Дневникът на един 15 годишен

Темата е заключена.
Прескочи до:

28.08.10
20:01

В първото хранене имаш много протеин - остави само гейнера, а яйцата ги слагаш където няма - например в това от 14:00 и последното хранене не е добре няма протеин и избягвай меда в толкова часа.

KP

28.08.10
20:26

Защо да избягва меда ?!

28.08.10
20:47

Ами бърз въглехидрат вечер не е подходящо.

28.08.10
21:57

За горната част на мен най-много ми помогна полулега с дъмбели.С лост не съм правил от месеци.Горната част ми я нямаше никаква и изоставаше и откъм сила.Имаше 20КГ разлика в лега,че и повече,а за начинаещ е много това :).Карай с лоста засега пък после почни и с дъмбели :).

Мнението беше редактирано от D3Co на 28.08.10 21:57.

29.08.10
07:46

казано от Миsh0 на 28.08.10, 20:01:

В първото хранене имаш много протеин - остави само гейнера, а яйцата ги слагаш където няма - например в това от 14:00 и последното хранене не е добре няма протеин и избягвай меда в толкова часа.

х2

29.08.10
20:33

Ето малко от прогреса започнах 59 и няколко грама сега не слизам по 51

http://store.picbg.net/pubpic/B9/68/c017ee08b19eb968.jpg
http://store.picbg.net/pubpic/6F/F6/7f58f41017266ff6.jpg
http://store.picbg.net/pubpic/D2/93/f01299465b09d293.png

29.08.10
20:39

Браво,доста си дръпнал :).При теб си личи много,защото си слаб с нисък процент мазнини,заради плуването :).Продължавай така :).Може да се премериш и да пуснеш мерки и примерно след месец и нещо два да се премериш пак :).Поне аз оставам най-доволен от сантиметъра и от огледалото :).

29.08.10
20:42

утре ще пусна

30.08.10
17:10

казано от pluvecat на 29.08.10, 20:33:

сега не слизам по 51

Не се разбира какво точно искаш да кажеш.Иначе за снимките,дръпнал си много.

30.08.10
19:07

оффф объркал съм исках да кажа 61

Днес по една адцки тъпа причина пропуснах тренировката в залата - успах се !!!! трябваше да стана към 16 обаче се събудих около 19.30 и не отидох сега правя лицеви във вкъщи

Яденето днес
Овесени ядки + 2 лъжици мед + протеин
Варен ориз + 1 кофичка мляко + гейнър
5 яйца + пак малко ориз
Варени картофи + 1 кофичка кисело мляко
2 пържоли + Салата + протеин

Мнението беше редактирано от pluvecat на 30.08.10 19:45.

02.09.10
17:58

Днес на басейна зверска тренировка а не е истина тази зала как ми помага чесно казано не мислех,че ще ми помогне толкова много.

овесени ядки + мед + протеин
бягане,плуване + гейнър веднага
5 варени яйца
пиле със зеленчуци и ориз
сандвичи със пълнозърнест хляб = извара,шунка,краставица + протеин
пак пиле с ориз и зеленчуци
смятам сега да хапна някой плод

кажете каква извара си купувате защото аз все купувам различна уж да е малко по вкусна ама всички кесилеят. Да ви се похваля почнах 59 кг сега съм 62.2

02.09.10
18:05

Пробвай кашкавалената :).

02.09.10
19:39

Ем изварата я яж с някви ядки, така няма да я усещаш толкова.

аз ям една ‘’фитнес’’ от кауфланд
белт. - 22грама
въгл. - 1,3грама
мазнини - 0,7грама

нещо такова беше като съдържание  ;)

GO

02.09.10
20:19

Проблема мисля е в обезмасляването,ако не е напълно обезмаслена е възможно да киселее.
Например на мен като ми свърши изварата от търговията си взимам обикновенна от магазина докато отново ида да зареждам,там само една е напълно обезмаслена,”Дядо Либен”,другите не са и ми киселей,дори както ги пасирам е неприятно.

Мнението беше редактирано от gogata2427 на 02.09.10 20:20.

