27.07.10
12:27
Здравейте! :) Може ли да ми кажете интересно ми е с това образование от НСА “фитнес и културизъм” какво може да работи човек? Само като фитнес инструктор или има и нещо друго което може да работи? Благодаря ви предварително! :)
31.08.10
14:33
Учител по физическо възпитание и спорт
31.08.10
14:44
Доколкото разбрах е същото като да отидеш да изкараш едни курсове за фитнес инструктор. Няма смисъл.
казано от p17bull на 31.08.10, 14:44:
Доколкото разбрах е същото като да отидеш да изкараш едни курсове за фитнес инструктор. Няма смисъл.
Едва ли 4 години в университет са баш като 8 седмичен курс ;)
Ха, нищо чудно и по - зле да е. То не е важно колко си научил, а дали е приложимо.
Аз съм завършил НСА.Като знания това,което ти дава академията е много повече ,от който и да е курс.Може да работиш като инструктор или учител по физическо.Има много добри лектори като Павел Добрев,Владо Боянов и др.Лошото е,че не се признава в чужбина.Аз като дойдох в Америка трябваше да карам курс,за да получа лиценз.По-добре учи нещо по-сериозно,ако искаш да учиш.Ако искаш да станеш просто инструктор се запиши на N A S A- курс,който се признава в целия свят.За да станеш инструктор е нужно сам да се образоваш,за четеш много,защото тенденциите се менят всеки ден,както ти трябва и много практика....
Курса не се ли казва NAFA или се бъркам - North American fitness academy ?
01.09.10
01:06
Той за космонавтите говори :D. Белчо май е представител за България, ако не се лъжа.
Да имах предвид N A F A,но съм писал за космонафтите :) както отбеляза колегата.Тук в Канада Борис Чимев отговаря за лицензите,особено на българите.Доколкото знам във Варна е представителя за България -Белчо Христов,и мисля че струва 500 лв,взима се за няколко дни.Мерси за поправката :):):)
01.09.10
06:53
казано от борислав васков на 31.08.10, 16:42:
Аз съм завършил НСА.Като знания това,което ти дава академията е много повече ,от който и да е курс.Може да работиш като инструктор или учител по физическо.Има много добри лектори като Павел Добрев,Владо Боянов и др.Лошото е,че не се признава в чужбина.Аз като дойдох в Америка трябваше да карам курс,за да получа лиценз.По-добре учи нещо по-сериозно,ако искаш да учиш.Ако искаш да станеш просто инструктор се запиши на N A S A- курс,който се признава в целия свят.За да станеш инструктор е нужно сам да се образоваш,за четеш много,защото тенденциите се менят всеки ден,както ти трябва и много практика....
Борка я кажи къде по-точно се признава този курс, в кой свят?
01.09.10
07:58
Навсякъде по планетата земя, че чак и отвъд нея.
NASA вероятно се признава само в космоса :):) иначе доколкото знам NAFA се признава в Америка и по света като цяло,вероятно има и изключения.Трябва да питате Белчо Христов,той е запознат....извинявам се за правописната грешка “космонаВти”,малко ми е трудно да пиша на български.....
Мнението беше редактирано от Popeye на 01.09.10 08:45.
01.09.10
15:15
казано от борислав васков на 01.09.10, 08:41:
NASA вероятно се признава само в космоса :):) иначе доколкото знам NAFA се признава в Америка и по света като цяло,вероятно има и изключения.Трябва да питате Белчо Христов,той е запознат....извинявам се за правописната грешка “космонаВти”,малко ми е трудно да пиша на български.....
Извинявам се за офтопика, че е малко в страни от темата.
Борка ти в Америка какво си изкарал? Знаеш че NAFA се признава в Америка и по света от опит, т.е работил си някъде с него или просто си го чувал или чел от брошури или сайт на NAFA?
Г-н Христов можем да го питаме да, но какво ли би ни казал той при положение че самият той продава NAFA а и едва ли има някакъв опит с него в Америка?
Мнението беше редактирано от burgasfreak на 01.09.10 17:23.
01.09.10
15:46
Общо взето, в тоя спорт истината е , че в целия свят рядко някой ще те пита за диплома...
И ако някой все па кго направи, то не значи че в 9 от 10 случая не можеш да минеш и без нея.
И дипломата е гаранция за нищо. Каквато и да е. Предимно е гаранция, че ще ти вземат пари.
Така че личното ми мнение, изкарайте някакво практическо полезно образование, инженер, архитект, счетоводител, а ако ви влече, пак се занимавайте с културизъм и пак може да сте инструктори, учители и прочие, на база курсове или нерядко - дори без тях.
