21.08.10
20:19
Здравейте,
тези дни реших най-сетне да се взема в ръце и да направя нещо със себе си.От понеделник започвам яко трениране. Въпроса ми е следния: Като за начало с колко серии и по-колко повторения да правя на всяка серия? Става дума за стандартни неща, като лицеви опори, коремни преси, клякане, набирания на лост. Общо взето тренировка със собствено тегло... :)
Ако искаш нещо да направиш със себе си първо си направи режим на хранене :) Ама гледаи да нее НВД защото тук всички са големи “диетолози” и разбират нещата :D така че..напиши целите си и мерките си :)
Абе то и НВД може да е.......зависи кви са му целите.Иначе сичко е написано...има си търсачка (sun) .Само и трябва по-конкретен въпрос :D
Висок съм 179см, тежа 70км(отслабнал съм :D). Целта ми е да понатрупам предимно мускулна маса и като цяло да си оформя тялото(което си е донякъде оформено де). Ааа защо не НВД?
С упражненията които си написал може и да направиш релеф най-вече с лоста..ама за маса ще ти трябват тежести :)
казано от X3N на 21.08.10, 20:19:
Здравейте,
тези дни реших най-сетне да се взема в ръце и да направя нещо със себе си.От понеделник започвам яко трениране. Въпроса ми е следния: Като за начало с колко серии и по-колко повторения да правя на всяка серия? Става дума за стандартни неща, като лицеви опори, коремни преси, клякане, набирания на лост. Общо взето тренировка със собствено тегло... :)
ако ти се отговори на въпроса така :
прави по 3-4 вида набирания, по 4 серии и по 15 повторения, прави по 3-4 вида лицеви опори, по 4-5 серии и по 30 повторения
такъв отговор устройва ли те? ще можеш ли?
докато не дадеш инфо, ще получаваш само общи приказки. дай и дефиниция на “яко трениране”
Значи... Висок съм 179см, тежа 70кг и съм на 18години. От около 6-7години не съм се занимавал с нищо. Преди тренирах бойни изкуства(АйКиДо). Целта ми е да си стегна и дооформя тялото(и да натрупам малко мускулна маса, което изисква не малко време). Общо взето не искам да ходя на фитнес, а да го постигна с Thug workout, както се казва, но съм доста незапознат как да започна. :/
Аман от тези негрите във вбокса. Брато, така като ги гледаш, мислиш ли, че по цял ден висят на лоста? Тия блъскат в залата здраво, а бъди сигурен, че 60% дето ги гледаш по клипчетата зобят.
22.08.10
09:57
Вземайте впредвид генетиката все пак. Изгледайте няколко клипа на техния поп-фолк и след това на нашия. Веднага ще забележите, че нашенките нямат такъв мускулест бедър като техните. От друга страна не знам азиатците промиват ли си мозъците с чалга, но ако имат тамошен такъв музикален стил - ще забележите, че техните певачки са по-ниски. И в тоя ред на разсъждения стигаме до извода, че брадърите иззад Океана са по-мускулести по природа (или генетика, ако сте от ония, които знаят кой им е виновен да не са яки и с плочки).
И да, немалък процент от тях зобят и ходят и във фитнеса.
Хубавото тяло и мускулите могат да се направят и само на лостове. Но ще отнеме повече време и някои от упражненията ще трябва да правите не на лоста зад блока, защото ще ви се чудят защо така се кълчите и дупите.
Сериите и повторенията зависят от тренировъчната стратегия, типа мускулни влакна в съответния мускул, предишната спортна история на трениращия, възстановяването и т.н. Ако имаше еднозначен отговор, то Гугъл щеше да изкарва всички резултати от търсене за мускули, фитнес, трениране и т.н. на една страница само. И всичко щеше да е толкова просто... :)
Аз знам, че не е просто, а и няма как да е. За това помолих просто за съвет и някакви насоки като за един начинаещ... :)
22.08.10
10:20
Програма за начинаещи. Тъй като си избрал да не влизаш във фитнес зала - преправяш упражненията така, че да се правят само на лостовете.
26.08.10
17:17
ами с лицеви набирания и спринтове може да се постигне атлетична фигура ама за нещо по секси за женското око ти трябват дъмбели уреди щанги и тем подобни
Ужас (chuckle) kristiancho момичетата заглеждат точно атлетичните тела, а не огромни културисти с малки пишки ;)
казано от bioDNA на 26.08.10, 18:18:
Ужас (chuckle) kristiancho момичетата заглеждат точно атлетичните тела, а не огромни културисти с малки пишки ;)
Ти на колко културисти видя пишките ? Да та не чуят само, че друга песен ще пееш :D
Мнението беше редактирано от Madboy на 26.08.10 19:37.
26.08.10
20:03
казано от bioDNA на 26.08.10, 18:18:
можем да поспорим... не е задължително да ти е малка пишката че да имаш големи мускули ;)
Е аз не съм човека които ще спори :) само казвам естественото поддържано тяло е най-красиво :П пример повечето гимнастици ;)
Мнението беше редактирано от bioDNA на 27.08.10 00:18.
Ми незнам може би съм останал с такова впечетление, понеже имам приятели гимнастици и един акробат и са с добри тела :) и съм сигурен, че специално те не вземат дори най-обикновени добавки :)
27.08.10
20:10
При културистите контраста между половия орган и бедрата е прекалено голям в сравнение с обикновените хора, затова масовото мнение е подобно но то няма никаква стойност просто защото е мнение на лаици, а на тях не само културизма а изобщо спорта им съвсем чужд. Да наблегна отново, силно развитите бедренни мускули контрастират на половия орган.
По отношение на гимнастиците те със сигурност не зобят повече от културистите, техните добавки и стимуланти са в съвсем друга насока, изразената им мускулатура е резултат от повече от десет години активен спорт и то най вече при халките и успоредката, двадесет годишните гимнастици са атлетични но са далеч от мускулатурата на тридесет годишните, при тях е въпрос и на ген, не всички гимнастици са мускулести, и мускулите им не са резултат от добавки а от дългогодишна работа, отново казвам че мускулестите гимнастици са около тридесетгодишна възраст и добавките им не са с пряка цел нарастване на мускули, а в съвсем друга насока. Иначе всички професионални спортисти употребяват хранителни и други стимулиращи медикаменти.
Като говорите за мускулести спортисти помислете са спринтьорите.
Мнението беше редактирано от Ангел Василев Тодоров на 27.08.10 20:11.