28.08.10
11:24
Здравейтеримам проблем с кръста-протузия,преди правех много коремни преси и имах хубава преса,но сега след като направих контузията ми казаха че са противопоказни-на 23 години съм и вече 1 година не съм правил преси и почнах да пускам коремче. Вече съм по-добре с кръста и искам да попитам някой знае ли какви преси да правя за минимално натоварвани на кръста ще съм ви много благодарен защото искам пак във форма да вляза.
Ако очакваш да свалиш коремчето с преси, по-добре не си усложнявай травмите.
28.08.10
12:24
Крънчове и планк?не съм много наясно с тези нещалще съм благодарен ако ги разясните по-подробно
http://www.youtube.com/watch?v=TKg_cdwq9l4
http://www.youtube.com/watch?v=MHQmRINu4jU Не беше трудно да напишеш крънч и планк в ютуб нали?
Ами да ти кажа прави преси от вис, или на лост, така няма да натоварваш кръста ! Наистина е докажано, че от коремните преси на римско столче оказват влияние на кръста, за да няма такива травми от към кръста се препоръчват повече повторения но пак малко или много оказват влияние на грабнака. Ето затова смятам, че е най-удачбо да правиш коремни преси от вис или на лост. Успех :)
29.08.10
07:32
казано от MeGa_xXx на 28.08.10, 22:28:
Ами да ти кажа прави преси от вис, или на лост, така няма да натоварваш кръста ! Наистина е докажано, че от коремните преси на римско столче оказват влияние на кръста, за да няма такива травми от към кръста се препоръчват повече повторения но пак малко или много оказват влияние на грабнака. Ето затова смятам, че е най-удачбо да правиш коремни преси от вис или на лост. Успех :)
най-доброто упражнение е това :) ако не ти е добре пресата ще правиш по 2-3-4 но послее и аз почнах с 2-3-4 дето е серия от 10секунди сигурно и си мислиш ще нищо не си направил ама не е така ... аз за седмица две буквално оформих всички коремни мускули с това упражнение следвано от коремни преси от лег и повдигане на краката от лег в кръгов вариант... ама то това е моя щуротия (която работи) коремни преси от вис ти е достатачно
казано от CKOTA на 29.08.10, 14:37:
Прави планкове... вземи си ab-wheel- режат целия корем :)
Хаха, как ли ще се пребия на това ако го пробвам.
казано от Владимир92 на 29.08.10, 18:39:
Мани ги тия планкове... лигавщини :) Можеш да правиш молитва !
Владо - най-добре според мен и 2 те, не си пречат :)