03.09.10
14:55

казано от pluvecat на 02.09.10, 17:58:

Днес на басейна зверска тренировка а не е истина тази зала как ми помага чесно казано не мислех,че ще ми помогне толкова много.

овесени ядки + мед + протеин
бягане,плуване + гейнър веднага
5 варени яйца
пиле със зеленчуци и ориз
сандвичи със пълнозърнест хляб = извара,шунка,краставица + протеин
пак пиле с ориз и зеленчуци
смятам сега да хапна някой плод

кажете каква извара си купувате защото аз все купувам различна уж да е малко по вкусна ама всички кесилеят. Да ви се похваля почнах 59 кг сега съм 62.2

Браво!
Само да не забравиш че с прогресивното нарастване на теглото поргесивно нараства и нуждата от храна
Успех!

07.09.10
18:02

Дневника беше малко в застой защото сядах на лаптопа за няколко минути на ден.

Вторник

Овесени ядки,протеин
бягане,плуване,гейнър
4 банана,варен ориз 100 грама,50-60 грама извара
ядки,миш маш,протеин
салата,ядки
сега ще ям извара преди лягане и някакъв сандвич

08.09.10
16:36

Вече 1 кг мюсли заминава за 5-6 дена,извара 350 грама заминава за 3 дена.

днес тренировката ми беше гръб,трицепс,трапец,предмишница
снимка веднага след залата без да стягам http://store.picbg.net/pubpic/BC/A3/07dfd3d50daabca3.JPG
теглото ми беше 63.500 направо се очудих

Мюсли+протеин
бягане,плуване,гейнър
пилешка супа с много месо,сандвич,протеин

по късно ще допълня

08.09.10
17:46

казано от pluvecat на 08.09.10, 16:36:

теглото ми беше 63.500 направо се очудих

Няма да е чудно,ако минеш 65 кила до месец. Добрият хранителен режим иии вече писах за гейнъра,че от него ще натрупаш бързо маса. Разбира се не само мускулна,но ако увеличиш паралелно и силата какво пречи? И освен това според мен на тоя етап точно този сплит дава много добри резултати. Като напомпване и мускулен растеж. Нататък след изчерпването му,може и други по-интензивни програми. :)

08.09.10
19:39

Хубавото е, че талията ти е тясна и минимална промяна в гърба личи.

08.09.10
19:56

Забравих да кажа че неска взимах около 80 % от едно пакетче hot blood на гладно хапнах един санвдиш с пушено филе и отихох на зала след 20 мин загрях станаха около 30 мин и чуството за напомпване беше адцкото
взимам във момента:гейнър,протеин,zma

дайте някаква примерна тренировка за крака за петък че основният ми стил Бруст (жабешката) е основно на крака

Мнението беше редактирано от pluvecat на 08.09.10 20:01.

10

08.09.10
22:04

Клек, бедрено сгъване/разгъване, повдигане на пръстите с щанга на врата :)

13.09.10
18:21

хора много се притеснявам за тия гърди ефект ниакъв просто горната част не помръдва...

дайте да направим една тренировка за гърди... моля ви

13.09.10
19:33

Еми:
Хоризонтален лег 3-4x8
Полулег с дъмбели 3-4x8
Флайс 3-4x8
Кросоувър 3-4x8
Тва е класическото и при най-много от хората има ефект.Тренирай и се храни здраво и правилно.Не стават бързо нещата, особенно при гърдите.

13.09.10
20:04

Честно да ти кажа, вижда ми се множко :) Ако ги претренираш, няма да видиш особен ефект. Моите бяха в сериозен застой също, тренирам ги по следния начин и дръпнаха на размер и около 5кг сила за месец:

Хоризонтален лег - 3х8-12
Полулег с дъмбели - 3х8-12
Хоризонтален флайс - 4х8-12

Видях, че сте обсъждали изварата - ами, честно да ти кажа, това нещо от магазина НЕ СТРУВА :) Намери някоя помакиня, която сама си я произвежда и си купи 1.5кг за седмицата. Преди лягане яж 150-200г с 1 ч.л зехтин или 50г ядки и става идеално!

