Комбиниране на бързи и бавни вьглехидрати след тренировка?

02.09.10
14:16

Удачна ли е тази комбинация,пълнозърнеста питка пьлнена с конфитюр?

Ами аз по едно време практикувах така:след тренировката 40гр протеин+70гр захар/глюкоза+50гр овесени трици и в шейкъра.Според мен е добра комбинацията,но гледай да преобладават бързите, защото особено след тренировката захарите се усвояват мн бързо и приемайки и малко бавни ще имаш усвояване чак до следващото ядене след час,час и половина да речем.

02.09.10
18:52

казано от Виктор Цонев на 02.09.10, 14:16:

Удачна ли е тази комбинация,пълнозърнеста питка пьлнена с конфитюр?

Не. Удачното е да се приеме бърз въглехидрат веднага след тренировката и след това протеин. След това ти идва твърдата храна, в която можеш да си позволиш съответните въглехидрати, в зависимост от това дали качваш, поддържаш, чистиш.

02.09.10
19:10

а какво мислите за извара и банан след тренировка ?

02.09.10
20:34

Според мен най-добре е малтодекстрин след тренировка защото държи инсулина по дълго време от декстрозата и като удариш 1 протеин и си ти ;)

02.09.10
21:52

казано от brusakch на 02.09.10, 19:10:

а какво мислите за извара и банан след тренировка ?

Изварата е крайно неудачна! Изяж си банана и тъй като явно не използваш суроватка, като се прибереш от залата сядай на масата и зареди с твърда храна.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1