В първото хранене имаш много протеин - остави само гейнера, а яйцата ги слагаш където няма - например в това от 14:00 и последното хранене не е добре няма протеин и избягвай меда в толкова часа.
28.08.10
20:26
Защо да избягва меда ?!
28.08.10
20:47
Ами бърз въглехидрат вечер не е подходящо.
За горната част на мен най-много ми помогна полулега с дъмбели.С лост не съм правил от месеци.Горната част ми я нямаше никаква и изоставаше и откъм сила.Имаше 20КГ разлика в лега,че и повече,а за начинаещ е много това :).Карай с лоста засега пък после почни и с дъмбели :).
Мнението беше редактирано от D3Co на 28.08.10 21:57.
казано от Миsh0 на 28.08.10, 20:01:
В първото хранене имаш много протеин - остави само гейнера, а яйцата ги слагаш където няма - например в това от 14:00 и последното хранене не е добре няма протеин и избягвай меда в толкова часа.
х2
Ето малко от прогреса започнах 59 и няколко грама сега не слизам по 51
http://store.picbg.net/pubpic/B9/68/c017ee08b19eb968.jpg
http://store.picbg.net/pubpic/6F/F6/7f58f41017266ff6.jpg
http://store.picbg.net/pubpic/D2/93/f01299465b09d293.png
Браво,доста си дръпнал :).При теб си личи много,защото си слаб с нисък процент мазнини,заради плуването :).Продължавай така :).Може да се премериш и да пуснеш мерки и примерно след месец и нещо два да се премериш пак :).Поне аз оставам най-доволен от сантиметъра и от огледалото :).
казано от pluvecat на 29.08.10, 20:33:
сега не слизам по 51
Не се разбира какво точно искаш да кажеш.Иначе за снимките,дръпнал си много.
оффф объркал съм исках да кажа 61
Днес по една адцки тъпа причина пропуснах тренировката в залата - успах се !!!! трябваше да стана към 16 обаче се събудих около 19.30 и не отидох сега правя лицеви във вкъщи
Яденето днес
Овесени ядки + 2 лъжици мед + протеин
Варен ориз + 1 кофичка мляко + гейнър
5 яйца + пак малко ориз
Варени картофи + 1 кофичка кисело мляко
2 пържоли + Салата + протеин
Мнението беше редактирано от pluvecat на 30.08.10 19:45.
Днес на басейна зверска тренировка а не е истина тази зала как ми помага чесно казано не мислех,че ще ми помогне толкова много.
овесени ядки + мед + протеин
бягане,плуване + гейнър веднага
5 варени яйца
пиле със зеленчуци и ориз
сандвичи със пълнозърнест хляб = извара,шунка,краставица + протеин
пак пиле с ориз и зеленчуци
смятам сега да хапна някой плод
кажете каква извара си купувате защото аз все купувам различна уж да е малко по вкусна ама всички кесилеят. Да ви се похваля почнах 59 кг сега съм 62.2
02.09.10
19:53
аз ям една ‘’фитнес’’ от кауфланд
белт. - 22грама
въгл. - 1,3грама
мазнини - 0,7грама
нещо такова беше като съдържание ;)
02.09.10
20:19
Проблема мисля е в обезмасляването,ако не е напълно обезмаслена е възможно да киселее.
Например на мен като ми свърши изварата от търговията си взимам обикновенна от магазина докато отново ида да зареждам,там само една е напълно обезмаслена,”Дядо Либен”,другите не са и ми киселей,дори както ги пасирам е неприятно.
Мнението беше редактирано от gogata2427 на 02.09.10 20:20.
03.09.10
14:55
казано от pluvecat на 02.09.10, 17:58:
Днес на басейна зверска тренировка а не е истина тази зала как ми помага чесно казано не мислех,че ще ми помогне толкова много.
овесени ядки + мед + протеин
бягане,плуване + гейнър веднага
5 варени яйца
пиле със зеленчуци и ориз
сандвичи със пълнозърнест хляб = извара,шунка,краставица + протеин
пак пиле с ориз и зеленчуци
смятам сега да хапна някой плодкажете каква извара си купувате защото аз все купувам различна уж да е малко по вкусна ама всички кесилеят. Да ви се похваля почнах 59 кг сега съм 62.2
Браво!
Само да не забравиш че с прогресивното нарастване на теглото поргесивно нараства и нуждата от храна
Успех!
Дневника беше малко в застой защото сядах на лаптопа за няколко минути на ден.
Вторник
Овесени ядки,протеин
бягане,плуване,гейнър
4 банана,варен ориз 100 грама,50-60 грама извара
ядки,миш маш,протеин
салата,ядки
сега ще ям извара преди лягане и някакъв сандвич
Вече 1 кг мюсли заминава за 5-6 дена,извара 350 грама заминава за 3 дена.
