06.05.04
15:41
Нещо не мога да намеря във Варна такива продукти!
Сигурно в София навсякъде ги има?Я кажете фирми и по скъпи ли са от пълномасленните!Някои пич от Варна ако знае къде има да пише!
Какви са им процентите на мазнини,защото наи ниско масленото кисело мляко което намирам е 2%,и с един пич спорим дали сега се брои за обезмаслено???Също ме интересуват и процентите на прясното мляко,сиренето,кашкавал(не знам да ли има такова чудо?) и изварата?Как са на вкус?
Ima v “Pikadili “sys sigurnost,kiselo i priasno mliako na “Zdravec” 0.1 %,ima i edna obezmaslena izvara ,no sega ne se seshtam na koia firma beshe ..
06.05.04
19:00
Да в “Пикадили” има обезмаслено прясно и кисело, на цена не се различават от нормалните.За извара и аз не знам къде се продава :roll:
Абе момчета да ви попитам-кое е по хубаво за консумиране... да пия 0,1% или 0,3% прясно мляко...т.к съм чувал че обезмаслените продукти са по добри в нашия случай.И защо?А не мислите ли че в това мляко от 0,1% има яко вода...
06.05.04
20:36
i az v posledno vreme si vzimam kiselo 1%,dosta vodnisto i strano :( dali si zapazva vsi4ki hranitelni ka4estva?
06.05.04
21:31
alex Нещо си се объркал според мене, защото 0,1% или 0,3% е все едно общо взето. А що се отнася до воднисто...аз съм си взимал на “Здравец” прясно мляко и не е воднисто, даже е много хубаво на вкус, просто се усеща по-малката масленост, но не губи от качествата си. Но да не правя реклама :lol:
07.05.04
12:31
Абе пил съм Здравец, но ми бие на водица. Може и да е заради ниската масленост. Преди го доставяха и в нашия град- Монтана, но сега го няма. Няма и никакви диетични и обезмаслени продукти. Има една извара, но незнам по какво да разбера дали е пълно маслена или не. Не ми мазни в устата, пък...
Да прав си заблудил съм се, за което се извинявам :oops: ! от 1 и 3% беше.Не знам но в 1% млякото май наистина има водичка, и за това мисля да пия това от 3%, дано то е докарано около 1-2% :)
0,1 процент прясното и киселото на здравец са си екстра.
Прясното е като водица по простата причина, че не е мазно :)
Ако не ви харесва зимайте от млЕкото на БАБА 5% мазно :lol:
09.05.04
17:26
Ако питате мен най-добре си е киселото мляко на МАМА ;) демек домашно подквасеното. Не знам какъв му е процента на масленост, но е страхотно. Гъсто, хубаво на вкус ;)
10.05.04
19:41
Аз уча в София и си купувам Здравец-а от Фантастико, но във Варна освен в Пикадили вече го пускаха и в Бурлекс. Аз лично харесвам много продуктите им и мисля, че е съвсем нормално да са по-воднисти, просто защото са обезмаслени. Относно изварата - аз намирам навсякъде - от пакетираната най-обичам на Делталакт Стара Загора (има я и във Варна и в София) - доста по-скъпа е от другите извари, но е доста по-добра. Поначало изварата си е съвсем достъпна като цена де :)
10.05.04
19:52
nqkoi znae li kade se prodava Здравец v Plovdiv?
11.05.04
12:33
Каква опасност от прекалциране?! Ако имаш превид прием на много калции ще ти кажа че при мен няма никакъв проблем. Пиех Калции-Фосфо(р) - незнам как се пише, пиех по 1 литър прясно и 1 л кисело мляко на ден, също и по половин кило извара - мисля че съдържат бая над нормалната доза калции и не ми стана нищо (поне не съм усетил)
Един въпрос: може ли да си накупя от софия 30 кисели млека и да си ги замразя във фризера, а когато ми се дояде да си размразя едно. Аз този номер го правя със прясното мляко, но незнам дали ще се получи с киселото!
Колко време си взимал такова количество млечни продукти ?Lesno_Nema ми беше казал че ще драсне нещо по темата “кога как и защо за млякото” но явно се е ограничил само до нискомаслените :)
Някой знае ли какво всъщност е прекалциране и как става ???
