Въпрос относно влиянието на хормоните върху теглото.

WO

09.04.05
16:41

Проблемът ми е следният:
Аз съм  21годишно момиче и от 3 месеца по лекарско предписание пия противозачатъчни хапчета на хормонална основа поради здравословни проблеми.Тренирам усилено 4 пъти седмично,съчетано с диета,включваща плодове и билкови чайове с мед.Но откакто започнах да взимам тези хапчета,телесното ми тегло започна да нараства и не знам какво още трябва да направя за да сваля излишните 7 кг.От 45кг съм станала 52кг,а съм висока 158см.
Ако някой знае начин, по който мога да си възтановя старите килограми,дори и чрез хранителни добавки,хапчета или нещо подобно,моля нека да пише.
Благодаря предварително на отзовалите се!!  :(

09.04.05
17:11

що не вземеш да питашлакаря си най-добре щото едва ли много хоравъв форума са запознати подробно с действието на противозачатъчните в тази посока

09.04.05
17:18

[quote author=“liebeskummer”]що не вземеш да питашлакаря си най-добре щото едва ли много хоравъв форума са запознати подробно с действието на противозачатъчните в тази посока

Така си е... Бъкел не разбирам от противозачатачни хапове, а тези твойте май, май... не е на добре работата.

09.04.05
17:56

ами аз не съм специалист в областа но ще кажа каквото знам. по принцип пиенето на противозачатъчни благоприятства качването на няколко килограма (не е задължително но е напълно нормално,тъй като пиейки ги ти лъжеш организма си че си бременна и от своя страна то си изисква повече хранене и т.н.) по принцип е възможно някой момичета  да не мраднат и килограм,други им се яде повече и затова качват, при трети едиствено се уголемява бюста - просто всеки организъм го приемя различно. Най добре ще е да се консултираш с лекаря който ти ги е предписал тай като аз не сам доктор просто споделям това което съм виждал и знам от мои приятелки който са пили такива хапчета. Но за да си 100% сигурна говори с доктор за това  надявам се да съм бил поне малко полезен все пак

WO

09.04.05
18:54

Да съгласна съм това е така. Но дали ще мога по някакъв начин да сваля натрупаните килограми, защото се чувствам в безизходица. Ако взимам някакъв вид Fat Burner дали няма да мога да сваля излишните килограми, защото явно по друг естествен начин не става.

09.04.05
19:01

Не съм сигурен, но предполагам, че вземаш някакви прогестерони заради кисти в яйчниците (така се случва с повечето момичета). Не би трябвало да имаш проблеми с Фетбърнърите, но не бих ти ги препоръчал поради други съображени, просто си трябва диета. Но ако наистина си решила да ги вземеш или нещо друго най-добре говори с лекуващият лекар. И следващият път питай какво вземаш, защото така никой не може да ти даде адекватен съвет.

WO

09.04.05
19:13

Да действително ги вземам заради това. Имам киста която се е получила в следствие на хормонални нарушения.Хапчетата ми се казват DIANE 35 И съдържат 2 хормона единият се казва ципротерон ацетат за другият не се сещам. Но проблемът е в това, че дори и без да ям каквото и да е абе направо си гладува , а резултат никакъв това много ме притеснява.

09.04.05
19:19

Явно проблема не е (само) в хормоните. То с гладуване не се отслабва. Така като не ядеш метаболизмът се забавя, което води до обратен ефект. А пък от друга страна и организма се шокира и е готов за следващото единично ядене да складира наличностите за да се справи със следващото гладуване. Разгледай диетите на сайта и, по-често и по-малко :D .

WO

09.04.05
20:03

Май нещо не ме разбирате. Преди да започна да пия тези хапчета си поддържах килограмите и се чувствах добре в тях. Можех за седмица да сваля до 3-4 кг. понеже имам силна воля за тези неща, но от три месеца вече сякаш каквото и да правя организмът не ще да свали и грам. Сигурна съм, че е от хапчетата много мои приятелки се оплакват от този поблем.Повечето ми приятелки са напълнели от тези хапчета. Дали няма някакъв начина да се спре действието на хормоните върху килограмите ми.

