Неизвестностите в този спорт не спират да ме ГЛОЖДЯТ

11.09.10
12:31

Пускам тази тема тук защото искам да изразя изключителната дразнимост която ми докарват сичките тия статии които чета във много фитнес сайтове като bb.com , този сайт и други . КАк може да има такава неизвестност около почти всичко свързано с този спорт и за хранене и за добавки , кое работи кое пък не работи , ама според някакви проучвания работило , обаче някакъв си професионалист казал , че било безсмислено направо ще се побъркам . В момента се чудя какви въглехдирати да си купя и чета 10000 противоположни мнения като например Waxy maize било добро защото се усвоявало по бързо от декс/малтодекс. и вдигало по бързо инсулина , на 1 продукт на описанието пък пише , че възстановявал гликогеновите депа без да вдига инсулина .. на трето място пък пише , че скорошни проучвания доказват че WMS се усвоявало бавно и било подходящо за преди продължителни физически дейности ..  Малтодекстринът бил най-добрия източник за след тренировка защото подържал инсулниов пик по дълго от декстрозата , но пък доста препоръчват комбинация между малтодекстрин и декстроза като най-добър варянт , и отново се появява и ново предложение от типа KArbo-lyn и Карбо хит ако не се лъжа , които имали много “high molecular weight” и били най-добър источник на въглехидрати и за финал преди малко прочетох 1 статия в BB.com която казва , че най-добрия запълнител на гликогенови депа след тренировка бил комплексния въглехидрат , а и много хора в там гледам , че блъскат овес след тренировка ..Също се казва , че бързите въглени като вдигнат инсулина , той потиска растежния хормон .. Е КАЖЕТЕ МИ от тези 100 варянта аз как да предположа , кой ще е оптимален и какво трябва да правя , а да почна да пробвам със всеки по 1 2 месеца ей така ше отидат 1 2 години само в пробване за някакви въглехидрати ... имам чувството , че единственото сигурно в този спорт е , че креатин монохидрат действа и че трябва да се пие бърз протеин след тренировка :D

Темата беше редактирана от hardrlz на 11.09.10 12:33.

приятел тренирай си по-добре без добавки... мислиш, че  в нета има противоположни мнения и, че тука ще ти намериш точен отговор... сбъркал си. Причината да има стотици добавки е, че има милиони различни тела които ги усвояват по различен начин. Може би суроватъчния протеин се усвоява еднакво от всеки макар, че  и това не е много сигурно.Попотай интруктора на място като искаш толкоз да взимаш нещо. Той ще те огледа ще ти каже долу горе какво ти трябва :)

11.09.10
13:53

Абе аз знам какво ми трябва ама избора е сложен .. :)

Мнението беше редактирано от hardrlz на 11.09.10 13:54.

ем казваш на интруктора ‘’трябват ми еди си какви въглехидрати’’ или протеини не знам какво искаш.... той ще ти каже неговото мнение и готово ... тук като получиш още 20 различни какво ще правиш - Нищо пак ще си объркан

11.09.10
14:41

Установи сам кое как ти действа!

11.09.10
20:35

Много са варянтите трябва да отделя адски много време докато разбера кой действа за мен :) за сега ще се придържам към декстроза/малтодекстрин ;)

11.09.10
20:43

Не на всички им действа монохидрата... Дано не те отчаях напълно, но е факт :D

11.09.10
20:48

Да,така е но монохидрата е много евтин(15 лв максимум на месец),поне при мен си действа отлично.

казано от hardrlz на 11.09.10, 20:35:

Много са варянтите трябва да отделя адски много време докато разбера кой действа за мен :) за сега ще се придържам към декстроза/малтодекстрин ;)

точно заради това спорта е толкова интересен и труден ;) защото на вски организма му е различен и всеки препарат действа повече или по малко .... Точно за това трябва да се опитва постоянно кое как и колко добре ти действа

11.09.10
22:33

Не се филмирай толкова. Чак толкова да си перфектен с храната и другите суплементи, че да се шашкаш за едните му “специални” въглехидрати... Не знам, може пък аз да не успявам да ти разбера дилемата.

