Правилен ли е хранителния ми режим моля ви за съветииии

28.08.10
16:04

От 3 месеца се занимавам с фитнес и се надявам по знаещите от вас да ми помогнат да вляа в ритъма на този спорт.Спазвам един хранителен режим но не знам до колко той е правилен.Ходя 3 пъти на фитнес седмично и 2 пъти тичам. Бих искал полезни съвети и да ми кажете дали хранителния режим ми добър.
Закуска
овесени ядки + яица + прясно/кисело мляко
След тренировка
3 лъжици мед след 15 минути 2 белтъка
Обяд
месо/риба + картофи/ориз/ + салата ( редувам  картофи/ориз/  салата)
Следобед
ям някакъв плод
Вечеря
месо/риба + картофи/ориз/ + салата или супа (ъглехидратите  по-малко )
Преди лягане
извара с кисело/прясно мляко

Ще се надявам да получа отговорите Ви и Ви благодаря предварително.

Темата беше редактирана от Manasiewskiii на 28.08.10 16:05.

28.08.10
17:54

Не знам какви са ти целите но определено ти е малко белтъка особено след тренировка. Ето ти примерно редактиране на твойто хранене

овесени ядки + яица + прясно/кисело мляко <- колко яйца ? (или 1 доза протеин ако взимаш такива работи)
След тренировка
3 лъжици мед след 15 минути 2 белтъка <- пробвай да замениш меда с банани или може и двете и повечко яйца ако са XL 3-4 ако са малки 6 и яж и някой друг жълтък  (или доза протеин)
Обяд
месо/риба + картофи/ориз/ + салата ( редувам  картофи/ориз/  салата)
Следобед
кисело мляко с плод или нещо корни, хорни и т.н.т ...
Втора следобедна закуска ( аз следобед с ендо хранене не издържам :)
Яйца
Вечеря
месо/риба + картофи/ориз/ + салата или супа (ъглехидратите  по-малко )
Преди лягане
извара с кисело/прясно мляко
П.С. аз не съм голям фен на картофите особено вечер по добре ориз
И всичко това при положение че си 58кила като мене :D иначе увеличаваме яйцата

Мнението беше редактирано от Nikolay Naidenov на 28.08.10 18:46.

ем то зависи кога тренираш... храненето след тренировка е трябва да е най-богато на белтъчини и въглехидрати (бавни) ... дано не тренираш вечер защото както каза момчето вечер трябва да се приемат по-малко въглехидрати ... чувал съм че най-подходящото време за тренировка е от 14 до към 17часа ... ако взимаш хранителни добавки може да тренираш и вечер знам ли не им разбирам на прахчетата...

28.08.10
19:15

29.08.10
09:25

Увеличаваме яйцата :) Аз ям по 8 на ден ако са домашни или 6 XL купешки (2-4 жълтъка). За теб можеш да увеличиш 10-12 от яйчен белтък нищо няма да ти стане и 20 да ядеш. Но при това положение обмисли да си вземеш и някакъв протеин може и по евтино да излез (50-60лв на месец), но не изключвай яйцата напълно. А за релефа не знам с какъв метаболизъм си, аз съм с бърз метаболизъм и само тренирам не тичам, не правя кардио даже при сериите се стремя повторенията ми да са между 6-10 което се води за растеж а не за орелефяване, просто тренирам мн тежко и внимателно, но аз мазнини не си позволявам никакви (само сутрин примерно по 1 лъжичка фъстъчено масло или зехтин) ям само пил гърди и риба, внимавам с олиото, пържено абсурд само печено и варено и т.н.т. и така вече 8месеца стаж, но не очаквай някакви бързи резултати без хранителни добавки, защото аз си мислеш че ще стане бързо, но лека полека и с ядене става ;)
Успех!

Мнението беше редактирано от Nikolay Naidenov на 29.08.10 09:29.

29.08.10
10:31

казано от Nikolay Naidenov на 29.08.10, 09:25:

Увеличаваме яйцата :) Аз ям по 8 на ден ако са домашни или 6 XL купешки (2-4 жълтъка). За теб можеш да увеличиш 10-12 от яйчен белтък нищо няма да ти стане и 20 да ядеш. Но при това положение обмисли да си вземеш и някакъв протеин може и по евтино да излез (50-60лв на месец), но не изключвай яйцата напълно. А за релефа не знам с какъв метаболизъм си, аз съм с бърз метаболизъм и само тренирам не тичам, не правя кардио даже при сериите се стремя повторенията ми да са между 6-10 което се води за растеж а не за орелефяване, просто тренирам мн тежко и внимателно, но аз мазнини не си позволявам никакви (само сутрин примерно по 1 лъжичка фъстъчено масло или зехтин) ям само пил гърди и риба, внимавам с олиото, пържено абсурд само печено и варено и т.н.т. и така вече 8месеца стаж, но не очаквай някакви бързи резултати без хранителни добавки, защото аз си мислеш че ще стане бързо, но лека полека и с ядене става ;)
Успех![/quote / ]
Много ти благодаря за съветите , пържено и мазнини абсурд защото съм си патил от това. Само ако може някакъв протеин да ми препоръчаш.

Мнението беше редактирано от Manasiewskiii на 29.08.10 10:32.

29.08.10
10:35

Няма значение кога тренираш, ако ще и да приключваш трен. в 23:00, пак яж въглехидрат спокойно следтренировъчно.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1