РЕЗУЛТАТ от изследването на Volactive 80% суроватъчен концентрат (ПИККО)

Прескочи до:

07.12.09
12:48

Стоянчо , в тази таблица накрая тази колонка “Съдържание в протеиновата пудра (%)” е съдържанието на аминокиселини в милиграми в 100 гр протеинова пудра нали ?

07.12.09
13:29

казано от pachkata на 07.12.09, 12:48:

Стоянчо , в тази таблица накрая тази колонка “Съдържание в протеиновата пудра (%)” е съдържанието на аминокиселини в милиграми в 100 гр протеинова пудра нали ?

Така е, да.

12.12.09
10:08

Просто искам да благодаря на Стоянчо.

16.12.09
09:23

някой от Бургас купувал ли е нещо от Пикко,искам да ми сподели  впечатленията си

16.12.09
09:32

казано от tanyotiger на 16.12.09, 09:23:

някой от Бургас купувал ли е нещо от Пикко,искам да ми сподели  впечатленията си

Не в тази тема, моля. Има друга тема, където се обсъжда. Тази е само за изследването.

ГН

24.12.09
10:03

Обърнах внимание че в протеини на MW използват Volactive като крайната цена на килаграм е 50-60 лв. Дам...хайде пак да се убеждаваме, че това е реалната цена на протеините.

ВИ

24.12.09
10:17

казано от Георги Николаев на 24.12.09, 10:03:

Обърнах внимание че в протеини на MW използват Volactive като крайната цена на килаграм е 50-60 лв. Дам...хайде пак да се убеждаваме, че това е реалната цена на протеините.

Какво е MW?

24.12.09
11:37

казано от Валентин Иванов на 24.12.09, 10:17:

Какво е MW?

Холандска фирма за хранителни добавки - http://www.4fitnessbg.com/shop/browse/m-double-you-proteini/1.htm

казано от Георги Николаев на 24.12.09, 10:03:

Къде си го прочел? Нищо чудно и така да е, тъй като и двете неща произхождат от Холандия. Доста свинско от страна на MW, ако продават 55% суроватката за 80%; все пак уж са западноевропейска държава с претенции, а не Митьо Повдигача...

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 24.12.09 11:44.

ГН

24.12.09
17:31

Мускули и Фитнес, Ноември 2009, стр 35 - Bulk Whey 5 lbs (че даже и 20 гр по-малко) - 122 лв. Суроватъчен протеин на Volactive.

Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 24.12.09 17:31.

24.12.09
17:35

казано от Георги Николаев на 24.12.09, 17:31:

Мускули и Фитнес, Ноември 2009, стр 35 - Bulk Whey 5 lbs (че даже и 20 гр по-малко) - 122 лв. Суроватъчен протеин на Volactive.

Демек този—> http://www.4fitnessbg.com/shop/product/view/860.htm
Добре, че не е масово използван, че хората да дават грешни пари...
Може пък Волактив да имат пудра с по-висок % белтъчини.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 24.12.09 17:35.

ГН

24.12.09
18:26

Както и да е - ето как 17 лв с реклама и лъскава кутишка + уверение от доставчиците, че да вярваш, че може по-евтино значи си балък = 3-на цена! Ето защо пия гръцкия.

24.12.09
19:35

казано от Стоянчо на 24.12.09, 17:35:

казано от Георги Николаев на 24.12.09, 17:31:

Демек този—> http://www.4fitnessbg.com/shop/product/view/860.htm
Добре, че не е масово използван, че хората да дават грешни пари...
Може пък Волактив да имат пудра с по-висок % белтъчини.

Тая цена е абсурдна. За тези пари 10 либри Сайвейшън ще вземеш....

25.12.09
07:11

Първо: Честита Коледа на всички!
Второ: не е ли време да изследваме някой вносен протеин, ей тъй - за сравнение?

25.12.09
10:22

Честита Коледа и от мене.И аз бих дал 10 лв за ново изследване.

25.12.09
10:25

казано от fe2_vanio на 25.12.09, 10:22:

Честита Коледа и от мене.И аз бих дал 10 лв за ново изследване.

х2

25.12.09
10:44

Весела Коледа!
Пускам отделна тема, в която да обсъдим първо условията, а не както по-рано чели-недочели да гласуват, без да вземат предвид условието за гласуване, а именно да се дадат пари. В същата тази тема ще обсъдим и кои да са пудрите, които да сложим в анкетата.

14.02.10
19:44

казано от Валентин Иванов на 23.11.09, 19:10:

казано от head_hunter на 23.11.09, 18:40:

Добре убедихте ме, че Българските митници са възможно най-сигурните в целия евро съюз

Може да ти звучи като майтап, но в момента това е самата истина. Нашта митница й правят одит от ЕС на всеки 3 месеца.На някои от западните бюра не са им правили от 10 години.

