Белтъчини,въглехидрати и мазнини по колко?

04.04.05
16:52

Колко грама трябва да ми се връзват на ден  белтъчини,въглехидрати и мазнини?
По този калкулатор като отчетох калориите излиза,че направо слабея като ям царевица,извара,спагети,типов хляб нарязан и картофи.Ям комбинирано тези неща по 5-6 пъти на ден,но като сметнах там калориите ми излизаха едва 1700,а нужните ми според извадката от статията е:

Да изчислим калориите си нужди индиректно? Да, но как?

Сега ще изчислим горната граница на калориите, нужни за поддържане на тегло при масовият случай - натурални атлети във високо въглехидратен режим. Обикновено границата нараства според типа скоростта на обмяна на веществата.
Атлета “Х” с тегло 90 кг е от мъжки пол. Храни се във високо въглехидратен режим за покачване на мускулна маса.
Взел е максималните препоръчвани стойности за всяка от хранителните съставки в менюто за даденият режим, като за да оформи тавана си е умножил общият им грамаж по енергийната им себестойност:
Общ белтък = 2,2 x 90 (тегло в случая) = 198g x 4 kcal = 792 kcal
Общо мазнини = 1,2 x 90 (тегло в случая) = 108g x 9 kca l= 972 kcal
Общо въглехидрати = 6 x 90 (тегло в случая) = 540g x 3,7 kcal = 1998 kcal
Общо: 3762 kcal.

Е,че при мойте 66кила трябва да имам 2700 калории на ден.А тези 1000 калории отгоре освен без мазнина няма как да ги направя?Знам,че много не трябва да се вярва на калкулаторите,но разлика то 1000 калроии значи нещо.
Моля,някой да си сметне нещата да каже дали калкулатора смята точно(приблизително точно).

05.04.05
11:23

Предлагам ти да сметнеш тук и след това ще помислим. (Нямам възможност в момента да анализирам точността на дадения от теб калкулатор :) )

05.04.05
23:29

Освен да разчитам на катара :) .Той показва разстеж от 4 кила и видими резултати в огледалото.Ще вярвам на тях,пък калкулаторите гейнери да пият :) .
Общ белтък = 2,2 г
Общо мазнини = 1,2 г
Общо въглехидрати = 6г
Това са в грамове на килограм телесно тегло,нали?

IV

06.04.05
17:46

пробвай 3гр белтъци и 6гр въглехидрати на кг. като брой само въглехидратите и белтъците, калорийте ще се наместят сами.

06.04.05
18:31

Явно не измервам точно “на око”.Проблема е че не знам нещата,който ям кое колко тежат.Не знам,колко тежи едно картофено кюфте,две лъжици извара,една ябълка дори...  :( .

08.04.05
09:58

Добре си, особено щом “данните” от кантара и огледалото те устройват. Бих те посъветвал да си купиш домакинско кантарче, в началото наистина е трудно да преценяваш грамажите без кантар.

08.04.05
16:17

[quote author=“Crusial_Balistix”] като отчетох калориите излиза,че направо слабея като ям царевица,извара,спагети,типов хляб нарязан и картофи..

Ти вегетарианец ли си? Къде е месото, кашкавала, яйцата? От тях ще ти дойде белтъка, с царевица и хляб няма да стане..

05.10.12
09:14

моля някой да ми каже въглехидратите за деня примерно на мен ми трябват около 300гр от тези колко трябва да бъдат прости
казаха ми че трябва около 60гр прости останалото 240гр сложни е вярно ли е и откъде да ги приема толкова гр. сложни

05.10.12
14:44

сложни въглехидрати - овесени ядки, ориз, картофи, грах, боб, леща, пълнозърнест хляб и др.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1