24.08.10
22:01
Здравейте,занимавам се с тренировки с собственото тегло и зимата дигам тежести у нас.Тренирам ММА,но сега сам пред дилема дали да стана щангист може ли да ми кажете и плусовете и минусите в това :) на 16 години сам 172 см 68 кг благодаря преварително
КФо ММА на 16 години ве ??щанги бе остаи таа раота, не ти треа ти продължаваи така може да станеш и по висок ще ти е полезно в ММА ;)
Ами кво да ти кажа вида ми е добур слабичак ама релефен.В мма прогреса е труден а щангите при нас варят в града ни. Та може ли да ми кажеш защо не е добре това :)
щотото щангите ще те набият ако се сещам за спорта с вдигане на щанги а иначе за фитнес почваи веднага и се тъпчи къто свиня даже повече не се притеснявай от мн хранене нема лошо.та така щангите ще те напраат нисък а в ММА не ти треа да си нисичак с къси раце!!!
Ако почна щанги няма да сум вече мма за това се чудя.Ще имам яко тяло вярно разтежа спира,ама поне ще се састезавам без да се притеснявам че може да са гутна .. :)
еми остаи ММА и почни да тренираш тай боксинг или кфото и да е др ама щанги не ти треа щото повярваи ми къто решиш да завиеш некфо яко маце и се окаже,че е по висока от тебе е тъпо братле
Добре благодаря за твоето мнение, някои друг да каже какво мисли по вапроса :)
25.08.10
07:53
защо си мислите, че се става нисък от щангите. Аз мисля, че щангистите просто са си ниски, защото е по-лесно така да вдигаш тежки щанги.
25.08.10
08:18
казано от entwickler на 25.08.10, 07:53:
защо си мислите, че се става нисък от щангите. Аз мисля, че щангистите просто са си ниски, защото е по-лесно така да вдигаш тежки щанги.
Избират се ниски, защото щангата така изминава по-малък път. Тренерите по баскет пък избират височки мом(и)чета, познайте защо. Много хора в световен мащаб са изкарали професорски титли изследвайки типовете телосложение не само за даден спорт, но и за отделна дисциплина. Вижте плувците и сами ще забележите разликата между тези на 50м бруст и на дълга дистанция кроул примерно. За пианисти пък се избират и по пръстите, но някой да тренира свирене на пиано, за да си издължи пръстите? Или да е вратар на кварталните мачлета, за да порастне, защото във футбола вратарите са по-високи?
Това не е като да си избереш слаба жена от плажа, за който е гладувала 3 месеца, и накрая да се окажеш женен за сумистка. Или да си жена и да вземеш някой, щото на плажа имал плочки, пък да се окаже, че през останалите 11 месеца се налива с бира и гледа само мачове. :)
Изследванията показват, че заниманията от ранните години не водят до по-нисък ръст, а до по-здрави и плътни кости. Което не е лошо...
Та дилемата лесно се решава с разговор с добър треньор по щанги. Не че няма шампиони с неподходящи физики, но е много по-трудно.
Oranje точно на теб се надявах.Само че аз не сам нито нисак нито висок искам да кажа 170-172 не сам сигорен ,но не сам повече от това.Сега мисля да направя така както ми казваш да говоря с трениорката на щангистите и да започна,защото аз уча в спортното училище и така,хем сще тренирам за спортното няма да ходя да давам пари за ММА,хем ще имам двуразови тренировки и смятам, че ще постигна нещо.Аз сам мн надахан като се хвана с нещо не се отказвам вманиачен сам в спорта :)
25.08.10
13:36
казано от Oranje на 25.08.10, 08:18:
казано от entwickler на 25.08.10, 07:53:
Избират се ниски, защото щангата така изминава по-малък път. Тренерите по баскет пък избират височки мом(и)чета, познайте защо. Много хора в световен мащаб са изкарали професорски титли изследвайки типовете телосложение не само за даден спорт, но и за отделна дисциплина. Вижте плувците и сами ще забележите разликата между тези на 50м бруст и на дълга дистанция кроул примерно. За пианисти пък се избират и по пръстите, но някой да тренира свирене на пиано, за да си издължи пръстите? Или да е вратар на кварталните мачлета, за да порастне, защото във футбола вратарите са по-високи?
Това не е като да си избереш слаба жена от плажа, за който е гладувала 3 месеца, и накрая да се окажеш женен за сумистка. Или да си жена и да вземеш някой, щото на плажа имал плочки, пък да се окаже, че през останалите 11 месеца се налива с бира и гледа само мачове. :)
Изследванията показват, че заниманията от ранните години не водят до по-нисък ръст, а до по-здрави и плътни кости. Което не е лошо...
Та дилемата лесно се решава с разговор с добър треньор по щанги. Не че няма шампиони с неподходящи физики, но е много по-трудно.
Именно, благодаря ти, че ми спести писането.
25.08.10
14:32
ММА в момента е доста модерен , може да пробиеш и извън България .Има някаква реализация ,докато щангите ...... ще трябва да продаваш нелегално химия или да си направиш собствена зала , а това си е доста по-трудно и рисковано.