05.09.10
18:29
Преди време когато спрях да си тренирам краката ,на четвъртия месец започнах да усещам отпускане в тях.И сега проблема е ,че когато клякам бедрата не издържат прии клякане без тежест след петата бройка започват да ме пристягат и не мога да издържам.На всички упр. с бедра ,не издържат.Ако някой знае как да променя това пишете.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 05.09.10 21:08.
05.09.10
20:34
можеш ли да бягаш ?!?
При ходенен и бягане всичко си е супер ,ама като почна да клякам и без тецест да е ,започват да ме болят след петата бройка.И като си играя понякога в залата на лег екстензиите с 5кг 5 бройки и почват да се отказват.А сила си имам.
05.09.10
20:56
хм... мускулите или костите отказват при клякане и свиване във всеки случаи мисля че лекъря най-добре може да прецени :)
Костите нямат грешка .Самите мускули сякаш се схващат от умора (като чели)ама няма причина за умора не са преуморени.
Пиеш ли достатъчно вода, ядеш ли ? Явно получаваш крампи, не виждам кво друго да е .
Ако получи крампа ще го усети доста по-яко и няма да може да мърда за момент докато не го отпусне мускула. Нормално е за този период от 4 месеца да си загубил форма в краката, помъчи се повечко и ще се оправят най-вероятно. А при крампи взимаш магнезии да пиеш и нямаш проблеми : ) .
П.С - при всяко начало на тренировки за краката, това е съвсем нормално, при толкова голям период почивка като твоя ...
Мнението беше редактирано от 4today на 07.09.10 15:59.
Пуснах темата,защото мисля пак да правя 5х5 за сила ,а там много се набляга на клякане и тяга.
Ти ако правиш 5х5 и след това спираш да тренираш крака, да правиш тяга и тн, може би е по-добре да не я и почваш!
06.09.10
08:48
мисля си че колелото в фитнеса щи помогне ще го сложиш на по голяма степен да ти е по трудно ...
казано от Madboy на 05.09.10, 23:02:
Ти ако правиш 5х5 и след това спираш да тренираш крака, да правиш тяга и тн, може би е по-добре да не я и почваш!
Плана е да карам 5х5 3 месеца +креатин след това като я свърша почвам на разделна без да си зарязвам краката .Целта е да кача много сила и малко маса в тях и вече другото лято ще оформям с бягане.
Мнението беше редактирано от dbakalov на 06.09.10 11:35.
kristiancho На мястото където трениаме нямамем колелета и пътеки наблягаме на свободни тежести.
Мнението беше редактирано от dbakalov на 06.09.10 11:36.
06.09.10
13:17
ем наблягате ама ти как ще наблягаш :/
И при мен така се получава, когато не тренирам клякане за няколко месеца, понеже краката ми изпреварват прекалено много горната част и с месеци не ги тренирам. Но когато реша да направя тежък клек и все едно иглички ми се забиват в бедрата, но на втората седмица редовни клекове, бедрата отново свикват с тежката щанга.
При мен не става въпрос за тежко и леко и без тежест да клякам пак ме схващат.
Твоя случай трябва да се разгледа от професионален треньор или кинезитерапевт, не е за форуми и разни писанки. И все пак тук в този сайт има една методика Клек и мляко за клякане с 20 поворения, който аз използвах миналата зима и краката ми станаха супер здрави. Тази зима отново ще отделя време за 18 тренировки по метода.
Незнам как точно да го обесня .Ей ся клекнах 10 пъти без тежест след петия са като уморени и започва да се мъчат.
Схващането е едно, умората е съвсем друго. Умората е когато вече нямаш сила да клякаш, а схвашането ти вдървява мускула и определено ще усетиш доста силна болка, докато не се отпусне - въпросния мускул. Та кое от двете е ?
Не му се схваща мускула, той вече го е казал ;), друг е въпроса, че след 5 клека без тежест почват да му се уморяват.
Мнението беше редактирано от Riko на 07.09.10 09:22.
