28.08.10
13:50
Започна сега да се вдига много шум по край тези мазнини.Какви точно са последиците от тях?
28.08.10
21:19
#2
Растителните мазнини дето са добавен май са кофти щото са много обратотени нали ? Например в сиренето , а? Нека някой по-наясно да се изкаже
29.08.10
06:36
#3
Чел съм доста по темата, и знам, че проблемът е в хидрогенираните растителни мазнини - подробности не си спомням. И другото е, че често пишат растителни мазнини по опаковките на вафли, и всякакви пакетирани неща(което е ОК), но ако са хидрогенирани (а те обикновено са такива, защото иначе се развялят) хич не е ОК. Мисля, че при преработката се получава така, че остават тежки метали или нещо такова, което е много вредно.
P.S. Свинската мас вече не изглежда толкова страшна!
Мнението беше редактирано от entwickler на 29.08.10 06:41.
Нищо лошо няма в тях просто не им е мястото там където ги слагат.
Освен, че са вредни, иначе нищо лошо ;)
http://www.bb-team.org/articles/3431/#axzz0xzM8M4v0
Нищо лошо няма в тях просто не им е мястото там където ги слагат.
Освен, че са вредни, иначе нищо лошо ;)
http://www.bb-team.org/articles/3431/#axzz0xzM8M4v0
Той не е уточнил,какви растителни мазнини точно,а линка ти към най-лошите от тях.Така че и ти не си напълно прав.
29.08.10
18:42
#8
Добре значи нерафинираното олио си е ок ?
Добре значи нерафинираното олио си е ок ?
Студеното пресовано олио и зехтин са добре. Намират се в диетичните (и диабетични) магазини.
Мнението беше редактирано от El padre на 01.09.10 20:52.
02.09.10
07:01
#10
мисля че организма не може да ги усвои ( даже в някой случаи 0% от това което си поел се усвоява) което явно води до някакви последствия ...