Избор на креатин за новак в ползването му.

26.08.10
18:09

За първи път мисля да използвам креатин но не съм сигурен кой да избера.
Креатин монохидрат знам, че задържа вода а аз съм си дооста мазен и без това ( има снимка в профила но на нея не й личи толкова)
http://www.bb-team.org/gallery/126418/photo/5128/#axzz0xkMJImRU
та не искам от първата седмица да заприличам на хипопотам.
Матриците съм се загледал по CL Green Mag но видях противоречиви отзиви за него ( нужи били x2 дози за да се усети и т.н.) но като цена и големина на разфасовката е  доста добре. Cellmas разбрах че дефакто трябват 2 кутии което излиза дооста солено, чудя се малко за Gaspari Size On но 1 кутия не мисля че ще ми стигне за прием от около 40-45 дни.
Креалкалин също е опция. Бих се радвал на всякакви мнинея и отзиви
23 години 1,76 висок 77кг 2 години стаж

Темата беше редактирана от Stan на 26.08.10 20:46.

26.08.10
18:30

Здравей!
Може да пробваш и ethyl ester няма водна задръжка

26.08.10
20:28

x2 за етил-естер.

26.08.10
20:38

казано от hamalina92 на 26.08.10, 18:30:

Здравей!
Може да пробваш и ethyl ester няма водна задръжка

Ти до вчера се чудеше каква креатинова матрица да си вземеш, но днес вече си готов да даваш акъл на хората. Ползвал ли си естер? Най-доказаната форма на креатина е монохидратът. За естерите и алкалините няма доказателства, че са по-добри от монохидрата и че наистина работят, но за сметка на това има доста такива, които работят в техен ущърб. Например кре-алкалина не е стабилен в стомашни киселини и общо взето дори патентът му не е признат в Европа. За естерите има изследване, че за да бъде полезен колкото монохидрата, трябва да се пие в 9 пъти по-големи дози от него. Естерът е по-малка доза от монохидрата и струва повече пари. Айде сега да видим кой е по-удачният вариант. Относно креатиновите матрици.. има 150 вида креатин, при положение, че всичко, което достига до мускулите е еднакво, но хората си мислят, че колкото по-сложно е името на креатина, толкова по-изродски е...

26.08.10
22:50

Да ползвал съм естер! Да питах за една матрица на Scitec дали е читава.. И кво ??!
Айде да не превръщаме темата в ТЪПИ спорове викам аз ;]

30.08.10
15:37

Въпреките добрите ( и не чак толкова добри ) отзиви за етил-естера ми се искаше да чуя и по някое друго мнение за монохидрата. При моето телосложение дали би ме издул много въпреки че си е строго индивидуално най вероятно или да ни се занимавам с него. По принцип знам че при първоначално ползване на креатин се препоръчва монохидрат.

30.08.10
15:46

Не съм правилния човек да давам акъл, щото първия ми креатин беше матрица за 100+ лева, но твърдо ти препоръчвам моното.

30.08.10
16:43

И аз препоръчвам монохидрат за начало! Това е базата, и въпреки, че задържа малко вода - дейстава в повечето случаи и не е скъп. Търси креапюр или микронизирана версия!

ST

31.08.10
08:23

Определено монохидрат за първи креатин е най-добре :)

31.08.10
08:27

Монохидрат за начало, след това креалкалин или оротин, накрая матрица.

DE

31.08.10
11:08

Аз пък знам,че монохидрата е по-добре именно,защото задържа вода.Така мускула става по-обемен и може да приема по-пълноценно веществата от храната.Да речем захарта,кога ще се разтвори по-добре? Когато я разтворим в 50мл вода или във 200 мл вода? Този пример ми го дадоха като говорихме за креатин монохидрата.Но не знам просто казвам,че така го знам :)

31.08.10
18:54

Аз давам глас за монохидрата, доказана класика от много години. А що се отнася до задържането на вода, то именно това му е функцията....задържайки вода в мускулната клетка, той я захранва с хранителни вещества, пренасяйки ги с въпросната вода.

31.08.10
19:52

Имам чувството , че съм единствения който не е усетил монохидрата нито е задържал вода, нито е покачил сила въпреки стриктността , диетата и марката на креатина .. :( Ако има някой друг като мен immune to монохидрат ще се радвам да сподели :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1