25.08.10
23:32
На 17 години.
Болки в кръста - породени от една стара контузия и грешно изпълнение на мъртва тяга (5-6 тренировки, с по 40-50 кг).
Болки в десния лакът - от грешни техники при баскетбол и карате.
Болки в гръбнака при определени пози.
Тренирал съм в залата 5-6 месеца усилено миналата година, не с много големи тежести.
Въпроса ми е - как се възстановяват ставни контузии? Трябва ли да спра да тренирам изцяло, да изчакам да минат изцяло? Или трябва да тренирам по-леко, за да ги раздвижа?! Четох че глюкозамин-а помагал, препоръчвате ли ми го?
Няма лекари специалисти в тази област в моя град, ще помоля този съвет да отпадне.
То този отпадналиа сьвет е наи добар ама.Сега за грабнак или специалист или може на врачка да идеш.За стави и сухожилиа при мене помагат методо като 10х10. с малки килограми бавно пускане и нормално дигане ас след тази система излизам като че са ме смазали с машинно масло.Избягване на опасни упражнениа.При едно упражнение ако те боли го спираш защо защото когато ти го спреш е за месец но когато то те спре е за шес месеца.Успех. (wave)
Мнението беше редактирано от vatman на 25.08.10 23:48.
Здравей,
За стави и сухожилия разгледай Animal Flex и неговите събратя от други марки. Ползвам Flex-а и определено ми помогна.
Поздрави,
Мнението беше редактирано от CyberOto на 26.08.10 05:08.
флекса е добре,ама за по траен ефект от глюкозамина трябва продължителен прием ,пробвай на now освен ако нямаш пари за флекса,аз като пия глюкозамин си вземам за 3-4 месеца ,но като цяло това е закрепване на положението...вариантите са ти спортен масажист,физиотерапевт и от тук нататък загряваш адски добре,преди да товариш ако трябва по 20+ минути...
Мнението беше редактирано от Тони1 на 26.08.10 08:17.
казано от Milenskiq на 25.08.10, 23:32:
На 17 години.
Болки в кръста - породени от една стара контузия и грешно изпълнение на мъртва тяга (5-6 тренировки, с по 40-50 кг).
Болки в десния лакът - от грешни техники при баскетбол и карате.
Болки в гръбнака при определени пози.Тренирал съм в залата 5-6 месеца усилено миналата година, не с много големи тежести.
Въпроса ми е - как се възстановяват ставни контузии? Трябва ли да спра да тренирам изцяло, да изчакам да минат изцяло? Или трябва да тренирам по-леко, за да ги раздвижа?! Четох че глюкозамин-а помагал, препоръчвате ли ми го?
Няма лекари специалисти в тази област в моя град, ще помоля този съвет да отпадне.
Трябва да се провери как се движиш и дали имаш мускулни дисбаланси. Глюкозамина може да помогне малко, но ако причината за болките е механичен стрес ще трябва да коригираш мускулни проблеми.
Трябва няколко месеца да тренираш с малки,символични тежести.Повече за загряване и раздвижване на кръвообращението,отколкото за маса,сила и т.н. Опитай и глюкозамин. Ще помогне,без да премахне причините за тези травми и оплаквания.
25.09.10
10:49
аз имам болки в ставите и смятам да пробвам метода 10х10 с леки тежести но да питам може ли бокса да навреди по някакъв начин на ставите (само на боксова круша)
27.09.10
19:48
казано от ceko___Sifonqqq876 на 25.09.10, 10:49:
аз имам болки в ставите и смятам да пробвам метода 10х10 с леки тежести но да питам може ли бокса да навреди по някакъв начин на ставите (само на боксова круша)
ПЛС някой да отговори
27.09.10
19:54
Не, няма да навреди освен, ако не си си с хипермобилни стави.
05.10.10
19:15
казано от Владимир Недков на 27.09.10, 19:54:
Не, няма да навреди освен, ако не си си с хипермобилни стави.
а какво ще рече хипермобилни стави
06.10.10
18:45
Стави, които се разгъват отвъд 180 градуса. Конкретно става дума за колене и лакти.