Я върни малко назад и пак опитай :) Не мога да се съглася с твойте думи. Момче събуди се това е Б-Ъ-Л-Г-А-Р-И-Я корупция по митниците е имало и ВИНАГИ ще има. Наистина не искам да давам примери защото е лично, но повярвай ми през митниците на България ако решиш може 500 автомата и хероин за милиони и 5 тона протеин и ставаш рамбо  :lol:
Напълно подкрепям изказванията на head hunter. Но както и да вярвайте на българските митници и здраво напред.

казано от butthead на 18.11.09, 13:58:

Къде видя да упреквам Стоянчо за труда му?? Упреквам Паунов за неговия. Той първо се тутка 2 месеца за изследване дето се прави за един ден сигурно.

Самата газ-хроматография е към 1-2 часа :)

Мнението беше редактирано от Петър Д. Петров на 18.05.10 23:46.

Както и очаквах, резултатите от този анализ са доста противоречиви.

1. Колегата е трябвало да пусне два паралелни анализа,а още по-добре- три, за да се получат сигурни стойности, особено като се има предвид, че явно преди това не е анализирал друг протеинов концентрат и не е ясно доколко киселинната хидролиза е адекватна като концентрация на киселината и продължителност на третирането за точно този продукт. Като се има предвид, че в един кит има реактиви за анализ на 384 проби, то себестойността  на анализа на една и на три паралелни проби е приблизително една и съща. Въпрос на добра лабораторна практика, а не на себестойност, е анализите да се правят в повторения.

2. Коментар към хроматограмата

На този линк http://www.phenitaly.com/prodotti/zgfast.pdf могат да се видят времената на задържане на аминокиселините на вътрешния стандарт.

Когато се сравнят с хроматограмата от анализа на суроватъчния концентрат, се забелязва следното:

- между глицин и валин има още един пик, който не е идентифициран, но във вътрешния стандарт съотвества  на alpha-aminobutyric acid.

- във вътрешния стандарт, след изолевцин, от хроматографската колона излизат треонин, серин и пролин. Ако приемем, че определянето на количеството на треонина е извън аналитичните възможности на този метод, то в концентрата първия пик след изолевцин трябва да е на серин, и после- на пролин. В анализа обаче е посочено, че първо “излиза” пролин и после- серин. Вероятно се касае за техническа грешка и това означава, че съдържанието на пролин и серин в пробата трябва да бъде разменено - тоест вместо серин 0,45% и пролин 3,58%, резултатите трябва да се разбират  серин 3,58%и пролин 0,45%.

-  съдържанието на 4-хидрокси пролин в пробата е изключително високо. 4-хидрокси пролин се среща само в колагена/желатин - около 13 грама на 100 г прахообразен желатин. Хипотезата, че хидролизиран колаген на прах е бил добавен към суроватъчния концентрат може без съмнение да бъде отхвърлена, тъй като на международния пазар цената този хидролизат е около 40-50% по-висока от тази на суроватъчния концентрат - тоест няма никаква логика някой да си прави труда излишно да си оскъпява крайния продукт, като влага в него по-скъпа суровина от основната. Киселинната хидролиза на пробата не увеличава съдържанието 4-хидрокси пролин чрез модифициране на съдържащия се в нея пролин, както някой тук предполага.
В този ред на мисли, съдържанието на 4-хидрокси пролин според мен не може да бъде обяснено и вероятно става въпрос за системна грешка на метода на избрания метод на анализ.

3. Коментар към аминокиселинния профил.

Тъй като колегата не е направил сравнителен анализ между типичния аминокиселинен профил на суроватъчен протеин и профила, получен в анализа, аз си направих този труд. Аминокиселинния профил на три суроватъчни концентрата, които се продават директно от производителите на суровината на фирмите производителки на добавки, беше нормализирани към протеиново съдържание 78 грама протеин/100 грама продукт и бяха усреднени, като стойностите за всяка аминокиселина бях твърде сходни в продуктите на трите различни производителя на суровината.
От тези усреднени стойности беше и изведено предполагаемо съдържание на аминокиселини, ако един хипотетичен продукт съдържа не 78, а 55 грама протеин.

5. Общо съдържание на протеин

Не е много ясно как съдържанието на 4те-аминокиселини, което не е изследвано в този анализ е било пресметнато, така че на общото количество да протеин в пробата да бъде дадена стойност 55. Според мен в подобна ситуация е било добре колегата да предложи и втори анализ - общ белтък по Келдал, който не е много скъп.

4. Визуалиция

Т.нар. spider net графики се използват, когато целим да сравним съдържанието на сложни смеси.
Тук съм прикачил две графики.

