PROTEIN+CREATIN+AMINO

07.04.05
20:59

Здравейте.Имам няколко въпроса на които ако ми отговорите ще сам много благодарен. Значи купих си протеин  After Max na Optimum , креатин Creaforce пак на същата фирма и амоно-киселини Amino Whey na Nutrim .Проблемът е че за пръв път ще ги вземам и не знам как точно и кога.И другото е че разбрах че е хубаво да си взема и глюкоза какво ви е вашето мнение и как и кога трябва да я приемам

07.04.05
22:17

After Max-а след тренировка го зимаш,креатина първите 5 дена по 15 грама разделени на три приема следващите дни поддържаш с 5 грама.Аминокиселините можеш да ги взимаш преди тренировка преди лягане и сутрин преди закуската.Глюказа не ти трябва

08.04.05
11:32

Мерси много а в дните когато почивам как да ги зимам тия мании , пак както в тренировъчните дни или не ?

08.04.05
11:35

Глюказата можеш да я пиеш веднага след трен (при положение че нямаш излишни кг) - да ти възстанови гликогеновите запаси в черния дроб :wink:

08.04.05
12:47

От глюкоза след тренировка нямаш нужда тъи като в Афтър Макса има 40 грама въглехидрати идеални за след тренировка.Афтър Макса по-добре го взимаи само след тренировка тъи като е доста скъп:-)следователно в дните почивка не го взимаш.Креатина първите 5 дена по 15 грама останалите дни по 5 грама независимо тренировъчен ден ли е или почивка.Смятаи и креатина от Афтър Макса също, тъи като в него има 5 грама креатин

08.04.05
13:17

Мерси !!! А протеина не  е ли хубаво да ги зимам 2 пати дневно - единият път след тренировка а другия - преди лягане или сутрин ?? И другото което искам да питам е когата го зимам(протеина) след тренировка аз докато се върна от залата в къщти да си напрая шейка ще минава най малко половин час , това проблем ли е ???

MI

08.04.05
15:16

ти протеин можеш да взимаш в зависимостот нуждите - т.е. ако се храниш както трябва няма да ти е нужно да взимаш протеина въобще (най-много след тренировка , ма ти нали пиеш аминокисилини и взимаш креати с въглехидрати).Според мене , ако така си си разпределил храненията през деня, че да имаш нужда от протеин като добавка , трябва да го пиеш сутрин , вечер и след тренировка, но всичко е много относително!
За протеина веднага след тренировка , ако го пиеш с 30 минути по-късно няма да е проблем ,защото нали взимаш аминокисили , креатин и въглехидрати, даже по-добре ще го усвоиш , поне според мене.
успех
по-здрави

08.04.05
16:55

Да така е аз значи ще го вземам протеина около 30 минути преди тренировката и още един път след нея , т.е. 2 пати на ден а за креатина ще направя една зареждаща фаза от 1 седмица, в която ще вземам креатин 4 пати дневно по 5 гр - сутрин , преди тренировка , след тренировка и вечер.Амино-киселините 2 пъти на ден преди и след тренировка .Надявам се че е добре така ще се радвам да чуя у вашето мнение за това .Единственото за което още не съм сигурен е след като завърша зареждащата серия на креатина после по колко да вземам от него - дали по 10 гр на ден или по 5 гр на ден ????

MI

08.04.05
17:26

по 5 грама е достатъчно.
по-здрави

08.04.05
18:54

Според мен няма смисъл да пиеш протеин преди тренировка.
Същото се отнася и за аминокиселините.
Значи - преди тренировка вземи 5 гр. креатин.
Веднага след тренировка вземи пак 5 гр. креатин с декстроза(за по-добро усвояване) и аминокиселините.
30 минути след това изпий протеина.

09.04.05
09:41

Аве тоя протеин моя After Max na Optimum Nutrition сега му обърнах внимание че пише че за един шейк трябва да се сложат 3 големи препълнени лъжици което са около 70 гр . Ми то така 6е ми свърши протеина за 2 седмици тои е 1.9 кг

09.04.05
20:06

Някой знае ли с точност за това което питах горе за грамажа на протеина средно на шейк ??Става дума спецялно за тоя After Max

09.04.05
20:24

Три мерителни лъжици е дозата и ти препоръчвам да го пиеш само след тренировка

09.04.05
22:07

Мерси много  :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1