Растителните протеини в диетата?

TW

05.04.05
09:27

В някои форуми и сайтове съм чел, че тези 2.2 грама протеин (или 2, или 3 гр, няма значение) на кг тегло трябва да идват от животински протеини, месо, мляко, яйца и т.н., с други думи растителните протеини не трябва да влизат в сметките. Според вас така ли е?

05.04.05
12:49

Според мен всички протеини трябва да се смятат. Разбира се, при хранене се набляга на животинските.

06.04.05
01:32

всичко влиза в сметката. Мен обаче малко ме съмнява повечето хора да могат да усвояват по 2,2 на ден...

06.04.05
02:34

2.2 си е нормално количество. Макар че аз съм карал и с 1.5 грама на килограм и съм си бил добре, даже в момента май също съм под 2 гр/кг (май към 1.8 ми се събират горе - долу, вече ме мързи да ги смятам :)). Ама някои препоръки от порядъка на 3 - 4 гр/ кг ми се струват доста трудни за изпълнение и в случая вече се съмнявам, че могат да се усвоят толкова (без съответните “медикаменти” разбира се ;)).

06.04.05
02:45

1,5 за мен е идеалният вариант за натурални, не всеки може да усвоява по 2 и нагоре. Карал съм и над 1,5 но не видях някаква разлика

08.04.05
10:33

[quote author=“SGK”]1,5 за мен е идеалният вариант за натурални, не всеки може да усвоява по 2 и нагоре. Карал съм и над 1,5 но не видях някаква разлика

Абсолютно! Над 2гр вече няма смисъл. А като се има предвид, че и не е коректно да се смятат на килограм, а е по-правилно да се изчисляват спрямо мускулната маса, количествата намаляват още....

TW

08.04.05
14:54

[quote author=“Martin”][quote author=“SGK”]1,5 за мен е идеалният вариант за натурални, не всеки може да усвоява по 2 и нагоре. Карал съм и над 1,5 но не видях някаква разлика

Абсолютно! Над 2гр вече няма смисъл. А като се има предвид, че и не е коректно да се смятат на килограм, а е по-правилно да се изчисляват спрямо мускулната маса, количествата намаляват още....

Май нещо стана недоразумение тука, темата се разми, питането не ми е за колко грама на кг тегло, както казвам няма значение, това съм си го уцелил вече, питането ми е за растителните протеини, и по-точно трябва ли да влизат в сметките? Мисля, че този отговор ще е интересен и на други хора

08.04.05
14:58

Според мен не! Растителния протеин не дава растеж....затова. Така знам.
ЕДИТ: Смяташ само млякото, яйцата, месото и гледаш да ти се събират 1.5 - 2 гр. и щракаш с пръсти :wink:
По 3-4 гр мисля че могат да се усвоят и без аптекарски прийоми....зависи как се храниш, какво и кога - но просто няма смисъл, пък и се товари оргнизма прекалено....не е добре.

08.04.05
15:17

[quote author=“der_meister”]Според мен не! Растителния протеин не дава растеж....затова. Така знам.
ЕДИТ: Смяташ само млякото, яйцата, месото и гледаш да ти се събират 1.5 - 2 гр. и щракаш с пръсти :wink:
По 3-4 гр мисля че могат да се усвоят и без аптекарски прийоми....зависи как се храниш, какво и кога - но просто няма смисъл, пък и се товари оргнизма прекалено....не е добре.

Смятат се и животинските и растителните. Препоръчително е дневната дажба протеини да ти е 50% растителни и 50% животински тъй като животинските съдържат повече есенциални аминокиселини, а растителните - неесенциални.

08.04.05
15:24

[quote author=”Владимир”][quote author=“der_meister”]Според мен не! Растителния протеин не дава растеж....затова. Така знам.

Смятат се и животинските и растителните. Препоръчително е дневната дажба протеини да ти е 50% растителни и 50% животински тъй като животинските съдържат повече есенциални аминокиселини, а растителните - неесенциални.

Така е - ама това е рецепта за здраве, а не за растеж и ММ.
Ако беше така всички щяха да ходят с баката боб под мишница :D

08.04.05
15:37

Точно рецепта за разтеж и мускулна маса е. Както и да ги гледаш, въпреки че съдържат повече неесенциални аминокиселини, растителните протеини са си протеини и изграждат мускула. Биологична стойност на животинските белтъчини наистина е малко по-висока(особено на яйцата) от тази на растителните и затова са по-ценни.  Аз разбира се съм против вегетарианството, но човек спокойно може да изгради задоволитена мускулна маса и само с растителни белтъци.  :wink:

08.04.05
15:42

[quote author=“der_meister”][quote author=”Владимир”][quote author=“der_meister”]Според мен не! Растителния протеин не дава растеж....затова. Така знам.

е как растителните протеини да не дават растеж ? Макар и с по-ниска биологична стойност те са си важни, а лишението от тех - нецелесъобразно.
Да не би вегетарианците да са умрели от мускулна деградация ? А и има билдъри-вегетарианци...

08.04.05
16:12

[quote author=“SGK”][quote author=“der_meister”][quote author=”Владимир”][quote author=“der_meister”]Според мен не! Растителния протеин не дава растеж....затова. Така знам.

е как растителните протеини да не дават растеж ? Макар и с по-ниска биологична стойност те са си важни, а лишението от тех - нецелесъобразно.
Да не би вегетарианците да са умрели от мускулна деградация ? А и има билдъри-вегетарианци...

Нямам предвид лишение от растителен протеин. Искам да кажа че не трябва да се разчита и набляга на тях в ББ. И аз ям.....но не само :wink:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1