26.08.10
21:03
Такаам..имам няколко ориентировъчни питания относно хранителните добавки, но първо да ви обясня за какво става въпрос.. Преди близо година,когато бях на 16,тежах 100 кила.. Един ден се погледнах в огледалото и реших веднъж завинаги да се взема в ръце.. За около 3-4 месеца успях да сваля 30 кг. Със това първият етап от “взимането ми в ръце” приключи.. но както се досещате след това отслабване кожата ми беше се поотпуснала и поовиснала на места.. Февруари месец се заех сериозно със фитнес и оттогава досега не спирам да ходя но не съм вземал никакви добавки..само на ядене и тренировки го карах.. За тези 6-7 месеца тренировки в залата резултата е на лице..стегнах и пооформих тялото!
НО.. ето тук идва питането ми.. Реших да си взема хранителни добавки с цел да кача мускулна маса,нужна ми да постигна желаното. Спрял съм се на Креатин и Глутамин като възнамерявам да си взема от тези на Optimum Nutration които са на прах.. Та едното ми питане е добър ли е избора на съответната марка и дали варианта на прах е най-добрия,понеже така съм чувал?
И другото ми питане..добре ли съм съчетал приемането на двата суплемента съответно в тренировъчен и почивен ден?
Тренировъчен ден
5гр Глутамин сутрин,преди закуска
5гр Креатин преди тренировка
5гр Креатин непосредствено след тренировка
5гр Глутамин 30 мин. след тренировка
5гр Глутамин непосредствено преди лягане
Почивен ден
5гр Креатин сутрин,преди закуска
5гр Глутамин сутрин,преди закуска, 30 мин. след приема на Креатин
И последно питане с риск да стана малко нахален ,но наистина искам да се информирам добре преди да се заема със всичко това.. ;]
Нужно ли е да се прави зареждащ период с креатина според вас или мога и без него да мина? И ако правя доколкото знам трябва да се прави 5 дни като се приема общо по 20 гр. на ден.. Въпроса ми обаче е дали тези дни са тренировъчни 5 или просто 5 поредни.. И ако са 5 поредни то как става номера “сутрин, преди тренировка, след тренировка и преди лягане” при положение че в почивните дни няма тренировка.. Извинявам се за невежеството си и ще съм благодарен на всякаква помощ и критика! : )
P.S. Заедно с Креатина и Глутамина обмислях много дали да добавя и Протеин Изолат но се притеснявам да не се омазня много.. че и сега не съм много релефен ако зема да се омазня още.. незнам..
казано от Simkata на 26.08.10, 21:03:
Реших да си взема хранителни добавки с цел да кача мускулна маса,нужна ми да постигна желаното. Спрял съм се на Креатин и Глутамин като възнамерявам да си взема от тези на Optimum Nutration които са на прах.. Та едното ми питане е добър ли е избора на съответната марка и дали варианта на прах е най-добрия,понеже така съм чувал?
ON е една от най-реномираните марки на пазара с хранителни добавки. Някои от продуктите им излизат доста солено, само защото са на тази марка(по състав не се различават много от другите). Щом имаш възможност да си ги вземеш няма да съжаляваш и очаквай да постигнеш добър резултат. Комбинацията от креатин и глутамин е доста добра, според мен.
На прах са ти казали, че е по-добре защото излиза по-икономично от финансова гледна точка.
И другото ми питане..добре ли съм съчетал приемането на двата суплемента съответно в тренировъчен и почивен ден?
Тренировъчен ден5гр Глутамин сутрин,преди закуска
5гр Креатин преди тренировка
5гр Креатин непосредствено след тренировка
5гр Глутамин 30 мин. след тренировка
Почивен ден
5гр Креатин сутрин,преди закуска
5гр Глутамин сутрин,преди закуска, 30 мин. след приема на Креатин
Не съм ползвал глутамин лично, но от познати и прочетено тук там мисля че в тренировъчен ден можеш да го махнеш сутринта. Креатинът или след тренировка, или преди. Някои хора казват, че преди тренировка е по скоро като плацебо ефект, но не мога да го твърдя на 100% . Аз съм пил и преди и след... резултат има.
Мисля, че е добре креатинът и глутамина да се комбинират с бърз въглехидрат за по-добро усвояване(аз така правя)
Нужно ли е да се прави зареждащ период с креатина според вас или мога и без него да мина? И ако правя доколкото знам трябва да се прави 5 дни като се приема общо по 20 гр. на ден.. Въпроса ми обаче е дали тези дни са тренировъчни 5 или просто 5 поредни.. И ако са 5 поредни то как става номера “сутрин, преди тренировка, след тренировка и преди лягане” при положение че в почивните дни няма тренировка.
Ако креатинът е монохидрит(май към него си се ориентирал от това което прочетох) дозата е: първите 5 дни(поредни) по 0.37 г на килограм маса, след което минаваш на поддържаща - около 3-5 гр дневно. Дозите в зареждащия период не бива да са по-големи от 5гр!
q
P.S. Заедно с Креатина и Глутамина обмислях много дали да добавя и Протеин Изолат но се притеснявам да не се омазня много.. че и сега не съм много релефен ако зема да се омазня още.. незнам..
Не трябва да се притесняваш толкова, че ще се омазниш от 1 протеин. Ако не можеш да си набавяш нужното количество белтъчини дневно пудрата е чудесен избор.
Мнението ми е непрофесионално и не бива да разчиташ или да вярваш на всичко написано.
Мнението беше редактирано от Fallen на 27.08.10 10:35.