Струва ли си тази лежанка ?

13.09.10
09:20

Здравейте,

Ще си правя (купувам) лежанка и се двоумя между тези варианти:

1) http://sportdepot.bg/products/fitness-uredi-i-aksesoari/fitnes-uredi/lejanki/23996-lejanka - тази лежанка са е пуснали в метрото на намаление до 166лв и е на далавера. Един приятел има подобна , обаче не ми хареса конструкцията и стаблиността (дали защотот той е 105кг и е много тежък и това да е причината, да е разбичкал докато тренира :D). След 1 час отивам до метрото да е разгледам и ще мислим.

2) От фитнеса съм взел размери от една пейка(лежанка) и съм направил чертеж , баща ми днес ще пита един колега да направи такъва лежанка и стойка за лоста (2 отделни части). 1вия вариант е по-лесен , защото на самоделката трябва да се облицова , други работи и ... (не ми е за времето , не бързам , но до 20септ. ми трябва, защото спирам залата , само веднъж седмично за състезанията ще е посещавам)

10х предварително :)

EDIT: Извинявам се много , сбъркал съм раздела (sweat)

Темата беше редактирана от George на 13.09.10 09:25.

ти колко слагаш на лежанката по принцип ?!

13.09.10
09:29

Ми сериите си ги правя все още с 70-72кг. , обаче до половин година ще ми олекнат и ще започна да слагам повече (например 100кг) и тогава незнам ?!
На тази лежанка ABfit пише че макс. за гърди е 100кг. В даскало имаме абсолютно същата (там тренирах много) и дали защото е от доста време и е леко разхлабена. Макс за крака пише 40кг. , а това е направо трагично. трябваше да е минимум 60кг (в даскало на оная лежанка слагахме по 70кг ама ѝ нямаше нищо :D) .

Наклона на тази АБфит може да се регулира от хоризонтален до полулегнал (2 степени на полулег) , но не видях да пише за обратен наклон , а той ми трябва (как ще правя долна част на гърди ???) ; В същото време в списанието на МЕТРО пише че наклона може да се регулира до обратен такъв ?!
След малко отивам да е скивам на живо и тогава сиг. ще реша

Мнението беше редактирано от George на 13.09.10 09:34.

13.09.10
10:56

Лежанката се прави или много тясна или много широка, тези от спортдепот са по средата и не са хич удобни. Като зема лоста, хвана го където ми е удобно и при оставянето ми защипва ръката, а когато тренирам сам няма кой да го хване... аз точно по такива размери си правих моята и сега съм принуден да хващам по на тясно.

13.09.10
10:57

Уникално гадна е тази лежанка, тренирал съм на подобна, мога да ти кажа, че е истински ад, поради гореспоменатата причина

затова те питах за макса... общо взето мнението ми е че каквито и уреди и дъмбели да си купиш след най-много половин година ще трябват нови ако тернираш редовно разбира се....

AZ

13.09.10
11:35

Да,тая първата лежанка е боклук,тренирал съм на такава.Забравили сте да споменете и клатушкането на плоскостта,но която се лежи-отвратително е!
Ето,потърсих си малко в архива на компа,виж в този сайт http://www.flexcom-bg.com/index.php
Мисля,че Лежанка с регулиране - Power – 220 лв  ще ти свърши перфектна работа,но няма обратен наклон.Разгледай снимките-може да има и такива и с обратен ;)

13.09.10
11:49

Наистина са много гадни тези лежанки.. Имам същата самоче марка Спортер но размерите са еднакви и както по горе казаха поставките са точно на местата на които трябва да хванеш и супер неудобно.. след като изправиш щангата да трябва да наместваш ръцете а после и при пускане отново.. Едно че не може да ползваш големи тежести защото е опасно да подхвърляш щангата над главата си.. друго че не може да се изцедиш на макс защото трябва да оставиш сила за подхвърлянето преди оставянето :D

Друг голям минус е че при наклон пейката идва прекалено близо до лоста и ако сложиш стабилна тежест е абсурд да е отлепиш.. получава се все едно трябва да вдигнеш килограмите си за лег на фреско.. Оставянето също е голям проблем..

13.09.10
16:31

Мога да ти снимам моята, ако ти хареса ще ти дам размери?

13.09.10
16:42

Тази лежанка я пропусни! Неудобна, тясна...абе много е зле!

13.09.10
18:09

Взех тази дето беше намалена на 160лв. , Спортер е. За сега се държи добре , за стойката на лоста нямам проблеми - ширината ми идва тамън и не се прескрипвам. Стабилна изглежда сега , но след половин година сигурно ще взимам нова по-стабилна :) . Ako имах повече пари и не ми предстоеше купуване на учебници , дрехи и т.н. можеше по-скъпа (и по-хубава) да взема. :)

Темата може да се заключва :)

13.09.10
18:12

.

Мнението беше редактирано от George на 13.09.10 18:12.

13.09.10
18:23

Manigga - за височината на поставките - полулег се прави на наклон ~25-30 градуса. При 45, наистина ще ти е доста трудно с тази лежанка. :)
За ширината на хвата -  компромис между стабилност и заемано място. При тясна лежанка, случайните падания на щангата са доста по-вероятни, при по-широка лежанка, заеманото място се увеличава.

Както и да е, честита покупка със здраве да си я ползваш и все по-як да ставаш. :)

13.09.10
19:14

Мерси за пожеланията.
Аз исках нарочно да е по-широка за да е по стабилна. Тренирал съм и на много тясни и на много широки - тясните въобще не са за предпочитане (макар да са по-компактни). Височината на поставките се регулира и на последното ниво става доста високо. 1вото ниво на полулег е много удобно за флайс и може направо с него да заместя хоризонталния лег (искам маса в горната част на гърдите) . :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1