12.05.04
22:25
Абе Добри ти нали каза че имаш статията:)?
Аз затова се отказах!
Пък Макс има опасност от прекалциране!!!
Знаем че приемът на много калции пречи на Цинкът(в умерени количества знам че това не става),може и да пречи и на усвояването и на други елементи!!!
Имам само втората част :cry: и не мога да си намеря първата :cry: :cry: можеш ли само да обобщиш какво пишеш?
Във какви дози все пак трябва да се опотребяват млечните продукти можете ли да обобщите? Leno_Nema с теб бяхме говорили нещо за макс: 1л прясно + 1л кисело и до 300г извара ?
Като киселото мляко по-лесно се усвоявало но имало повече калции за това до 1л. ???
Тва 0,1% нещо не ми понася на вкус. Много е воднисто некво. Трябва да го подслаждам за да го изпия цялото. Не знам... за ектоморф не е от толкова голямо значение дали е 0,1% или 2% маслеността според мен.
08.07.04
11:02
Абе във тая “Пършевица” си пише хранителната стоиност-протеини,мазнини,калории,обаче не пише за никакви въглехидрати :shock: !?Възможни ли е киселото им мляко да няма въглехидрати?
08.07.04
13:08
Обезмасленото мляко има повече белтъчени и разбира се по-малко мазнини. Колкото по-малко мазнини, толкова повече белтъчени. Огледайте описанието на пълномаслените и обезмаслените млека и ще видите. 3% масленост мляко примерно има не повече от 3% белтъчени, докато 0.1% има близо 6% белтъчини. Тоест от една кофичка си доставяш към 30на грама.
В 0.1% на Здравец /отначало и на мен ми беше водно, но сега много ми харесва/ има 4% протеини, а не 6% така че една кофичка общо е 20гр, а не 30гр. Математик, кое е това нискомаслено мляко с 6% протеин? Да не би да не е в БГ?
Там у германско при математиката ръгат допълнително протеинец май май :) В здравеца са 4% и кофичката не е 500 ами 450г. така, че... не се кефете толкова :D
Иначе е екстра 5 секунди треса и 15 секунди го пия - идеално айрянче ;)
08.07.04
21:46
Аха не е в БГ. Аз си мислех, че всички долу-горе са с едни и същи, но явно не са.
08.07.04
22:34
Дам ама Здравеца си има въглехидрат които ти дава цялата дневна доза въглехидрат при средно Нвд :shock:
За тая Пършевица никои ли не знае нещо........пък на нея грамажа и е ептен зле-400гр.
[quote author=“Pars”]?? Искаш да кажеш че на ден консумираш около 28 гр въглехидрати???
[quote author=“lesno_nema”]но съм на НВД-200 въгл
Ти не гледай колко въглехидрати има в 100гр, а в цялата кофичка.
Абе като се замисля няма много логика, а? :wink: :shock:
в млякото въглехидратите са си на 1 никой не си играе да ги маха или увеличава :) а тоест ~3.6г на 100. 1 кофичка грубо 20г. въглехидрати.
На ден ям макс 2 кофички.
09.07.04
00:32
Хаха е значи не си чел на Здравец етикета щом никои не си играе да ги увеличава.
При обезмасляване на млякото, заедно с премахването на мазнините се губи още витамин А, минерални соли, млечна захар и млечни белтъчини. Обърнете внимание на последното - белтъчините намаляват. След тази процедура млякото става синкаво и рядко и не толкова сладко. Биологичната му стойност, както и лакталбуминът заминават на кино. Неговата калоричност става значително по-ниска и то е подходящо за строги диети с ограничен прием на мазнини. Ако си вземате мляко от 2 - 2.5%, разликата в калорийното съдържание няма да е чак толкова фрапираща, от тази в обезмасленото, но пък млякото ще има биологична стойност и по-добра усвояемост на хранитените вещества в него, включително казеинът.
E, и? Кво от това? Както виждаш не отговарям конкретно на никой от темата, а казвам какво представляват обезмаслените млека. Щото науката едва ли се е променила за 8 години.
ПП. Впрочем, според гуудъл, това е една от малкото форумни теми за обезмаслено мляко, така че е добре да има и някво по-съвременно виждане какво си купуваш с мляко от 0.1%. Щото забутаняците преди 8 години са се съдрали да го хвалят.