01.09.10
18:31
Дайте идея как да си правя пилешки гърди на тефлонов тиган, та да стане бързо, лесно и вкусно. Освен всекидневното варене на яйца (и чат пат неумело пържене) нищо друго не съм си готвил до момента. Нямам никакво време, нито желание (добре де и малко ме мързи) да мариновам пилешки гърди 5 часа, после да ги задушавам и после да ги пека и незнам какво още. Мисля да ги режа на парченца, да ги овалвам с яйца и може би с някакво пълнозърнесто или царевично брашно и да ги пържа в малко мазнина. После в кутията ги мятам с малко краставици и домати и ще имам свястно ядене докато съм на работа. Всякакви бързи и вкусни идеи са добре дошли. :)
Темата беше редактирана от PullTheTrigger на 01.09.10 18:32.
Рещеш го, слагаш го в масло + вода + малко бульон и айляк. Чакаш да изври водата и леко да се запържи.
Пс. Водата е много малко, колкото да се разтвори бульона.
01.09.10
19:47
#2
Измиваш ги, след което ги овъргаляш в соев сос, босилек, джоджен, разни готови подправки за месо - тука импровизирай... Слагаш малко масло в тигана, колкото да има нещо преди самите те да си пуснат сок.. Слагаш ги и обръщаш периодично, не е нужно да плуват в мазнина. Получава се нещо като печене-пържене :) Но по-скоро първото, и е адски вкусно. Ако ползваш свинско е още по-божествено, особено с повече мазничко по него..
01.09.10
20:00
#3
казано от veronique на 01.09.10, 19:47:
Измиваш ги, след което ги овъргаляш в соев сос, босилек, джоджен, разни готови подправки за месо - тука импровизирай... Слагаш малко масло в тигана, колкото да има нещо преди самите те да си пуснат сок.. Слагаш ги и обръщаш периодично, не е нужно да плуват в мазнина. Получава се нещо като печене-пържене :) Но по-скоро първото, и е адски вкусно. Ако ползваш свинско е още по-божествено, особено с повече мазничко по него..
Благодаря! Ако не подпаля апартамента, ще пиша как е минало първото ми готвене :) Иначе и аз го обичам месото да е с мноого ароматни билки и подправки :)
Мнението беше редактирано от PullTheTrigger на 01.09.10 20:01.
01.09.10
20:04
#4
Ти стой до тигана през цялото време и се пази да не ти пръска много:):) Успех
Правиш ги на паржоли, слагаш сол и черен пипер и мяташ на тигана. После може да изцедиш малко лимон върху тях.
Мяташ в тигана с малко масло, обръщаш след 5 минути и след 10 минути почваш да растеш :D Шегата настрана, никога не съм слагал никаква подправка :)
Свинско на тиган не става като на фурна/скара !!!
Онзи ден имах 2 свински пържоли и не ми се пускаше цялата фурна и реших да ги направя на тиган но не стават толкова вкусни като на фурна.Почват да изгарят а месото не е толкова крехко като пилешкото ,че да му трябва по 5 мин. на страна .
Иначе аз ако правя пилешко слагам сол,ч.пипел,понякога соев сос ,малко масло/понякога повечко и това в
02.09.10
07:29
#8
Не си майстор значи;)
По вкусно свинско от това на тиган не бях яла:))) Омитам промишлени количества само като ми замирише... Режем го на по-малки парчета и се изпичат екстра
Може да опиташ и с торбички за печене на месо за фурна. Слагаш най-различни градински подправки по избор на месото, след това го слагаш в торбичката и го мяташ във фурната и за 30-40 минути става.
ПП - торбичката се слага в тавичка, без да се добавя вода или нещо друго. След печенето тавичката е толкова чиста както и преди ползването и ;).
Мнението беше редактирано от T-X на 02.09.10 08:12.
Стига с туй масло малко, яйцата пържени в него стават прекалено сухи, пилешкото и свинското стават едни такива никакви (месо ли ям или нещо с вкус на мляко?)... Купувам си свинска мас от доверен човек и в нея готвя, всичко става чудесно (а какви пържени картофки и рибка хрупкави и същевременно леко мазнички, не е истина...), просто я обожавам!
Мнението беше редактирано от El padre на 03.09.10 02:33.