Изкривяване

GE

18.03.10
19:44

Струва ли ви се на сколиоза /изкривяване настрани?Нещо съм си втълпил Може би да изклуча упражнениата които се изпълняват едностранно?

Темата беше редактирана от georgzlateviliano на 18.03.10 19:45.

18.03.10
19:51

‘Убав си! Не се притеснявай  :lol:

S&

18.03.10
19:55

Картинката е леко подлъгваща, заради това че не си в цял ръст. Сложи нова в цял ръст в гръб с естествена поза + 1 в профил. Нека се вижда ъгълът между пода и стената на заден фон. Това ще ни улесни в определянето на симетрията.

GE

18.03.10
20:14

Утре ще се снимам в профил.Снимки в лице не качвам защото имам пилешки гърди и гледката е още е мазало.По принцип тренирам отскоро.

GE

18.03.10
20:18

Някакси като си вървя и чувствам как съм стегнал дясната част на гърба а лявата немога и от там се получава някакво изкривяване.

19.03.10
19:37

казано от georgzlateviliano на 18.03.10, 19:44:

Струва ли ви се на сколиоза /изкривяване настрани?

Определено ми се струва.Има лека дъга отдясно на ляво.И лявото рамо е малко по-високо заради това леко изкривяване.Трябва да избягваш лежането на лявата страна и неправилната стойка на чина/масата.Като се подпираш с лявата ръка и гръбнакът се деформира в тая посока.Иначе хубав гръб.

GE

19.03.10
20:14

Това май се е получило когато учех много и на земята подпрян на левия си лакът.Другите снимки неможах да ги кача.
Според вас как е най полезно да се спи?Аз винаги се опитвам да заспа по гръб ама след известно време се предавам и се завъртам.

19.03.10
22:19

казано от georgzlateviliano на 19.03.10, 20:14:

Това май се е получило когато учех много и на земята подпрян на левия си лакът.

Точно това исках да кажа,но само го загатнах.Като възможна причина.Бях убеден,че го правиш.По тоя начин от една страна се изкривяват костите,гръбнака.От друга се засилват прекомерно мускулите на едната половина. И после те поддържат това изкривяване. Може би трябва да опиташ същото,но на обратната страна за да се получи някакво компенсиране.Най-добре се спи на гръб,когато леглото е леко твърдо,не се огъва под теб.Спи се добре,когато възглавницата е мека и не е висока.

В тия случаи първо мускулите на двете половини на тялото трябва да имат баланс помежду си.Второ-повече млечни храни и богати на калций.Както и слънчеви бани и плаж през лятото за по-здрави кости.Не знам как и колко са деформирани гърдите.Но гърбът без това леко изкривяване(което почти не се забелязва) ще е идеален :)

Мнението беше редактирано от Миро на 19.03.10 22:21.

АН

20.03.10
08:11

Eдното ти ухо е по-голямо от другото...

GE

20.03.10
21:07

Е-ее за ухото мислех да пускам отделна тема.Дясното стърчи малко повече ама аз тренирам отскоро.Аве когато стана огромен няма де си личи че съм почти крив.Мерси

GE

20.03.10
21:10

НЕщо сериозно-Добре ще направя ако заменя клякането с машината ,при която гърба ти е  опрян и движиш само краката нали?

Не мисля, че от клек  можеш да се изкривиш, а само да се изправиш (ако го изпълняваш правилно мускулчетата, които държат гръбнака се сцепват от натоварване и изправят стойката, същото е и с тягата. Да не говорим, че от тези две упражнения и ушите ти стават по-силни :) )

Абе хора, мисля си че и аз имам подобен проблем  - някакво леко изкривяване на гърба ли е кво. Сега чичо ми ортопед и там ходи в горна баня от време на време и ме прегледа нали гърба и каза че съм имал лека сколиоза? и аз понеже имам несиметричен гръден кош и той ми каза направо плуване? ама нямам възможност за плуване редовно и затова той ми вика набиране на лост и разтваряне на пружина .но възможно ли е това леееко изкривяване да е от лежането на една страна или от ученето подпрян на една страна?а ако спя изправен изпънат ще има ли подобрение? и +това на твърдо легло?

28.08.10
07:39

казано от toblerone_of_switzerland на 27.08.10, 16:30:

но възможно ли е това леееко изкривяване да е от лежането на една страна или от ученето подпрян на една страна?

Естествено.

Мнението беше редактирано от Миро на 28.08.10 09:57.

тогава в този случай какво мога да направя?

28.08.10
09:58

Лежи на другата страна и освен това не се подпирай като учиш на една страна.

АВ

28.08.10
10:20

Най-полезната поза в легнало състояние е по гръб, на по-твърдо легло с ниска възглавница, лежането на страни е непрепоръчително, в никакъв случай не отдавай приоритет на едната страна, стреми се винаги да си синхронизиран, чичо ти много добре е казал за плуването, полезни са и всякакви упражнения които заздравяват гърба без да го натоварваш с тежести от вертикална позиция, т.е. хоризонтално положение, гърба да има опора.

тоест какви упражнения - мъртва тяга , гребане , набиране, кофички стават нали? и също екстензии

Мнението беше редактирано от toblerone_of_switzerland на 28.08.10 12:20.

АВ

28.08.10
19:29

Без да го натоварваш с тежести от вертикална позиция как го разбираш.

Е тогава какви упражнения има от хоризонтална позиция?
то нали всички се правят с цел заздравяване на гръбната мускулатура
“ако го изпълняваш правилно мускулчетата, които държат гръбнака се сцепват от натоварване и изправят стойката, същото е и с тягата”

Мнението беше редактирано от toblerone_of_switzerland на 29.08.10 14:54.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1