09.04.05
21:24

[quote author=“Woofer”]Май нещо не ме разбирате. Преди да започна да пия тези хапчета си поддържах килограмите и се чувствах добре в тях. Можех за седмица да сваля до 3-4 кг. понеже имам силна воля за тези неща, но от три месеца вече сякаш каквото и да правя организмът не ще да свали и грам. Сигурна съм, че е от хапчетата много мои приятелки се оплакват от този поблем.Повечето ми приятелки са напълнели от тези хапчета. Дали няма някакъв начина да се спре действието на хормоните върху килограмите ми.

Чукундур ти е казал добри неща според мен, но май няма да са ти полезни в твоя случай, а?

КАзваш пиеш ги заради здравословни проблеми. Невъзможно ли е да ги спреш или замениш с нещо друго? Наистина не разбирам, но защо ти е да пиеш противозачатачни, ако е против забременяване, има и други средства за контрацепция, не е нужно да си скапваш тялото ако има и друг вариант...

Чесно казано, тук надали ще може някой да ти помогне особенно. Става дума за хормони и то женски... доста комплицирано, пък и не се знаят други фактори и т.н. Сложно е наистина, потърси помощ от професионалисти в сферата която ти трябва. :?

Поздрави, дано намериш решение.

09.04.05
21:35

Щом лекарят ти е предписал тези лекарства, значи трябва да се вземат. Но ти трябва да разбереш, че това един от “страничните” ефекти на някои хормони, де качваш килограми (или по-точно по-трудно да свалиш). Но килограмите не са най-важното нещо. Това, че преди си сваляля 3-4кг. за няколко дни не е критерии за добър подход. Аз мога да сваля 4-5 за един ден, но това е друга тема. Просто се опитвам да ти кажа, че с новият начин на живот (докато трае цикъла с хормона), трябва да промениш начина си на сваляне, т.е да използваш умният начин. Можеш да пробваш НВД, кетодиета и т.н., но както какзвам на всички най-важното е хранителната култура. А без да си минала без такава диета и натрупала достатъчно познания, опит и навици, няма как да придобиеш такава култура.

10.04.05
09:47

[quote author=“tpd”]
КАзваш пиеш ги заради здравословни проблеми. Невъзможно ли е да ги спреш или замениш с нещо друго?

Лекарите предписват противозачатъчни и като лекарство за други проблеми не заради противозачатъчното им действие. Обикновено заради проблеми с яйчниците! Аз имах такива проблеми и ми бяха предписали противозачатъчни да се лекувам с тях, но твърдо отказах да ги пия понеже знаех, че ще кача килограми. В крайна сметка намерихме друг начин да се лекувам! Питай лекаря си дали наистина няма други варианти. Сигурна съм, че има ;)

10.04.05
09:57

Да винаги има други начини. Например оперативна намеса и т.н., но това са крайни мерки. Също така и не е задължително да ги вземаш, като понякога нещата се оправят (или най-малкото остават) така. Но понякога нещата се влошават, кистите започват да стават повече и да нарастват както стана с моята приятелка. Така, че по-добре вземете мерки навреме, зада не съжалявате после. Все пак здравето е по-важно от килограмите, но дори и да не беше така това не е проблем. Една добра диета винаги оправя нещата. Все пак не збравяйте, че стереоидите които вземат културистите и те са хормони (макар и мъжки :lol:).

10.04.05
10:21

Статистиките показват че всяко второ момиче или жена има кисти на яйчниците. Някои даже не разбират никога за това. Може да бъде сериозно, но не знам от какво зависи. Аз се излекувах сравнително бързо и без помощта на такива медикаменти. То и баба знае, че противозачатъчните регулират тия неща. Не знам на момичето колко му е сериозен проблема и какъв е точно, но съм убедена, че има и друг начин.
А Чукундур искам да ти кажа, че когато видиш как външния ти вид се съсипва, дебелееш и заприличваш на нищо и изпадаш в дива депресия заради едното Здраве, хич няма да си примреш от щастие. Пък било то и заради Здравето!