Късмет ;)

14.09.10
11:03

казано от pluvecat на 13.09.10, 18:21:

хора много се притеснявам за тия гърди ефект ниакъв просто горната част не помръдва...

дайте да направим една тренировка за гърди... моля ви

Твърде малко ти е опита за да търсиш специализация!

14.09.10
21:59

колко тренировки за гърди трябва да правя
защото сега ходя на зала 3 пъти във седмицата и гърди правя само понеделник

15.09.10
06:48

казано от pluvecat на 14.09.10, 21:59:

колко тренировки за гърди трябва да правя
защото сега ходя на зала 3 пъти във седмицата и гърди правя само понеделник

Kъм 300 примерно!
По една седмично - Хоп и след три години ако си се хранил добре се ‘’поевяват’’ добрите гърди!

15.09.10
11:27

Може да правиш 2 тренировки, но с по-малко серии.

15.09.10
11:36

казано от fam0us на 15.09.10, 11:27:

Може да правиш 2 тренировки, но с по-малко серии.

И повече зоб ;D
В Случая не сериите а повторенията са важни. Както и да е...

18.09.10
23:42

Дневникът не съм го забравил,просто покрай това училище и тренировките не ми оставаше никакво време да пиша тук

ето няколко снимки от прогреса със които се гордея

http://store.picbg.net/pubpic/E9/76/9b213ba9bf19e976.jpg
http://store.picbg.net/pubpic/EF/F5/012692ffee4beff5.png

Значи искам малко да ми помогнете сутринта съм на училище а пък във 14 съм на тренировки (плуване) и към 5-6 зала
закусвам овесени ядки с прясно маляко и мед и на 2-рия учебен час съм гладен дайте някаква идея как да се храня на училище. защото във едното голямо междучасие си взимам 3 банана една вода, след това някакви ядки (смятам тях да прибавя 1 ябълка примерно) и във училище направиха лостове но ме е страх да правя заради почивката на мускула а пък те са широки и много добре ми влизат за гърди. Кажете и кога да пия протеина като имам 2 тренировки след обяд. благодаря

Мнението беше редактирано от pluvecat на 18.09.10 23:49.

VA

19.09.10
10:11

Ако близо до училище има бурлекс/пикадили си взимаш готов ориз/картофена салата. И аз сутринта като закуся овесени ядки 2рия час съм гладен O_o

Спокойно и аз съм така :Д Аз като огладнея ям всякакви плодове.Всяко междучасие си взимам по един плод и се справям.

Мнението беше редактирано от Венцислав Игнатов на 19.09.10 13:28.

19.09.10
19:20

Кажете по колко пъти да правя лостчета в училище

VA

19.09.10
20:42

Ако ходиш на фитнес и на плуване, с лостовете може да претренираш...

26.09.10
14:52

Някаква идея да комбинирам лостове и зала примерно 2 тренировки зала 2 лостове може да има по голяма сила а пък и може да кача повече ММ

27.09.10
05:37

казано от pluvecat на 26.09.10, 14:52:

Някаква идея да комбинирам лостове и зала примерно 2 тренировки зала 2 лостове може да има по голяма сила а пък и може да кача повече ММ

Ako напишеш достатъчно стабилно хранене ще помогна !

28.09.10
14:26

Яденето ми от близо 2 месеца насам няма нищо общо с предишното

задължително във един ден ям : овесени ядки с мед и прясно мляко,5 варени яйца,няколко пържоли (или някакъв друг вид месо),протеин,гейнър

Храната вчера :
Овсени ядки с мед и прясно мляко
2 банана 1 странджанка
Ядене преди плуването във 13:30 Пържола малко врарени картофи протеин
Ядене след плуването : 3 кюфтета,Кашкавал,извара
Малко преди залата хапнах един банан ей така колкото да има не бях гладен.
Зала
Ядене след залата : 5 цели варени яйца,слата (краставици,домати,нарязана чушка,сирене)
И вечерта една супа.
Вчера се теглих 55.4 кг обаче много се изпотих
Имах гърди бицепс

и вече правя така : примерно имам бицепс с лоста от лежанката правя 12 дигани и отивам правя с дъмбелите по 12 дигания с всяка ръка
или пък правя някакво упражнение за гърди и веднага 8 или 10 кофички

според Вас за атлет като мен по колко серий трябва да правя  примерно за бицепс  и рамо

Храненето за днес ще по попълня по късно .