Мнението беше редактирано от 6th на 11.09.10 22:46.

11.09.10
22:35

И за тренировките ли го четеш и мислиш толкова? ;)

ВН

11.09.10
23:01

e_s_n, кои са тия нелегални добавки дето работят? Мнението, в което приравняваш стероиди, с “креатини, мреатини и глупости” говори за сериозно объркване/непознаване на базови понятия и концепции. Чудя се кога хората тук ще започнат да различават добавка към храната от хормонален лекарствен продукт.

hardrlz, има 3 варианта - пробвай всеки за месе. Тренирай един месец с декстроза, един с малтодекстрин и един с глюкоза. Отбележи си прогреса в % на общо повдигнато тегло/тренировка месец за месец. На третия месец по същата програма ще си разбрал, кое е твоето гориво. Ще ти е от полза в следващите 20 години.

12.09.10
07:10

казано от hardrlz на 11.09.10, 12:31:

Пускам тази тема тук защото искам да изразя изключителната дразнимост която ми докарват сичките тия статии които чета във много фитнес сайтове като bb.com , този сайт и други . КАк може да има такава неизвестност около почти всичко свързано с този спорт и за хранене и за добавки , кое работи кое пък не работи , ама според някакви проучвания работило , обаче някакъв си професионалист казал , че било безсмислено направо ще се побъркам . В момента се чудя какви въглехдирати да си купя и чета 10000 противоположни мнения като например Waxy maize било добро защото се усвоявало по бързо от декс/малтодекс. и вдигало по бързо инсулина , на 1 продукт на описанието пък пише , че възстановявал гликогеновите депа без да вдига инсулина .. на трето място пък пише , че скорошни проучвания доказват че WMS се усвоявало бавно и било подходящо за преди продължителни физически дейности ..  Малтодекстринът бил най-добрия източник за след тренировка защото подържал инсулниов пик по дълго от декстрозата , но пък доста препоръчват комбинация между малтодекстрин и декстроза като най-добър варянт , и отново се появява и ново предложение от типа KArbo-lyn и Карбо хит ако не се лъжа , които имали много “high molecular weight” и били най-добър источник на въглехидрати и за финал преди малко прочетох 1 статия в BB.com която казва , че най-добрия запълнител на гликогенови депа след тренировка бил комплексния въглехидрат , а и много хора в там гледам , че блъскат овес след тренировка ..Също се казва , че бързите въглени като вдигнат инсулина , той потиска растежния хормон .. Е КАЖЕТЕ МИ от тези 100 варянта аз как да предположа , кой ще е оптимален и какво трябва да правя , а да почна да пробвам със всеки по 1 2 месеца ей така ше отидат 1 2 години само в пробване за някакви въглехидрати ... имам чувството , че единственото сигурно в този спорт е , че креатин монохидрат действа и че трябва да се пие бърз протеин след тренировка :D

1-2 години са много малко, т.е. много малко неща може да пробваш за това време
п.п. аз се занимавам от 11 години с силови спортове и постоянно се уча и осъвършенствам. И запомни колкото повече неща научаваш, токова повече неизвестни ти се откриват!

12.09.10
09:22

Че то и протеина запълва депата без да вдига инсулина. Просто ти трябва двойна доза, половината за гликогена, другата - за мускулите. :)

Човече, все едно себе си гледам. Дай си мира. Не е нужно да знаеш всичко. Не трябва. Научил ли си се перфектно да прилагаш всичко, което знаеш? Успял ли си да пресееш важното и работещото от това, което се рекламира за такова, но не е? Когато успееш да направиш това, вдигай летвата. Чак тогава. Но докато дойде тоя момент, я по-спокойно. Let go.