10.04.05
11:24

[quote author=“tory_”]
А Чукундур искам да ти кажа, че когато видиш как външния ти вид се съсипва, дебелееш и заприличваш на нищо и изпадаш в дива депресия заради едното Здраве, хич няма да си примреш от щастие. Пък било то и заради Здравето!

С предният пост исках да ти кажа, че когато ги вземаш тези хормони е възможно не само да не дебелееш, но и да отслабваш.

WO

10.04.05
11:48

Благодаря на всички за помощта!
Съгласна съм изцяло с Тори сякаш тя е единствения човек на този свят които ме разбира.Всички около мен ми казват голяма работа като ги спреш ще свалиш, но аз не мога да се гледам  такава 6 месеца и да се отвръщавам от себе си.Затова бих искала да попитам Тори  с какво замени притивозачатъчните хапчета

WO

10.04.05
11:50

А и Чукундур найстина ли има начин да отслабнеш  и ако има какъв е

10.04.05
13:01

Ми то беше отдавна и не помня с какво точно го замених ... Само ще ти кажа, че пак не бешемного удачно, отслабнах рязко и много(до тук добре), но менструацията започна да се появява на всеки 1-2 седмици-това от едното лекарство, от другото започнах да припадам ... а бе кофти история. Явно тия неща не могат да се излекуват по нормален начин, лекуваш едно разваляш друго.
Но си спомням имах един лекар, който беше не само гинеколог а и ендокринолог и той ми помогна всъщност. Ще се опитам да намеря някакви координати да ти дам, защото противозачатъчните не са решение, могат да ти направят много гадни номера и да ти объркат хормоните тотално! Какви са ти точно проблемите на теб? Ако искаш да споделиш де ;) Аз имах висок инсулин и тестостерон и кисти на яйчниците.

ВН

11.04.05
15:17

Извинявайте дами някоя от Вас ще ми каже ли колко калории приема дневно и знае ли точния си % подкожни мазнини? Подозирам, че хранителните Ви режими са от типа:

Закуска:
2 вафли + половин ябълка

Обед:
таратор + зелена салата
1/2 препечена филийка хляб

Вечеря:
зелен чай

...

11.04.05
16:45

[quote author=“Image”]Извинявайте дами някоя от Вас ще ми каже ли колко калории приема дневно и знае ли точния си % подкожни мазнини? Подозирам, че хранителните Ви режими са от типа:

Закуска:
2 вафли + половин ябълка

Обед:
таратор + зелена салата
1/2 препечена филийка хляб

Вечеря:
зелен чай

...

много предполагаш!  :evil:  вярно аз не се ограничавам много в храната поради простата причина, че нямам нужда
за закуска (ако закусвам защото това ми най-трудното ядене) ям овесени ядки с кис. мл.
за обяд каквото има манджичка, месце с салатка нещо картофки оризче
следобед плод
вечеря салата предимно
не ям много сладко освен ако не ми е паднало кръвното или не съм одзверяла  :P
процента ми е около 17-18% или поне диетолога така каза, че му изглеждам на пръв поглед
а колко калории приемам хич не ме бърка при положение, че изглеждам така както иглеждам  8)

ВН

11.04.05
18:34

Ако мислите, че това което изброихте е с много по-различно от това дето, аз предположих като състав, то пратете поздрави на диетоложката си от мое име.

Ето Ви един линк, където ще разберете, че това което го практикувате
се нарича рестриктивна диета, сиреч гладуване... А проблемите с цикъла са свързани и с хипокалоричното хранене.

Натиснете тук!