28.09.10
14:37

Сутринта какъв протеин приемаш?Само от прясното мляко и овеса е твърде малко.Вкарай 5-те яйца сутрин или някакъв друг протеин .На обяд протеина го смени и го сложи  след тренировка в залата.Колкото до повторенията-от 6 до 10 са за маса попринцип.Гейнъра не видях да си го писал, кога го приемаш?

28.09.10
14:59

казано от pluvecat на 28.09.10, 14:26:

Храната вчера :
Овсени ядки с мед и прясно мляко
2 банана 1 странджанка
Ядене преди плуването във 13:30 Пържола малко врарени картофи протеин
Ядене след плуването : 3 кюфтета,Кашкавал,извара
Зала
Ядене след залата : 5 цели варени яйца,слата (краставици,домати,нарязана чушка,сирене)
И вечерта една супа.
Вчера се теглих 55.4 кг обаче много се изпотих
Имах гърди бицепс

Имаш доста пропуски в храненето.
1) Правиш кардио - плуване, което значи, че трябва да ядеш още повече, ако искаш да качиш килограми.
2) 55кг си, което отново е показател, че си ектоморф.

Ще започна по ред.

1) Овесени ядки с мед и прясно мляко - ако прясното мляко е около 500мл, тогава става като компромисен вариант.
2) 2 банана 1 странджанка - ??? А белтъчини от къде? :) Отделно, че въглехидратите от странджанката са малко и от прост тип. Цели се да ядеш комплексни въглехидрати - овес, кафяв ориз, картофи, пълнозърнести / типови / ръжени видове хляб.
3) Пържола + малко варени картофи и протеин. Тук пък протеинът ти идва в повече. С оглед на 55-те ти килограма, не ти е нужно повече от 20-25г протеин на хранене, защото няма да ги усвоиш.
В случая това ядене трябва да изглежда по следния начин: Пържола + МНОГО картофи - около час и половина преди плуването.

ВЕДНАГА след тренировка задължително трябва да запълниш гликогенните депа с прости въглехидрати(мед, декстроза, сушени плодове, банани... около 30г прост въгл. след тренировка ще ти бъде достатъчен) и 15 минути по-късно - протеин. В противен случай, тялото ще възстанови запасите си чрез изгаряне на мускулна маса за целта.

4) 3 кюфтета + кашкавал + извара. - Това се яде 40минути след протеина (1 час след края на тренировката).
Пак ти идва в много протеинът, а въглехидратите тотално отсъстват, когато е най-важно да ги приемаш - със следтренировъчното хранене. Също така, след тренировка не трябва да ядеш мазнини - в случая, кашкавалът.

Това ядене може да изглежда така - 3 кюфтета + 100г овес + плод/зеленчук по избор. Също така не се доверявай на купечката кайма. Ако можеш да си набавяш ИСТИНСКА кайма от смляно пред очите ти месо, ще бъдеш пъти по-доволен.

С ей такова ядене преди тренировка не очаквай нищо хубаво. Трябва ти около 60г комплексен въглехидрат + 20-25г белтъчини.

Ядене след залата - трябва да бъде същото, като след кардиото. Не забравяй частта с простите въглехидрати и протеина!!!!!

А въпросната супа вечерта дано е била с доста месце. :)

Също така бих те посъветвал да се прежалиш и да започнеш да ядеш 150г извара + 30г ядки / 1 ч.л. зехтин преди лягане. Не ти препоръчвам тази от магазина. Купувай от помаците, които си я произвеждат сами.

Дано съм ти помогнал! Късмет!

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1