Или пък при взето вече висше си пуснете една магистратура, щом чак толкова ви влече.
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 01.09.10 15:47.
Аз имам ISSA-International Sports Sciences Association- сертификат,който се признава навсякъде.Повечето инструктори в Торонто са с този сертификат или някой канадски сертификат.Имам приятели и с NFPT-National Federation of Professional Trainers-който се признава в Америка и Канада,и по света,както и с NASM-The National Academy of Sports Medicine и ACE-The American Council on Exercise-последните два са за Америка само...За съжаление не познавам и не съм срещал човек с NAFA.Научих случайно за г-н Чимев и неговите курсове.Доколкото разбрах Борис Чимев има репутацията на честен човек,което е голяма рядкост за българите тук.Освен това той не би си позволил да издава сертификати,които не са валидни най-малко в Америка,защото някой недоволен канадец веднага ще подаде съдебен иск.Тук закона е над всичко.Отностно въпроса дали ти искат сертификат/лиценз-това е първото нещо,за което те питат като почваш работа.Ако нямаш сертификат забрави за работа.Фитнесите никога не взимат на работа човек без лиценз,защото това може да им коства съдебен иск от някой клиент в размер на десетки хиляди долари.Най-известния сертификат,който можете да получите на място в Бг. е NAFA.Ако се интересувате от някой от другите сертификати,доколкото зная с повечето може да се сдобиете онлайн.Успех на всички.
02.09.10
08:15
казано от борислав васков на 01.09.10, 18:54:
Аз имам ISSA-International Sports Sciences Association- сертификат,който се признава навсякъде.Повечето инструктори в Торонто са с този сертификат или някой канадски сертификат.Имам приятели и с NFPT-National Federation of Professional Trainers-който се признава в Америка и Канада,и по света,както и с NASM-The National Academy of Sports Medicine и ACE-The American Council on Exercise-последните два са за Америка само...За съжаление не познавам и не съм срещал човек с NAFA.Научих случайно за г-н Чимев и неговите курсове.Доколкото разбрах Борис Чимев има репутацията на честен човек,което е голяма рядкост за българите тук.Освен това той не би си позволил да издава сертификати,които не са валидни най-малко в Америка,защото някой недоволен канадец веднага ще подаде съдебен иск.Тук закона е над всичко.Отностно въпроса дали ти искат сертификат/лиценз-това е първото нещо,за което те питат като почваш работа.Ако нямаш сертификат забрави за работа.Фитнесите никога не взимат на работа човек без лиценз,защото това може да им коства съдебен иск от някой клиент в размер на десетки хиляди долари.Най-известния сертификат,който можете да получите на място в Бг. е NAFA.Ако се интересувате от някой от другите сертификати,доколкото зная с повечето може да се сдобиете онлайн.Успех на всички.
Точно за това става въпрос. Но само човек с опит може да го разбере и се радвам че ти си го разбрал и имаш опит. В крайна сметка за това и говорим, за нещо което ще ти помогне да започнеш работа.
02.09.10
09:31
казано от D3BEP на 01.09.10, 15:46:
Общо взето, в тоя спорт истината е , че в целия свят рядко някой ще те пита за диплома...
И ако някой все па кго направи, то не значи че в 9 от 10 случая не можеш да минеш и без нея.
И дипломата е гаранция за нищо. Каквато и да е. Предимно е гаранция, че ще ти вземат пари.
Така че личното ми мнение, изкарайте някакво практическо полезно образование, инженер, архитект, счетоводител, а ако ви влече, пак се занимавайте с културизъм и пак може да сте инструктори, учители и прочие, на база курсове или нерядко - дори без тях.
Или пък при взето вече висше си пуснете една магистратура, щом чак толкова ви влече.
Стефане за кой спорт става въпрос и какъв е твоя опит в тази професия по света, сподели я.
Сертификатите и дипломите не са гаранция за успех в живота, това е факт доказан многократно през годините.............и все пак ако някой някога е имал шанса да премине през тест за Персонален Треньор на NSCA или ACSM е рабирал смисала на занятието.
Иначе идеята да станеш първо архитект ако искаш в крайна смтека да станеш ПТ е интересна, лично аз не я споделям. Защо ли.....ами защото в реалният живот професионалистите с многото професии в общи линии се справят на ниво СРЕДНО дори под-средното...виж по форумите там разбира се образите са различни.....но в крайна сметка всеки сам избира къде да изразходва енергията и времето си.
Мнението беше редактирано от burgasfreak на 02.09.10 16:51.