Салата с макарони и риба тон

08.09.10
14:07

Здравейте!
Попринцип от по-бавните въглехидрати на мен най-добре ми се отразяват макароните. Незнам защо, но в сравнение с картофите и ориза, след техния прием тренировката ми е доста по-качествена...както и да е! Седях скоро и се чудех по какъв начин да ги ям, че само варени ми писнаха. Отворих шкафа и видях, че имам останали 1-2 кутийки риба тон и реших да експериментирам. Значи грамажите са ориентировъчни и ако някой реши да пробва го съветвам да действа на око :D

- половин пакет макарони (около 250 грама, аз предпочитам по-големи - спирали или нещо подобно)
- 2 кутийки риба тон
- половин буркан кисели краставички (ако ви пречи солта си ги спестете)
- 100-тина грама маслини
- 1 лимон
- кашкавал

Следкато се сварят макароните се получава доста солидно количество - една голяма купа. Изсипвам рибата тон (ако е необходимо може да се нареже на ситно). В основен период не ме притеснява особено солта по киселите краставички, но все пак може да ги поизмиете, ако ви е проблем.....взимам около половин буркан (от по-големите) и ги нарязвам на ситно. След това взимам 100-тина грама маслини, които също наситно ги мятам в купата, изтисквам един лимон, след което също нарязвам кората и всичко това завършвам с настърган кашкавал и разбърквам много добре всичко. Подправки - каквито искате, аз лично слагам малко черен пипер.

Получава се доста вкусна салата, която може да се яде през целия ден. Доста белтъчини, доста въглехудрати, сравнително добре откъм мазнини.....вкуса няма какво да кажа, за мен е уникален. Ако имате някакви предложения и на мен ще ми е интересно да ги чуя.
Успех! :)

Темата беше редактирана от Eraser на 08.09.10 14:10.

08.09.10
16:17

Има много варианти на такава салата: вместо риба, може някакво месо - варено или пушено на жулиени. За макарони може да се използват трицветни и става доста интересно. По принцип има един вариант с майонеза, но аз я предпочитам със заквасена сметана. Може да се добави царевичка. Останалото си се сетил: маслини, кисели краставички, настърган кашкавал...

АН

08.09.10
18:03

Прочетох салата с маратонки :D
По темата: само с макарони съм ял и ми хареса.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1