днес тренировката ми беше гръб,трицепс,трапец,предмишница
снимка веднага след залата без да стягам http://store.picbg.net/pubpic/BC/A3/07dfd3d50daabca3.JPG
теглото ми беше 63.500 направо се очудих
Мюсли+протеин
бягане,плуване,гейнър
пилешка супа с много месо,сандвич,протеин
по късно ще допълня
казано от pluvecat на 08.09.10, 16:36:
теглото ми беше 63.500 направо се очудих
Няма да е чудно,ако минеш 65 кила до месец. Добрият хранителен режим иии вече писах за гейнъра,че от него ще натрупаш бързо маса. Разбира се не само мускулна,но ако увеличиш паралелно и силата какво пречи? И освен това според мен на тоя етап точно този сплит дава много добри резултати. Като напомпване и мускулен растеж. Нататък след изчерпването му,може и други по-интензивни програми. :)
Забравих да кажа че неска взимах около 80 % от едно пакетче hot blood на гладно хапнах един санвдиш с пушено филе и отихох на зала след 20 мин загрях станаха около 30 мин и чуството за напомпване беше адцкото
взимам във момента:гейнър,протеин,zma
дайте някаква примерна тренировка за крака за петък че основният ми стил Бруст (жабешката) е основно на крака
Мнението беше редактирано от pluvecat на 08.09.10 20:01.
08.09.10
22:04
Клек, бедрено сгъване/разгъване, повдигане на пръстите с щанга на врата :)
хора много се притеснявам за тия гърди ефект ниакъв просто горната част не помръдва...
дайте да направим една тренировка за гърди... моля ви
Еми:
Хоризонтален лег 3-4x8
Полулег с дъмбели 3-4x8
Флайс 3-4x8
Кросоувър 3-4x8
Тва е класическото и при най-много от хората има ефект.Тренирай и се храни здраво и правилно.Не стават бързо нещата, особенно при гърдите.
13.09.10
20:04
Честно да ти кажа, вижда ми се множко :) Ако ги претренираш, няма да видиш особен ефект. Моите бяха в сериозен застой също, тренирам ги по следния начин и дръпнаха на размер и около 5кг сила за месец:
Хоризонтален лег - 3х8-12
Полулег с дъмбели - 3х8-12
Хоризонтален флайс - 4х8-12
Видях, че сте обсъждали изварата - ами, честно да ти кажа, това нещо от магазина НЕ СТРУВА :) Намери някоя помакиня, която сама си я произвежда и си купи 1.5кг за седмицата. Преди лягане яж 150-200г с 1 ч.л зехтин или 50г ядки и става идеално!
Късмет ;)
14.09.10
11:03
казано от pluvecat на 13.09.10, 18:21:
хора много се притеснявам за тия гърди ефект ниакъв просто горната част не помръдва...
дайте да направим една тренировка за гърди... моля ви
Твърде малко ти е опита за да търсиш специализация!
колко тренировки за гърди трябва да правя
защото сега ходя на зала 3 пъти във седмицата и гърди правя само понеделник
15.09.10
06:48
казано от pluvecat на 14.09.10, 21:59:
колко тренировки за гърди трябва да правя
защото сега ходя на зала 3 пъти във седмицата и гърди правя само понеделник
Kъм 300 примерно!
По една седмично - Хоп и след три години ако си се хранил добре се ‘’поевяват’’ добрите гърди!
казано от fam0us на 15.09.10, 11:27:
Може да правиш 2 тренировки, но с по-малко серии.
И повече зоб ;D
В Случая не сериите а повторенията са важни. Както и да е...
Дневникът не съм го забравил,просто покрай това училище и тренировките не ми оставаше никакво време да пиша тук
ето няколко снимки от прогреса със които се гордея
http://store.picbg.net/pubpic/E9/76/9b213ba9bf19e976.jpg
http://store.picbg.net/pubpic/EF/F5/012692ffee4beff5.png
Значи искам малко да ми помогнете сутринта съм на училище а пък във 14 съм на тренировки (плуване) и към 5-6 зала
закусвам овесени ядки с прясно маляко и мед и на 2-рия учебен час съм гладен дайте някаква идея как да се храня на училище. защото във едното голямо междучасие си взимам 3 банана една вода, след това някакви ядки (смятам тях да прибавя 1 ябълка примерно) и във училище направиха лостове но ме е страх да правя заради почивката на мускула а пък те са широки и много добре ми влизат за гърди. Кажете и кога да пия протеина като имам 2 тренировки след обяд. благодаря
Мнението беше редактирано от pluvecat на 18.09.10 23:49.
19.09.10
10:11
Ако близо до училище има бурлекс/пикадили си взимаш готов ориз/картофена салата. И аз сутринта като закуся овесени ядки 2рия час съм гладен O_o
19.09.10
13:26
Спокойно и аз съм така :Д Аз като огладнея ям всякакви плодове.Всяко междучасие си взимам по един плод и се справям.
Мнението беше редактирано от Венцислав Игнатов на 19.09.10 13:28.
19.09.10
20:42
Ако ходиш на фитнес и на плуване, с лостовете може да претренираш...