И аз бях така до скоро.Доста килограми съм и ми беше трудно да клякам.Сега като почнах 5x5 си клякам без проблеми със 60-65-70.Та всичко си е до време и постоянство.Мускулът е закърнял защото е свикнал на големи натоварвания, а ти си го зарязал.Започни да клякаш с лоста 3 пъти.Да кажем прави 3x3 с лоста само.След това 3x4,3x5,3x6,3x7,3x8.След това слагаш 5 кила отгоре и пак започнаш.Така постепенно и ще видиш как ще си възвърнеш до някаква степен формата.Иначе нищо ти няма на краката, не се притеснявай.
Рико аз то тоя пост разбирам, че го схваща и за това го питам : )
казано от dbakalov на 06.09.10, 20:51:
При мен не става въпрос за тежко и леко и без тежест да клякам пак ме схващат.
Eдин път пише, че му се схващат един път, че му се уморяват бате... И той незнае...
казано от 4today на 05.09.10, 22:12:
Ако получи крампа ще го усети доста по-яко и няма да може да мърда за момент докато не го отпусне мускула. Нормално е за този период от 4 месеца да си загубил форма в краката, помъчи се повечко и ще се оправят най-вероятно. А при крампи взимаш магнезии да пиеш и нямаш проблеми : ) .
П.С - при всяко начало на тренировки за краката, това е съвсем нормално, при толкова голям период почивка като твоя ...
Погледния тоя пост, дето писах по-горе - решава ти и двата проблема. УСПЕХ !
Най-вероятно както каза martinski мускула е закърнял от зарязването ,но ще ги вкарам във фома тия бедра :)
08.09.10
12:28
Здрасти! Айде да се намеся и аз :)
Казваш, че преди 4 месеца си тренирал, после си спрял. Тогава по колко клякаше? С тежест и без? И оттогава досега да не би да си качил килограми, може просто собствената ти тежест да е твърде много? Да не прозвучи обидно, просто предположение...преди да почнеш да търсиш лекари :)
казано от Giggerotta на 08.09.10, 12:28:
Здрасти! Айде да се намеся и аз :)
Казваш, че преди 4 месеца си тренирал, после си спрял. Тогава по колко клякаше? С тежест и без? И оттогава досега да не би да си качил килограми, може просто собствената ти тежест да е твърде много? Да не прозвучи обидно, просто предположение...преди да почнеш да търсиш лекари :)
Не ми е обидно.Беше преди бая време тоя период.Тогава можеби бяь 72-73 сега съм 82 кг.Тогава се стараех да клякам по около 10-12 пъти.
25.09.10
11:36
dbakalov, ето какво:
Вариант 1 -> Нервна умора. Нервната система не може да понесе натоварването. Среща се след обездвижване (ходене с патерици, в количка).
Вариант 2 -> Слабо кръвоснабдяване към нервен възел. Нервът блокира мускулите, чувства се дърпане, отмаляване.
Вариант 3 -> Тромб. Тробмът е запушил артерия и постепенно блокира кръвоснабдяването на все по-голям участък. Много лош вариант, защото тромбът (съсирекът) най-често пътува по артериите към сърцето. При този вариант има обща умора в крака, в целия крак, дърпане в конкретен участък и промени в кръвното налягане, студена пот. Забавени рефлекси в крака, слабо възстановяване в крака.
Вариант 4 -> Скъсан/разтегнат/претрениран мускул. Нарушава се кинезиологията при клек и други сложни движения на краката.
Кой вариант е твоя, ще каже спортен ортопед или спортен травматолог. Не е нормално да ти се схванат краката след 5 клека освен, ако не си с фигура като на Джони Браво или със сериозно затлъстяване. Повтарям, не е нормално.
След 4 седмици 5 по 5 краката са във форма изчезна тая умора :)
Мнението беше редактирано от dbakalov на 04.10.10 11:08.
казано от dbakalov на 04.10.10, 11:08:
След 4 седмици 5 по 5 краката са във форма изчезна тая умора :)
Казах ти че ще се оправиш, често се случва така след дълго време в покой, и всеки за различно възвръща старата форма :)
казано от Rikoo на 05.10.10, 17:24:
И по колко клека правиш..?
Oтгоре съм писал ,че тренирам по 5х5.
06.10.10
11:18
Значи е било нервна умора или трениране с невъзстановени бедра.