12.09.10
17:34
Тренирам от 1 год. Муай Тай и стана така ,че отслабнах прекалено много. Искам да кача , но ме интересува трябва ли да спра Муай Тай-а , ако да - защо , какво трябда да пия , въобще всяко компетентно мнение по въпроса ми ще ми бъде от полза . Благодаря предварително.
12.09.10
17:41
Кажи години ръст КГ...
Яж по много, ходи на фитнес и ще качиш. Под много разбирай 600-800грама въглехидрати 150-200грама протеин и мазнини, близо 4-5000 калории и няма как да не качиш килограми ;)
няма нужда да спираш едното за сметка на другото. лошото е, че от фитнеса ще си малко по-дървен и бавен, особено ако се занимаваш с по-сериозни тежести. ако и съставиш добър хранителен режим килограмите, които качиш ще са си чиста мускулна маса ;)
Виждал ли си чист Муай Тай-ец, който да е някакъв голям здравеняк? Всичките са около 70 килограма ама затова са толкова бързи и технични. При ММА боиците е различно, но доколкото разбрах не тренираш ММА, само Муай Тай? :)
12.09.10
18:11
Абе да ти кажа има и доста тежки муай тайци ;) Едно е състезател, друго е трениращ... Примерно един приятел който е на 16 (може и на 17 да е вече) преди година тръгна на муай тай тежеше си 80кг, още си е толкова може и да е качил...
Съгласен съм с atanasov, муай тая като цяло е доста динамичен спорт и според мен ще трябва да го ограничиш до 1 тренировка на седмица, тъй като е доста интензивен няма да можеш да се възстановяваш за следващия ден за фитнеса, ако правиш примерно 1 ден фитнес 1 ден муай тай ти ще си зает 6 дни от седмицата с 1 почивен (поне моят кик-бокс беше 3 дни в седмицата). Моят съвет неспираи с муай тая прави силови след тренировката (ако ти остава сила), ако не го ограничи до 1 ден в седмицата, а през другите дни наблегни на добрата храна и тренировъчните порграми за покачване на ММ. И все пак дай години, кг, см?!
но ме интересува трябва ли да спра Муай Тай-а
Непременно го спри. Само фитнес и бързо ще се нацепиш. Иначе ще станеш щека.
12.09.10
18:17
А аз като тренирам 4 пъти фитнес на седмица и 3 пъти ММА (2 дни са почивни, 2 дни двуразово 3дни по една тренировка) с нормално количество храна и протеионов шейк се възтановявам на макс...
22 год , 65 кг , 177 см .. Муай Тай-а идва доста кардио и гора много ще има ли ефект от добавката ? И каква да е тя ?
през изминалата година тренирах бокс и фитнес. сутринта рано фитнес, на същия ден следобед бокс. така 3 пъти в седмицата. храната беше стабилна и в допълнение преди фитнес приемах доза протеин/понеже тренирам на гладно след сън/ и още една доза протеин веднага след тренировката по бокс.
тренировките по муай тай включват цялото тяло, но отнема по-дълъг периот за трениране, обикновенно траят 2 часа, докато при бокса е 1 час и включва главно горната част от тялото. при нас дойде момче тренирало муай тай и каза, че тренировките ни били дори по-интензивни и изморително макара на половината време на техните. за това смятам, че проблем с възтановяването няма как да имаш.
12.09.10
19:00
във всеки клуб времето за тренировка е различно, както и натоварването ;)