На първата графика съдържанието на серин и пролин в пробата е същото, както посоченото в анализа.
Аминокиселинния профил на пробата (за която се предполага, че съдържа около 78-80 грама протеин) е в червено, усреднения аминокиселинен профил от трите други продукта е в зелено, а с тъмночервено е показано как би трябвало да изглежда съдържанието на аминокиселини в изследвания продукт, ако допуснем, че съдържанието на протеин в него е 55 грама.

Втората графика е корегирана с разменено съдържание на серин и пролин в пробата, а цветния код е ясно показан отстрани.

5. Коментар към визуализацията

Избрания метод на визуалицаия изключително ясно показва, че аминокиселинния профил на изследвания продукт се различава значително от типичния аминокиселинен профил на суроватъчния протеин.
Забелязва се много ниско съдържание на glu, лизин, пролин и аланин, и много по-високо съдържание на хидрокси-пролин, тирозин и метионин.

Това може да означава две неща
- към суроватъчния концентрат има добавен друг протеинов източник (но не хидролизиран колаген)
- има системни грешки при провеждането на анализа.

Изброените по-горе пропуски ме карат да мисля, че обяснението е по-скоро във второто тире и че целия анализ трябва да се повтори.

>>>300 лева ???<< :)

Мнението беше редактирано от Петър Д. Петров на 19.05.10 10:11.

11.09.10
13:04

Ето ви малко изследвания на протеини да видите за какво става въпрос дето много скачате срещу пикко а това другото дето го пиете сигурни ли сте в проценти дали е това дето го пише а?Обърнернете и специално внимание на Nutrition Discount Basic Whey Protein само 33,73 Nice a ?

http://forum.muskulibg.com/viewtopic.php?f=25&t=4877

Мнението беше редактирано от vin_diessel на 11.09.10 13:04.

11.09.10
13:12

казано от vin_diessel на 11.09.10, 13:04:

Ето ви малко изследвания на протеини да видите за какво става въпрос дето много скачате срещу пикко а това другото дето го пиете сигурни ли сте в проценти дали е това дето го пише а?Обърнернете и специално внимание на Nutrition Discount Basic Whey Protein само 33,73 Nice a ?

Пич, никой на никого не е скачал. Имаше анкета и се определи да изследваме този протеин. Толкова! Идеята бе да проведем серия от частни (а не пристрастни) изследвания (не само на 1 протеин), но няма как да стане за съжаление.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 11.09.10 13:14.

11.09.10
13:18

казано от Стоянчо на 11.09.10, 13:12:

казано от vin_diessel на 11.09.10, 13:04:

Пич, никой на никого не е скачал. Имаше анкета и се определи да изследваме този протеин. Толкова! Идеята бе да проведем серия изследвания (а не само на 1 протеин), но няма как да стане за съжаление.

А имаше,имаше ама в друга тема....Аз не се изразих правилно най-вече го пускам това за тези които искат резултати а не им се дават парички ето им аванта...Става въпрос,че ти искаше да направиш нещо хубаво но Българина само напада и когато трябва да се дава пари се скатава и чака на аванта....Аз се ядосах защото в друга тема скачат все едно това което го пият е 100% сигурно но качих тези изследвания които бяха направени от мускули БГ точно тук за да ги видят всички защото в онази тема едва ли ще ги видят...

11.09.10
13:22

Аз по принцип тук не съм редовен много и не пиша,но просто ми направи впечатление тази теми.........Просто мога да те поздравя за всичко и ако бяха повече хората като теб нямаше да си останете само с едно изследване но както се изразих повечето хора в БГ искат да им се върши работата на готово и те накрая да оберат плодовете и така....

12.09.10
12:09

казано от vin_diessel на 11.09.10, 13:22:

повечето хора в БГ искат да им се върши работата на готово и те накрая да оберат плодовете и така....

За съжаление си прав!

Принципно съм навит да направим още едно събиране на пари, но само при положение, че усетя желание и в други хора, а не едва ли не аз да им се моля.

12.09.10
13:26

казано от Стоянчо на 12.09.10, 12:09:

казано от vin_diessel на 11.09.10, 13:22:

повечето хора в БГ искат да им се върши работата на готово и те накрая да оберат плодовете и така....

За съжаление си прав!

Принципно съм навит да направим още едно събиране на пари, но само при положение, че усетя желание и в други хора, а не едва ли не аз да им се моля.

Така е аз затова се ядосах и написах предния коментар защото не стига,че се заемаш да вършиш цялата работа и после скачат все едно ти си го правил този протеин ако искат да го пият ако не тяхна си работа....Аз и още трима мои приятели сме съгласни ако има събиране на пари да пратим колкото са нужни.Ако има и други хора които имат желание да пишат!

12.09.10
13:43

Винаги съм бил “ЗА” и ще продължавам да ви подкрепям. Дори ще накарам и други познати да дадат пари, само казвате кога. ;)

20.10.10
11:33

Здравейте момчета. От цялато обширно обсъждане само неразбрах, какъв е тоя гръцки протеин. Кой го произвежда и кой го внася освен Пико. В крайна сметка има ли файда от него или не? На каква  цена е и скакво съдържание, соев ли е или Whey, има ли някво амино в него?

