Размери

BU

08.09.10
19:16

Здравейте!
Наскоро си закупих шивашки метър  и се измерих целия.Знам колко см са ми ръцете,бедрата,гръдната обиколка и т.н!Но не знам , какви са нормалните размери за един 16 годишен тийнейджър.Знам , че всичко е индивидуално и организми всякакви , но все пак предполагам , че трябва да има някакви доста срещани резултати.Аз наскоро попаднах в една тема май в този форум беше и пишеше , че тийнейджъри с обиколка на корема ( през пъпа) над 90 санта , било много лошо и всякакви такива размери.До някъде мисля ,че това са разни глупости , но все пак реших да пусна тема , понеже може да ми е полезно  :)

Поздрави.

Темата беше редактирана от burgaskiq_ на 08.09.10 19:17.

08.09.10
19:30

Нещата са относителни.Мерките са свързани помежду си. И още с ръста и теглото. Все пак талия над 90 см при 16 годишен, ми се струва че има доста натрупани мазнини в корема. Зависи все пак и колко кг си. И колко е гръдната обиколка и ханша също.

08.09.10
20:29

Ако имам 90 талия и 110 раменна е лошо, но ако имам 90 талия и 130+ раменна, какво толкова? Твърде е относително. Ама наистина твърде относително за да се даде точен отговор. Тия 90см. на мен изглеждат по един начин, на Петко К. изглеждат по друг (в нашия случай по-малко, но пак е същото). Твоето съотношение на бели и червени мускулни влакна може да е различно от моето. При мен в полза са бързите, при теб може да са бавните - плътността и обема им са различни, съответно изглеждат различно. Ето ти го най-точния пример - с Петко, както казах. С него имаме почти идентични мерки. Почти, но не съвсем. Но докато той е с плочки, аз съм 20% подкожни мазнини. Има ли значение наистина какви трябва да са ти сантиметрите? Това са само цифри. Културистите не гледат размера. Те го постигат до известна степен, след това работят върху това как трябва да изглежда той.

10.09.10
10:18

казано от Thrash на 08.09.10, 20:29:

Ако имам 90 талия и 110 раменна е лошо, но ако имам 90 талия и 130+ раменна, какво толкова? Твърде е относително. Ама наистина твърде относително за да се даде точен отговор. Тия 90см. на мен изглеждат по един начин, на Петко К. изглеждат по друг (в нашия случай по-малко, но пак е същото). Твоето съотношение на бели и червени мускулни влакна може да е различно от моето. При мен в полза са бързите, при теб може да са бавните - плътността и обема им са различни, съответно изглеждат различно. Ето ти го най-точния пример - с Петко, както казах. С него имаме почти идентични мерки. Почти, но не съвсем. Но докато той е с плочки, аз съм 20% подкожни мазнини. Има ли значение наистина какви трябва да са ти сантиметрите? Това са само цифри. Културистите не гледат размера. Те го постигат до известна степен, след това работят върху това как трябва да изглежда той.

x2 огледалото е най-добрия метър в този спорт

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1