Някаква идея да комбинирам лостове и зала примерно 2 тренировки зала 2 лостове може да има по голяма сила а пък и може да кача повече ММ
27.09.10
05:37
казано от pluvecat на 26.09.10, 14:52:
Някаква идея да комбинирам лостове и зала примерно 2 тренировки зала 2 лостове може да има по голяма сила а пък и може да кача повече ММ
Ako напишеш достатъчно стабилно хранене ще помогна !
Яденето ми от близо 2 месеца насам няма нищо общо с предишното
задължително във един ден ям : овесени ядки с мед и прясно мляко,5 варени яйца,няколко пържоли (или някакъв друг вид месо),протеин,гейнър
Храната вчера :
Овсени ядки с мед и прясно мляко
2 банана 1 странджанка
Ядене преди плуването във 13:30 Пържола малко врарени картофи протеин
Ядене след плуването : 3 кюфтета,Кашкавал,извара
Малко преди залата хапнах един банан ей така колкото да има не бях гладен.
Зала
Ядене след залата : 5 цели варени яйца,слата (краставици,домати,нарязана чушка,сирене)
И вечерта една супа.
Вчера се теглих 55.4 кг обаче много се изпотих
Имах гърди бицепс
и вече правя така : примерно имам бицепс с лоста от лежанката правя 12 дигани и отивам правя с дъмбелите по 12 дигания с всяка ръка
или пък правя някакво упражнение за гърди и веднага 8 или 10 кофички
според Вас за атлет като мен по колко серий трябва да правя примерно за бицепс и рамо
Храненето за днес ще по попълня по късно .
Сутринта какъв протеин приемаш?Само от прясното мляко и овеса е твърде малко.Вкарай 5-те яйца сутрин или някакъв друг протеин .На обяд протеина го смени и го сложи след тренировка в залата.Колкото до повторенията-от 6 до 10 са за маса попринцип.Гейнъра не видях да си го писал, кога го приемаш?
28.09.10
14:59
казано от pluvecat на 28.09.10, 14:26:
Храната вчера :
Овсени ядки с мед и прясно мляко
2 банана 1 странджанка
Ядене преди плуването във 13:30 Пържола малко врарени картофи протеин
Ядене след плуването : 3 кюфтета,Кашкавал,извара
Зала
Ядене след залата : 5 цели варени яйца,слата (краставици,домати,нарязана чушка,сирене)
И вечерта една супа.
Вчера се теглих 55.4 кг обаче много се изпотих
Имах гърди бицепс
Имаш доста пропуски в храненето.
1) Правиш кардио - плуване, което значи, че трябва да ядеш още повече, ако искаш да качиш килограми.
2) 55кг си, което отново е показател, че си ектоморф.
Ще започна по ред.
1) Овесени ядки с мед и прясно мляко - ако прясното мляко е около 500мл, тогава става като компромисен вариант.
2) 2 банана 1 странджанка - ??? А белтъчини от къде? :) Отделно, че въглехидратите от странджанката са малко и от прост тип. Цели се да ядеш комплексни въглехидрати - овес, кафяв ориз, картофи, пълнозърнести / типови / ръжени видове хляб.
3) Пържола + малко варени картофи и протеин. Тук пък протеинът ти идва в повече. С оглед на 55-те ти килограма, не ти е нужно повече от 20-25г протеин на хранене, защото няма да ги усвоиш.
В случая това ядене трябва да изглежда по следния начин: Пържола + МНОГО картофи - около час и половина преди плуването.
ВЕДНАГА след тренировка задължително трябва да запълниш гликогенните депа с прости въглехидрати(мед, декстроза, сушени плодове, банани... около 30г прост въгл. след тренировка ще ти бъде достатъчен) и 15 минути по-късно - протеин. В противен случай, тялото ще възстанови запасите си чрез изгаряне на мускулна маса за целта.
4) 3 кюфтета + кашкавал + извара. - Това се яде 40минути след протеина (1 час след края на тренировката).
Пак ти идва в много протеинът, а въглехидратите тотално отсъстват, когато е най-важно да ги приемаш - със следтренировъчното хранене. Също така, след тренировка не трябва да ядеш мазнини - в случая, кашкавалът.
Това ядене може да изглежда така - 3 кюфтета + 100г овес + плод/зеленчук по избор. Също така не се доверявай на купечката кайма. Ако можеш да си набавяш ИСТИНСКА кайма от смляно пред очите ти месо, ще бъдеш пъти по-доволен.
С ей такова ядене преди тренировка не очаквай нищо хубаво. Трябва ти около 60г комплексен въглехидрат + 20-25г белтъчини.
Ядене след залата - трябва да бъде същото, като след кардиото. Не забравяй частта с простите въглехидрати и протеина!!!!!
А въпросната супа вечерта дано е била с доста месце. :)
Също така бих те посъветвал да се прежалиш и да започнеш да ядеш 150г извара + 30г ядки / 1 ч.л. зехтин преди лягане. Не ти препоръчвам тази от магазина. Купувай от помаците, които си я произвеждат сами.
Дано съм ти помогнал! Късмет!