:00 пак малко диня
19 :00 вечерята мисля да е от салата домати и крастевици и домашно сирене
Очаквам вашите критики и съвети. Приатен ден

24.08.10
08:13

Мен ако ме питаш - вкарай и малко пилешко за вечеря...

добре и пилешко ще добавя :)

По-добре прочети малко за белтъчините (протеини е другото им название), мазнините и въглехидратите (прости и комплексни). Само 10 мин ти трябват и ще може да разбираш защо и къде грешиш. И след това вече е по-лесно да видиш кой режим работи за теб - дали балансиран, дали с много мазнини и малко въглехидрати... Иначе всичко е лутане между забранено и разрешено, а тези две понятия не са строго фиксирани.

нещо ми е много трудно да избера точния хранителен режим :(

казано от любов грозданова на 24.08.10, 11:45:

Точен хранителен режим не се избира. До него се стига. Вземаш впредвид индивидуалните ти особености и според тях пробваш първо възможно най-логичния. Или намираш някой, който да прави това за теб.
Например:
- ако си продавачка на шоколадови бонбони и се налага да ядеш по няколко на ден - високомазнинната нисковъглехидратна диета не е за теб;
- ако имаш възможност да ядеш само 3 пъти на ден, а през другото време си на работа в цеха, където има опасни за здравето вещества - по-добре да обмислиш идеята за високомазнинна диета, защото при нея се яде по-рядко (мазнините дават повече калории, които се освобождават по-дълго време...);
- ако си гледате у вас екологично чисти плодове, то ще е престъпление да не ги ядеш, стига тялото ти да няма нищо против...
Предния ден яденето ти е от белтъчини и прости въглехидрати. По принцип на всяко хранене трябва да имаш белтъчини, а въглехидратите и мазнините зависят от диетата.
Ако избереш да не ядеш повече от няколко грама дневно въглехидрати, а само мазнини и протеини (високомазнинно), то всяко инцидентно хапване на въглехидрати те подува и т.н.
Въобще вземи плюсовете и минусите на начина ти на живот, източниците на храна, любимите храни и ги сравни с плюсовете и минусите на основните видове хранене. И си избери с коя да започнеш.
Друг вариант е да си направиш тест, който включва повечко въпроси (например: като огладнееш озверяваш ли, или си понасяш нормално глада?) и според резултатите се насочи откъде да тръгнеш, за да намериш своето хранене.
Може и да пробваш в ВЕГА тест, тест според кръвната група и т.н.
Но просто тръгни от някъде и нагаждай. Иначе рискуваш всеки ден да пишеш някакво хранене и всеки от нас да ти казва според неговите виждания кое да пипнеш, което ще води до промени, независещи една от друга. И ще е въпрос на луд късмет по този начин да си напипаш храненето :)

казано от Oranje на 24.08.10, 12:12:

казано от любов грозданова на 24.08.10, 11:45:

Точен хранителен режим не се избира. До него се стига. Вземаш впредвид индивидуалните ти особености и според тях пробваш първо възможно най-логичния. Или намираш някой, който да прави това за теб.
Например:
- ако си продавачка на шоколадови бонбони и се налага да ядеш по няколко на ден - високомазнинната нисковъглехидратна диета не е за теб;
- ако имаш възможност да ядеш само 3 пъти на ден, а през другото време си на работа в цеха, където има опасни за здравето вещества - по-добре да обмислиш идеята за високомазнинна диета, защото при нея се яде по-рядко (мазнините дават повече калории, които се освобождават по-дълго време...);
- ако си гледате у вас екологично чисти плодове, то ще е престъпление да не ги ядеш, стига тялото ти да няма нищо против...
Предния ден яденето ти е от белтъчини и прости въглехидрати. По принцип на всяко хранене трябва да имаш белтъчини, а въглехидратите и мазнините зависят от диетата.
Ако избереш да не ядеш повече от няколко грама дневно въглехидрати, а само мазнини и протеини (високомазнинно), то всяко инцидентно хапване на въглехидрати те подува и т.н.
Въобще вземи плюсовете и минусите на начина ти на живот, източниците на храна, любимите храни и ги сравни с плюсовете и минусите на основните видове хранене. И си избери с коя да започнеш.
Друг вариант е да си направиш тест, който включва повечко въпроси (например: като огладнееш озверяваш ли, или си понасяш нормално глада?) и според резултатите се насочи откъде да тръгнеш, за да намериш своето хранене.
Може и да пробваш в ВЕГА тест, тест според кръвната група и т.н.
Но просто тръгни от някъде и нагаждай. Иначе рискуваш всеки ден да пишеш някакво хранене и всеки от нас да ти казва според неговите виждания кое да пипнеш, което ще води до промени, независещи една от друга. И ще е въпрос на луд късмет по този начин да си напипаш храненето :)

Аха такава била работата . Знаех си че съм прикрита блондинка :D. По принцип работя в магазин за алкохол и цигари и там и сладко има. Рядко се случва някой от там да си взима нещо и на мен да ми се яде , особенно когато съм решила да не ям сладко :D

25.08.10
07:43

по-добаре да сгънеш набързо 2 пилеки пържоли в почивката отколкото да стоиш гладна цял ден
няма нищо лошо да ядеш пълнозърнест хляб и кафяв ориз и ядки
това че с толкова нищожна храна не изпитваш глад е много много лошо (whew)
тая седмица ме пипна “летен” вирус-нямах апетит,не ядох и се обезводнх и мисля че изпитах това което чувства тялото ти в момента-нямах сила да се разходя и 2км а в залата ми прилоша докато вдигах 5кг
но не мога да си представя това да ми е постоянното състояние
затова спри да мислишза тренировката и си оправи храната

Добър ден ,
почнах да ям по повече
Закуска 3 варени яйца , около 100 гр , дом. козе сирене и един голям домат ( толкова не съм яла от доста време )
Обяд мился 2 кюфтета да изям и много салата
ЗА ВЕЧЕРЯ  още не въм измислила
Дано не почна да качвам килограми , но значително по добре се чуствам като ям, снощи правих и коремни преси(10 повторения по 3 серии) и малко кофички не издържах много на тях за това направих 4 повторения по 3 серии.

днес вечерята не беше много дажа май и малко , но не ми се ядеше нищо освен диня та изядох коре долу половин диня :D:D:D.
Tренировката за днес се състоеше от 30 мин кардио, 10 лицеви опори (дано утре да нямам мусколна треска ) и 40 коремни преси :)
А сега дойде ред и на зеления чай :)
От мен толкова за днеска . Лека вечер

Здравейте , храната до този момент е
Закуска 4 варени яйца
Обяд : сандвич с пълнозърнест хляб и луканка , и салата от домати и крастевици
Следобедна закуска 2 праскови

26.08.10
13:32

Тази луканка.... хич не ти трябва... нищо полезно няма в нея. Замести я с шунка да речем.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1