11.04.05
21:47

А бе приятел  :lol:  Първо защо реши, че е диетоложка а не диетолог както съм написала? Второ била съм по толкова лекари - компетентни и не до там компетентни, чела съм, интересувала съм се пробвала съм толкова лекарства колкото в една аптека не се събират. Трето ако мислиш, че волното тъпчене с калории били те само от животински протеин и витамини други полезни изкопаеми помага и решава проблемите ...
Първо стани жена и тогава ме учи. Съжалявам ако съм груба ама винаги се намира по някой разбирач дето да ти обясни какъв ти е проблема и как да го решиш, щото разбираш ли ти сам явно не се справяш  :x   Достатъчно си познавам организма и знам какво му е нужно кога му е нужно и как ще му се отрази. Нито тренирам от вчера, нито се храня от вчера, а проблемите ми си отидоха отдавна и само за информация - не бяха породени от недохранване или прехранване.
Или може би ти си по-наясно с тялото ми от мен?

ВН

12.04.05
01:15

Това което казах не е, че не познавате тялото си, а че не познавате храната си и моделите на хранене при условия на стрес. За диетолога/жката налучках случайно и не нарочно.

Колкото до връзката между хранене и хормони - това е предмет на много научни публикации от много години насам, само потърсете информация и тя ще Ви залее. Не казах, че хипокалоричното хранене е първопричина за появата на менструални смущения, високи инсулин и тестостерон, а че и те са оказали влияние, в случай че сте се хранила все така “питателно”.

Относно опасенията Ви за грубо отношение, тук се стимулира дебат на тема хранене и хормони, а провокативния м  и подход привлича повече внимание върху темата. Това е от полза на всички четящи. Защо не ни кажете точно от колко време тренирате, храните се и после да уточните, кога точно сигнахте до заключението, че калорийте нямат значение? Ще е любопитно на всички четящи темата да надникнат в “перфектния” модел на хранене, което Вашето тяло и Вие сте избрали. Помогнете на четящите, публикувайте какво и колко ядохте в последните 14 дни (или в следващите 14), тренировъчната си програма и как Ви се отрази?

Това за калорийте “Ваш” извод ли е или на диетолога, който мери % -та подкожна мазнина само с поглед?  8)

12.04.05
09:36

Напълно споделям мнението на Image,
мога да твърдя със сигурност ,че съм сериозно тренираща жена и съм запозната с материята “face to face”,стана ми адски интересна темата и ще очаквам дамите да си напишат довдите в подкрепа на твърденията си:)
Това за измерване на % мазнини на око,направо ме взриви!Прозвуча ми като да ти гледат на ръка и да ти кажат ,че старадаш от гръдна жаба:)))нещо такова :)

WO

12.04.05
11:04

Ами аз как стигнах до тук мога да си кажа, че вината е изцяло моя. В продължения на няколко месеца бях постоянно на диети,имах силна имунна система поне така показваха изследванията, но след тези диети какво ли не ми се случи . Та значи какви ми бяха диетите. Хранене по веднъж на ден с примерно 3 варени картофа салата или пък шепа ориз варен или пък 2 пакетчета солети смъкнах невероятно много станах като освиенциум  особено когато ми се наложи да ходя на студентска бригада в Англия там се хранех с по купичка Корн флейкс на ден . И оттам започнаха адски проблеми. Малко е лично, но да споделя - първите дни от цикъла ми неможех да ставам от леглото болката беше толкова ужастна и на кризи, че дори бусколизин плюс лексотан трудно ми помагаха освен Нурофен които оправяше нещата за няколко часа, доиде ред и на анемията, отделно лицето ми се опътчи около брадичката и т.н. Отивайки на лекар веднага ми каза това за хормоналните нарушения сега нещата взеха да се оправят, но дойде огромноят проблем с колограмите за които и гладуването вече не помага.Разбрах, чепчетата съдържат два хормона прогестерон и прогестин или нещо такова, ходих прилекарката и тя ми каза,че  от единият се пълнеело а другият ускорявал действието на  първия. Но друг начин няма трябва да лекувам киста голяма 2 см . И така сега съм в безизходица.За това хората са казали това което си направиш сам друг никой неможе да ти направи.

12.04.05
11:13

Ясно е, че храненето ти е било грешно. Вече си го разбрала и най-вероятно няма да повториш тези грешки. Мисля, че ак започнеш един добър хранителен режим нещата ще започнат да се оправят.