казано от e_s_n на 11.09.10, 21:53:

Човек, луд ли си да си купуваш въглехидрати...............????????????
Това е най-евтиния макронутриент, какво си се загрижил за него.

Написах го и аз без да видя, че и друг го е писал. Емо ме е изпреварил и е прав.

И наистина, вместо да търсиш топлата вода в интернет, отдели една година с един читав дневник и разни няколкомесечни цикли с различни програми и хранене. На това му се вика да видиш кое работи за теб. След това теглиш чертата и преценяваш коя програма най-добре работи за теб. Кой елемент от дадена програма можеш да го включиш в тренировките си и кой не можеш. Кое хранене ти е най-лесно и в същото време да дава някакви резултати според целите.

Ще ти дам пример със себе си - като направих клек и мляко станах лояна топка и знам, че няма да я повторя докато не сваля мазнините, защото иначе ще се въртя в същия омагьосан кръг от миналата година. За мен това не е програма за сила, а програма за невероятно количество мускули и сланина и се прави когато си готов да чистиш след това. Това трябва да правиш - да скочиш в неизвестни води и дори да не доведе до успех, пак е било полезно, защото имаш една 100% достоверна информация за тялото си, която не е дошла от интернет. Така знаеш, че колкото и да се спори за нея, ти си нацелил точното място за теб самия.

Досадно е да се инвестира толкова време в един експеримент, но в дългосрочен план, ще ти помогне повече, от колкото ако се блъскаш между стените и не знаеш на къде да тръгнеш. Просто това е начина, няма как иначе.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 12.09.10 09:33.

12.09.10
09:47

Абе то и на мен не ми действа монохидрата :D обаче на толкова много хора действа , че може да се каже , че е една от най-утвърдените и сигурни добавки . А иначе се вманиячавам толкова защото ми е интересно и колкото повече научавам искам още повече да знам , което е нормално за всеки човек , а иначе не само въглехидратите ме глождят просто ги дадах като моментен пример , иначе и за храната и з тренировките чета и се обърквам доста :) , но явно ще се експериментира няма как ;)

12.09.10
09:52

Колкото повече научаваш, толкова повече разбираш колко малко всъщност знаеш и колко много имаш да наваксаш. Истината е, че не можеш да попиеш абсолютно всичко, освен ако нямаш друг живот и не си отдаден на абсолютно нищо друго и прекарваш времето си само в това.

п.п. То и аз така с диетите - хората махат една филия хляб от храната и вече започват да свалят. След 2-3 месеца са с плочки. Е, при мен не става така. :)

12.09.10
11:57

казано от e_s_n на 12.09.10, 11:51:

няма да постигнат и десета от резултатите на професионалните билдъри като ползват креатинови матрици или каквито и да било “добавки”.

Това е факт.Но мисля,че повечето сериозно занимаващи се с бб и пиещи добавки с напълно нащсно с този факт.
Единствено новаците и момченцата очакват да заприличат на Ронката от една туба протеин.Другите просто ги изпозлват за да се доближат с една десета по-близо до целта си ;)

казано от Петко К на 11.09.10, 22:35:

И за тренировките ли го четеш и мислиш толкова? ;)

повечето шефе вообще не мислят за тренировките.... те са на второ място... немогат да разберат, че не преместиш ли щангата от точка А до точка Б всичките добавки и диети на света са безполезни !

AZ

12.09.10
15:24

Абе основната истина за добавките,пък и за “вълшебните” диети и тренировки  си е: “If it is too good to be true,it is!”

15.09.10
16:29

Не знам кой го беше написал по-горе, ама и аз като се замисля добавките са два вида - с реакция “А въъ, баси майката” и другите- дето с тях и без тях все тая. Казвам го относно добавките за качване на маса, понеже никога не съм имал проблем с наднормени килограми и затова и стриктността с въглехидратите ми е чужда :Р

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1