22.11.10
18:13

Това са резултати от анализа. Иначе отделно си има друга тема за това какво изследваме и т.н.
Значи накратко - изследваният протеин е суроватъчен и е на холандската фирма Volactive. Този протеин се разпространява в складовете на ПИККО. Освеннего ПИККО продават и друга суроватка с гръцки произход (за нея само мога да гадая какво съдържа). Относно подробностит за изследвания протеин, потърси в другите теми за ПИККО.
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/28359/

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 22.11.10 18:15.

29.04.11
14:41

Като човек, който много добре познава ПИК Ко и въобще бизнеса със суровини за храни и добавки, мога да ви кажа, че цените на фирмата са напълно реалистични, като качеството специално на дискутираните от вас протеини е неподправено. Съществува обаче едно объркване сред пишещите в този форум в продуктовата гама, а тъй като ПИК Ко не е специално насочена към фитнес храните, очевидно че търсите истината с консултация помежду си. Каква е тя? При суроватъчните протеини ПИК Ко предлага традиционно продукти от 2 производителя - Волак (80% инстантен- този, който сте изследвали) и на една гръцка фирма, от която традиционно се поддържат на склад 30% и 65%, а към момента- и 80% протеин. В софийския склад има най-голяма гама, а в страната се поддържат един-два продукта, в зависимост от нуждите на клиентите (производители на храни). Някои складове пък изобщо не държат тези продукти, ако нямат клиенти за тях. Цифрата 80% показва количеството на протеина, и то установено по определена методика-  сами разбирате, че ако вашето изследване е по друга методика и замерва само определени аминокиселини, то може и да не постигне същата цифра. В едно можете обаче да сте сигурни - продуктите са оригинални и не се правят някакви смесвания с други протеини (напр. растителни), каквито опасения изразяват някои от пишещите. Ако искате да проверите състава на протеина, това може да стане и в българска лаборатория - който се интересува, ще го насоча. Също така, няма никакъв проблем, когато си купувате протеин, да изискате анализен сертификат за партидата, където да видите всички показатели. Ако някой иска по-подробна информация за стоките на фирмата като цяло, може да ми пише.

26.08.11
21:08

Като човек познаващ ПИК Ко, да ме урентирате към варненския склад, какво има там и на какви пари е ?

12.02.13
10:18

Здравейте , отдавна не съм се логвал, но чета какво се случва в форума и тъй като все още съм клиент на ПикКО и техните протеини, а и съм доволен след толкова години реших да видя къде е разминаването между изследването на протеина и това което пише на етикета. Естествено започнах кореспонденция с Volactive Европа и след няколко разменени писма докато изясних въпроса получих следния отговор (няма да превеждам за да не кажат, че подменям смисъла)

Thanks for your e-mail.
Volac Int. ltd. Is a world leader in manufacturing whey proteins for nutritional applications. It is not in our interest to supply products which contain less protein than specified as this would ruin our reputation. We have internal protein analyses (in line and laboratory), we use a independent laboratory per batch and we are monitored by the dutch dairy quality control department. We can’t be held responsible for products that are outside the expiring date as well as for products that has been re-sold or blended.

We produce and supply the products pure which means;
Ultrawhey 80 instant, minimum protein content on dry matter 80%, measured with Kjeldahl, (N-conversion factor 6,38)

Lower values can be detected if;
-measured on as is (including moisture content)
-when product is exposed to the open air and has attracted moisture
-when a different conversion factor is used
-when a different protein analyses method is used
-when the product was blended with other substances

Мнението беше редактирано от CARL_FX на 12.02.13 10:21.

02.02.15
10:12

В интернет намерих едно момче ,което се занимава с бодибилдинг от гр.Пловдив.Та това момче беше публикувало обява в нета ,че продава въпросен протеин купен от Гърция. Продаваше го на 16лв.килограма.Попитах го лабораторен анализ направил ли е за да го продава в нета ,а той ми отговори ,,че смятал в най-скоро време да направи ,защото дефакто не знае какво предлага на хората ,а действително ми каза ,че имало интерес за този Протеин Whey Pro 80%.от клиенти.След 7 дена му звъня и какво ми съобщава...
Майна свалям протеина от сайта защото не отговаря на истината.Питам го какво стана ,колко процента ти показа на анализа-каза ми ,че е под 60%  !!!!!!!!!!!!!!!

Още едно доказателство направо от Гърция!!!!
Чел съм сертификата на фирма Пико и пише ,че е 80% наистина,но сертификатите нали знаете как се издават под масата.За 10 000хил.лв.  под масата ще напишат на сертификата ,че протеина е 100%.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1