06.04.05
13:15
Тежа 70 кг при ръст 188, имам доста бърз метаболизъм и искам да кача яко маса 8) Кой от продуктите на Нутрим е най-подходящ за мен, понеже не разбирам много... Е, не е задължително да е на Нутрим, но кое е най-подходящо? Thanks
06.04.05
15:21
ОК ама кое е по-добре: Протеини или Гейнъри?
06.04.05
19:21
Протеините са само протеини,а гейнерите са микс със белтъци,креатин,витамини,но в по-малки количества,нали се сещаш :) .То има и различни видове протеини-соеви,яйчни сега спецовете ще ти кажат по-подробно.
гейнерите са основно въглехидрати със сравнително малък процент белтъци вътре щом си се ориентирал към нутрим бих ти препоръчал mass gain като за начало ще качиш гаранция 8)
Човек направо те сажалявам.И аз сам 188 ама сам 95 кила.Но споко и ти ще качиш маиш ли ква е маниика после.А за да стане това повечко хапване и така.Тоя Масс гейн на Нутрим не ти го препоръчвам,.Един приятел си зе такъв и нямаше никаква файда.По-хубаво се насочи към нещо по-качествено
1) Сайта на Нутрим не ми го отваря/смешници/
2) Вземи си чист протеин/млечен или яйчен, както си прецениш//Ако не знаеп, той е в прахообразно състояние. КАзвам ти го защото незнам дали си в час с нещо изобщо, не се обиждай./ И сам си направи гейнера. Гейнер е протеин примесен с въглехидрати. Въглехидрати има ПРИМЕРНО- захар, банани, мед.
Пример: Кисело мляко + протеин/определен грамаж + банан и половина + пшеничен зародиш
За мен това си е бая курав гейнер. Ако не искаш да си мъчиш стомаха. Само мляко+протеин+ банан
Ако искаш да го мъчиш още по-малко:
мин. вода+ претеин + банан /ако вкуса не те убива :lol: /
07.04.05
17:21
А като стана дума за мъчене на стомаха, това ще има ли някакъв отрицателен ефект върху бъбреците, защото не съм много добре с тях?
07.04.05
21:39
Мисля, че няма да имаш проблеми. Досега не съм чувал някой да се оплаква от болки в бъбреците при приема на протейн, един приятел се оплакваше, обаче от креатин пък и не го знам какво качество е бил. И ти внимавай и не си купувай некачесвени продукти, и такива с незнаен пройзход. :wink: