13.01.05
23:10
Името не отговаря много, ама все пак става :)
Значи за кво става дума. За яйцата, тези наши приятели, скойто не трябва да прекаляваме. Та виждал съм спорове как трябва да се консумират. Казват, че най-добре варени, ама са безвкуснички. Пържени пък е фрашкано с мазнини. Затва може да опитате друго. Ако имате от тези скарички, за филийки дето са, с реотанчета отгоре. Та на подложката се слага фолио, загрява се малко и се цопват яйцата. Може да се добави и сирене и кашкавал и салам некъв :) Та стават печени яйца :) На мен ми допадат на вкус, нямат допълнителна мазнина. Пробвайте и кажете.
Защо пък да са фрашкани с мазнини, просто слагаш една капка зехтин на тигана. Бтв, много се кефя да си поръся сиренето както е студено от хладилника на яйцата, ако евентуално имам кашкавал го слагам заедно с яйцата да се топи.
не е лошо като идея, то може и във фурната да опитам, но няма ли да се разтекат по фолиото?
Pars, ами ще се разтекат, да, затва го оформи в крайщата като паничка :)
NoDude, ами аз щот ги правя с доста оливце затва казвам, че са мазнички :)
Иначе хубавото на тоя метод е, че не се мият съдове :) Хапваш си яйцата от фолиото, те не залепват (е, освен ако не са препечени :D ). След тва го свиваш на топка (важо е да е на топка:)) и го хвърляш. А да, аз слагам червения пипер още докато се пекат.
ама ти къде слагаш фолиото
на преместимия капак отгоре или ги пъхаш вътре или фолиото на реотана?
аз съм чувал как някои хора вземат по дебела хартия,от тея дето са по книжарниците или дето ужижат в нея халвата и сиренето :D
напръскват я от едната страна с вода,пускат газта и чукат яйцата
и нито залепвали нито хартията изгаряла,а яйцата ставали супер вкусни без никви мазнини и лесно можело да изядеш много
вие знаете ли нещо такова?
И аз си правя такива, само че на обикновен вестник и на обикнове котлон. Стават супер вкусни
изобщо не го мокря. просто белтъка на яйцата го предпазват. пробвай, ще видиш, че изобщо не прогаря, само почернява външния пласт на вестника.
Бе я си земете по един Tefal и зарежете тия вестници, че най-много да се натровите или подпалите къщата, 20-30-тина лева се ше прежалите, а и тва си е дългосрочна инвестиция.
така си е, мастилото е изключително отровна химия, изпаренията от енго още повече, пък да не говорим по тия вестници и хартии колко мръсотия има , кой ли не ги пипа къде ли не стоят и какво ли не ги лази :roll:
затова или в тавичката в фурната или на един тефлон няма нужда и от капка зехтин даже ;)
08.04.05
04:27
Тефлона му е майката. От как съм с такъв тиган ям кат разпран :)!
[quote author=“tory_”]така си е, мастилото е изключително отровна химия, изпаренията от енго още повече, пък да не говорим по тия вестници и хартии колко мръсотия има , кой ли не ги пипа къде ли не стоят и какво ли не ги лази :roll:
затова или в тавичката в фурната или на един тефлон няма нужда и от капка зехтин даже ;)
Мастилото е токсично - да, но поне от зарази не е нужно да се плашиш, жив микроб не остава след него :)
не че се плаша, не съм от тия дето си мият ръцете през 5 минути, то иначе как да си изградим имунитет...
ама е ми е гадно като знам през колко ръце е минал
та затова е създаден тефлона нали
а ти знаеш ли хлябовете през колко ръце минават, и колко са плюли в него. А повечето колбаси ако видиш как се правят ще станеш вегетарианец за цял живот. Представи си как хляба който ядеш е имал нужда от вода и тоя дето го е месил се изплюл в него
Съгласен сам сас тебе СЛАИ, ама да знаете има и друг варянт за яйца така като сте почнали апак тва за хартията на газовия котлон които ти го е казал да му кажеш да се застреля нее вазможно веднага ще пламне хратията. Та направо зимате яйцето направосас черупката и го слагате вав фурната барабар сас черупката препоръчително на скарата на печката и печете може да се спуката ама няма нищо става бомба :D :D :D или пак направо старият и изпитан метод, зимате яйцето пробивате го сас игла и почвате да пиете така е наи добре.
П.С. Нали няма гнусливи :?: :!: :?:
аз не ти говоря за газов котлон, а за обикновен електрически котлон, черен от ония по-старите печки.
09.04.05
00:48
Хехе нали знаете, че яйцето излиза от на кокошката задника хехе :)