Фитнес след пъпна херния

25.08.10
14:38

След 25 дена от операцията нямам и спомен, че са ми правила такава..! :) 
Беше нищожна херния-та 2-3 см, вече мога ли да почвам фитнесче? или да си трая още и въпросът е колко ? докторчето вика 1 месец, ама не съм сигурен за тва. В смисъл изобщо не ме боли колкото и да се гъна, ама мъртви тяги, клекове??

Темата беше редактирана от MechoPux на 25.08.10 14:39.

KD

25.08.10
17:11

Малко съм офтопик, но извинявай. Какво представлява тази операция от херния? Би ли ми обяснил, че нещо ме боли от лявата страна над оная работа и ме е страх ако е херния да не ме оперират нещо, а не съм клякал със щанга, нито тяга съм правил, и с пресите не съм прекалявал. Най-много 100 преси на римско столче през ден-два. Предположения от какво може да е?

25.08.10
19:55

научи се да ходиш на чичо доктор :) патил съм си много от чудене,  иначе от много неща можеш да го получиш- рождение, незабелязана травма и т.н. Операцията не е нищо сложно в каквито и да е варианти, не отлагай :)

KD

26.08.10
16:30

Какво представлява, с каква упойка я правят, в съзнание ли беше когато те оперираха? :(

26.08.10
16:57

Да ти каже и как са го оперирали, и да взимаш ножицата - а ? :DD
Не е бил в съзнание, Слагат ти “Платно” на мястото на дупката. Оправяш се сравнително бързо.
Това в най-общи линии. Естествено - прекратяваш тренировките за известно време.

26.08.10
17:01

не позволявай да ти правят упойка в гърба, прекалено опасно е за нашите родни специалисти, за другото няма защо да се притесняваш, в момента в който ти бият упойката заспиваш преди да си преброил до 3 и ставаш след още толкова :) 
невроните са ти разбъркани и все едно си в генезис :D всичко е разбъркано и часовете течат като секунди :D

направих 20 коремни преси на 26-ден след операцията и поне оше месец два няма да мога да правя мъртви тяги, но след 2 седмици ще почвам фитнес

Мнението беше редактирано от MechoPux на 26.08.10 17:04.

09.09.10
13:25

MechoPux, би ли дал малко повече информация за операцията и какво е положението след нея, че другата седмица ми предстои такава операция. Благодаря предварително.

09.09.10
13:26

За изтриване. Извинявам се за дублирането!

Мнението беше редактирано от Taralejko на 09.09.10 13:30.

ЛР

10.09.10
01:58

казано от MechoPux на 26.08.10, 17:01:

не позволявай да ти правят упойка в гърба, прекалено опасно е за нашите родни специалисти, за другото няма защо да се притесняваш, в момента в който ти бият упойката заспиваш преди да си преброил до 3 и ставаш след още толкова :) 
невроните са ти разбъркани и все едно си в генезис :D всичко е разбъркано и часовете течат като секунди :D

направих 20 коремни преси на 26-ден след операцията и поне оше месец два няма да мога да правя мъртви тяги, но след 2 седмици ще почвам фитнес

Преди да “започнеш фитнес”, а и дори след като го започнеш - наблегни на заздравяването на корема. Първо като стабилност, после като издръжливост и чак накрая като сила.

поздрави и успех

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1