WO

12.04.05
11:25

Ами да разбрах го но когато вече е много късно.  Надявам се, че ще мога да поотслабна дори и с тези противни хапчета.Искам да попитам вярно ли е че за слабия метаболизъм е добре да не се яде след 17,00 часа.

12.04.05
11:37

Това са крайни мерки, които лично аз не одобрявам. Хиляди пъти по-добре е да се нахраниш три пъти след 17:00 с много малки количества храна.

WO

12.04.05
11:41

А ефекта един и същ ли е или ако не се яде след 5 се сваля по лесно. Понеже аз по едно време така бях отслабнала

12.04.05
12:02

Ако не се яде след 5 се сваля по-бързо, но това няма да продължи много време. Забавя се метаболизма, тялото гладува, въобще не е приятно. Освен това след прекъсване на въпросния начин на хранене, вечерните хранения незнам как биха били приети от организма. В смисъл, че може отново да започне да “трупа”. Съвсем индвидуално е, но при всички случаи неяденето не е добра тактика. Разбира се, можеш спокойно да опиташ, все пак не говорим за пълно гладуване, но се съмнявам в добрия като цяло и в перспектива резултат. Идеята (поне моята) е да “излъжеш” тялото, че всичко си е наред, а всъщност да му диктуваш какво да прави. :wink:

WO

12.04.05
12:08

Ами от 2 месеца все се опитвам да го излъжа ама, май само то мен лъже без да ям пълнее, абе изобщо пълна анархия се случва в тоя моя организъм.

12.04.05
12:13

Еми точно това казвам. Когато почти не ядеш, всяка калория се използва за натрупване, метаболизмът се забавя (”харчиш” по -малко калорий за една дейност отколкото преди)и  тн. Идеята е да не се лишаваш от нищо, но всичко да е строго контролирано и изчислено.

WO

12.04.05
13:57

искаш да кажеш,че мога да пробвам да си ям по често но на точно определено време и точно определени неща

12.04.05
14:05

[quote author=“Woofer”]искаш да кажеш,че мога да пробвам да си ям по често но на точно определено време и точно определени неща

Примерно :D Като точно определените неща са доста като вид и са взаимозаменяеми.

WO

12.04.05
14:16

А L-carnitine Ще помогне ли за по-бързо дейстивие

12.04.05
22:23

Такам... от къде да започна?! Ами от поста на Имидж - на 21 съм тренирам сериозно от 5 години все фитнес, яко съм се запалила и блъскам здраво. Радват ме мускули и целя да ги направя! Що годе съм успяла(не смея да кажа повече че да нес е прехваля), за мое щастие имам точно такъв организъм - качвам лесно и бързо на обем и вид, но на килограми не си личи. А и няма как висока съм 156 см, 46-47 кг и от години почти не съм мръднала, миналото лято качих малко, но благодарение на диетолога за месец свалих 2-те кила дето ги бях качила. Диетата му ще побликувам после.
Поназнайвам горе долу за правилно хранене - кое кога и как ако искаме да се получи това или онова. Не успявам да го приложа много на себе си понеже съм адски чревоугодник! Имидж ти си мислиш, че храната която ям не ми е достатъчна и понякога е така, но просто нямам време да спазвам режими. Все пак гледам да не ям след определен час, не консумирам хляб и въобще от тестено най се ограничавам. Виж с захарта е по-трудно... иначе си ям нормално, не гладувам в никой случай!!!!
Как тренирам - ами сега на пролет тренирам така - 1 ден танци(народни) - перфектна аеробна трен.
1 ден аеробика у дома
1 ден тичане в парка
2-3 дни силови трен. (водя се за инструктор в една зала)
Зимата наблягам на силовите трен. Няма да ги описвам с подробности тук. Това е! А, да - това за калориите си е мое решение ;) Диетолога няма пръст в тая работа. А за измерването - не беше професионално направено просто негово мнение щото предния ден електронния кантар ми показа 26% мазнини а той каза, че дори на око си личи, че не са толкова а еди колко си ;) Айде със здраве

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1