beta alanin + bcaa ?

09.04.10
15:12

Имам питане,подходяща комбинация ли е beta alanin + bcaa за постигане на мускулна издражливост и въстановяване след ежедневни аеробни и силови тренировки в предсъстезателна подготовка и ако е подходяща комбинация,кога и по колко да приемам.. !?
благодаря предварително ;]

09.04.10
15:49

Комбинацията е много добра.
Бета аланин ти трябва 4-6 гр на ден, БЦАА по около 20 гр дневно. Раздели ги на 2 приема - преди и след тренировка

Аз също съм на мнение, че комбинацията е чудесен избор за подобен период. Дозата на Beta Alanine не е желателно да бъде под 3 g дневно, 4-5 g са наистина по-ефективни. При едно адекватно хранене количеството на ВСАА спокойно може да бъде и около 15 g дневно, като моята препоръка е да ги приемаш по време на натоварване.

09.04.10
21:29

БЦАА  след тренировка веднага заедно с бързия въглехидрат
или след 20-30мин с протеина?

Мнението беше редактирано от Nike09 на 09.04.10 21:30.

28.08.10
14:27

Ще раздигна малко стара тема - налага се да избирам между бета аланина и BCAA.

Смятам да приемам и таурин,доколкото знам бета аланина и таурина се “конкурират” и в този случай е по-добре да не се смесват.Разбира се логичния избор е да си взема аминокиселините и да си тренирам здраво,но може и да бъркам някъде затова няма да е зле да се подсигуря с още едно-две мнения :)

Мнението беше редактирано от mantodeus на 28.08.10 14:33.

29.08.10
07:16

По принцип има такъв продукт BCAA + Beta Alanine, така че задели средства и действай ... и си го закупи, това е моето виждане по въпроса.

Мнението беше редактирано от tonu на 29.08.10 07:16.

29.08.10
10:06

По-скоро проблема е там че съм попадал на доста статии твърдящи,че при прием на таурин се обезсмисля комбинирането му с бета аланин понеже ползват една и съща транспортна система в клетките и бета аланина намалява съдържанието на таурина в черния дроб.По-скоро се чудех дали някой е пробвал да комбинира и дали не е поредния мит.

29.08.10
11:27

Креатина определено ще го включа,а и съм го предвидил - аргинин,таурин,креатин и BCAA.

Не мога нещо обаче да намеря изгоден аргинин,които да включва в състава си по-възможност L-ornithine и L-lysine в приемлива доза.На пазара в момента виждам,че има избор от подобен род продукти,но обикновенно цената е позавишена,а дозата вътре не е в особено добри количества - нещо от рода на 500-1000 mg докато ми се иска да стигна поне 5-6 гр на ден за да се възползвам изцяло от ефекта му.Продуктите на скайтек като че ли предлагат адекватно съотношение,макар в началото да се бях ориентирал към NOW - останал съм с впечатлението, че суровините им са добри.

За жалост ми се струва,че на БГ пазара откъм базови съставки като гореспоменатите няма още голямо изобилие ...

Мнението беше редактирано от mantodeus на 29.08.10 11:28.

29.08.10
12:06

Бях тръгнал с тази идея да комбинирам таурина с креатина,подобрена усвоямост и т.н. Натрупвам и доста умора през деня и таурина би следвало да ме повдигне малко в комбинация с аргинина.Бета аланина ако не греша му трябват поне 6-8 седмична употреба да не казваме и повече за да се извлекат осезаеми ползи - хубавото е че го има на прах и в дългосрочен план излиза колкото таурина,но трябват поне 2-3 опаковки на капсули или половин килограм.

Мислех за Now аргинин/орнитин 100 капсули,но при положение че 2 капсули са със съотношение 1000/500,а в най-икономичния вариант - 2 след ставане и 2 преди тренировка достигаме до 2000/1000 дали ще е достатъчно ?

31.08.10
10:23

И аз съм решил да комбинирам - Бета аланин , БЦАА и Креатин (Креатинова Матрица) . Идеята ми е да опитам тази комбинация  за както разбрах - Сила , издръжливост и възтановяване .
175 см ,74 килограма съм ,17год  имам 1 година  стаж , до сега не съм взимал хранителни добавки .
Добре ли ще е ако дневната ми доза от 3-те добавки е

Бета Аланин : 3.6Гр , Л-Хистидин : 0.4Гр

L-глутамин: 5000 mg
L-левцин: 1500 mg
L-карнитин: 1000 mg
L-валин: 750 mg
L-орнитин: 500 mg
Таурин: 2000 mg
L-аргинин: 1000 mg
L-изолевцин: 750 mg
L-лизин: 500 mg

Креатинова Матрица - CreaBomb : 10Гр  ( След зареждащия 5-7 Дни по 20 Гр )

Очаквам мнения , Благодаря :)

02.09.10
10:49

И аз съм се спрял на комбинацията от бета аланин,кре алкалин (ултимейт) и БЦАА (скайтек),това добра комбинация за футбол ли е?Търся повече сила,издръжливост и по-добро възтановяване.Бета аланина е 200 капсули по 750мг,добре ли е по 4 капсули на ден,10гр БЦАА и 2 капсули кре алкалин,тежа около 63-64кг (теглото има ли значение?)?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1