Какво мислите за огледалния тренировъчен подход?

31.08.10
20:15

За тези които незнаят какво представлява - това са 2 тренировки на ден за една и съща мускулна група с едни и същи упражнения и интервала не трябва да е по-малък от 3 и по-голям от 8 часа. Та въпросът ми е какво мислите за този метод и дали има ефект наистина в покачването на мускулна маса, естествено при добро хранене и качествени добавки.

АВ

31.08.10
20:32

Би имало ефект, но това ще е една своеобразна тренировка разделена на две, няма как да направиш една тежка и пълноценна тренировка и за осем часа да си възстановен за нова такава. Приветсвам метода с условието че двете тренировки трябва да са относително кратки и в своята съвкупност да образуват една цялостна пълноценна тренировка.

31.08.10
20:36

По добре пробаи разделяне на лява и дясна част незна как се казва метода на бьлгарски.

31.08.10
22:05

За назобан професионалист/състезател/ може и да работи добре.

Мнението беше редактирано от Madboy на 31.08.10 22:06.

АН

01.09.10
00:36

казано от vatman на 31.08.10, 20:36:

По добре пробаи разделяне на лява и дясна част незна как се казва метода на бьлгарски.

Сега ли го измисли? :Д

01.09.10
07:28

казано от Ангел Василев Тодоров на 31.08.10, 20:32:

Би имало ефект, но това ще е една своеобразна тренировка разделена на две, няма как да направиш една тежка и пълноценна тренировка и за осем часа да си възстановен за нова такава. Приветсвам метода с условието че двете тренировки трябва да са относително кратки и в своята съвкупност да образуват една цялостна пълноценна тренировка.

x2

01.09.10
10:36

казано от f0rever str0ng на 31.08.10, 20:15:

За тези които незнаят какво представлява - това са 2 тренировки на ден за една и съща мускулна група с едни и същи упражнения и интервала не трябва да е по-малък от 3 и по-голям от 8 часа. Та въпросът ми е какво мислите за този метод и дали има ефект наистина в покачването на мускулна маса, естествено при добро хранене и качествени добавки.

Това го прочете в Олимп ? Или МиФ ? Там мисля, че пишеше едната тренировка да е тежка,а другата разтоварваща (или нещо такова).

01.09.10
11:52

казано от anonymous на 01.09.10, 00:36:

казано от vatman на 31.08.10, 20:36:

Сега ли го измисли? :Д

Не има наистина такьв метод не сам го пробал  но се прави с 50% от обема с които тренираш та и по малко тренираш лява страна почиваш един ден и после дясна и оделно се разделя на горна и долна.Прависе с намален обем зашото стреситра много така казват аз както казах не сам го правил.

01.09.10
12:51

famous да наистина този метод го мернах в Олимп-а ама му нямам много вяра затова питам.. Иначе смисъла от 2-те тренировки бил мускулът да е напомпен повече време и едновременно с това да има 2 след тренировъчни хранения, защото нали след тренировка е момента в които мускулът има нужда от храна и почивка би трябвало да дръпнеш ако имаш застой.. аз обаче се притеснявам данеби да претренирам така

01.09.10
13:40

За първи път чувам за такъв режим. Знам за двуразови тренировки, които разделят кардиото от силовота тренировка, но за такива не бях чувал. Според мен трябва да имаш силен източник на енергия за такава тренировка и денят ти да е изцяло свободен.

01.09.10
14:00

“Ако искате да качите тежест или размер, предлагам нов тренировъчен подход - повторна работа върху същата М.Г(сещате се кво е) в рамките на 3 до 8 часа в същия ден и по СЪЩИЯ НАЧИН(хахаха...). Нарича се, знаете как..... дъра, бъра... държи мускула шокиран през цялата седмица. ..... в 2-рата тренировка се използват същите тежести, упражнения както в 1-вата.Идеята е......” Абе мързи ме да пиша, много е... :Д А ето я и програмата за бицепс и трицепс..
СУТРИН
Сгъване с щанга 3х15
Скотово сгъване 3х15
Сгъване на горен(моля..)скрипец 2х15
ВЕЧЕР
Скотово сгъване 3х15
Сгъване на горен скрипец 3х15
Сгъване на щанга 2х15
Трицепс....
СУТРИН
избутване(бахти ;д)на горен(ьАЪЬА) скрипец 3х15
кикбек с дъмбел 3х15
френска преса 2х15
ВЕЧЕР
френска преса 3х15
кикбек 3х15
избутване 2х15

Малко тъпичко ми се вижда.. за бицепс СГЪВАНЕ НА ГОРЕН СКРИПЕЦ, а за трицепс ИЗБУТВАНЕ НА ГОРЕН СКРИПЕЦ, ако някой каже как се изпълняват :)...аа и, да, почивката между сериите е 1 МИНУТА...

Мнението беше редактирано от fam0us на 01.09.10 14:02.

това е за трицепса за бицепса незнам точно какво се има предвид под горен скрипец ..

Казано ли е как се тренират другите групи?
Колко време продължава?
Сериите с колко % от тежеста за 15RM са?
————————
Двуразова тренировка не е само разделяне от кардиото. Не всичко е помпане и кардио за сваляне, това е само малко заливче в океана от тренировъчни методики.
————————————
Сгъване на горен скрипец е с дръжките и все едно се позира.
Избутване на горен е разгъването на горен, просто тук така са го кръстили.

01.09.10
14:15

казано от Oranje на 01.09.10, 14:10:

Казано ли е как се тренират другите групи?
Колко време продължава?
Сериите с колко % от тежеста за 15RM са?
————————
Двуразова тренировка не е само разделяне от кардиото. Не всичко е помпане и кардио за сваляне, това е само малко заливче в океана от тренировъчни методики.
————————————
Сгъване на горен скрипец е с дръжките и все едно се позира.
Избутване на горен е разгъването на горен, просто тук така са го кръстили.

Нищо за другите групи, може би както винаги. За сериите пише само, че верочтноста от травма е по-малка, защото се правят повече повторения. То хубаво пише “горен скрипец”, а на картинката е долен хх...

01.09.10
14:22

Да казано е това е хубаво да се прави най-много месец след което минаваш на обикновен сплит от 6 до 8 седмици.. Може да удряш всяка група стига да правиш еднакви упражнения в 2-те тренировки.. Тежестите предполагам малко по-леки не е казано

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1