06.05.04
11:25
6te vi pitam ne6to, za6toto az sum leko ozada4en i ne mi e mnogo qsno. Nqkoi put i 24 4asa sled trenirovkata 4uvstvam muskula leko napompan, no v pove4eto slu4ai o6te na 2 -3 4as sled tova vse edno izob6to ne sum gi treniral…V4era napravih hubava trenirovka za ruce, s mnogo ka4estveno napompvane v tric. i bicepsa - povtoreniqta m/u 7 i 9. 3 chasa sled tova kato stegna rukata i ni6to ne 4uvstvam vse edno ne sum gi treniral 2 sedmici. I dnes e su6toto :( Na kakvo se dulji tova, nqkoi da znaem ili da e imal takova nabliudenie :roll
Samo da dopulnq, 4e se hranq po 6-7 puti, 1 4as predi tren. piq po-bavni beltuci, glikoza(predi fruktoza) i p6eni4en zarodi6, a sled tren. 70 gr glikoza, 10-15 min sled neq 85% surovatka Whey Pro na nutrim. V smisul 4e zarejdam tqloto dobre…
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 14.04.11 17:39.
06.05.04
11:48
Аз примерно напомпване получавам само в ръцете и при никоя друга група(истинско напомпване)!Вчера правих бицепс,трицепс като антагонисти със много добро напомпване което след 1 час го нямаше!
Според мен(а и съм го чел на много места) напомпването не е критерии за качествена тренировка,това означава само че си вкарал кръв в мускула което се получава когато правиш много повт. или къси почивки!Гледаи за мускулна треска на следвщият ден!
06.05.04
13:06
Ммм.. според мен трябва да има напомпване след всчка тренировка. Нормално е обаче напомпването да спадне след около 2-3 часа. Аз лично даже имам чувството че 1 час след тренировка мускулите ми спадат под предишното им ниво (преди тренировката). Понякога имам чувството на напомпаност от мускулната треска, но като направя 2-3 снимки се оказва че греша.
Абе със и без да чувстваш мускула напомпан 3 часа след тренировка, растеж би трябвало да има!
Thanks i na dvamata.Lesno tva, 4e napompvaneto ne e kriterii za ka4estvena trenirovka dosega ne go bqh 4uval, ako e taka - dobre, 6toto ne vinagi uspqvam da go postigna mnogo v nqkoi muskuli. 6te se pointeresuvam pove4e po vuprosa. maxx_muscular ponqkoga imam su6toto use6tane, 4e 2 4asa sled trenirovka muskula e spadnal pod predi6noto nivo, mnogo kofti use6tane e. I evala za saita, bratle, golqmo udovolstvie mi be6e, da go razglejdam. :D Filma za Dorian ne6to ne mojah da go svalq…
07.05.04
11:00
Има много хора при които сплита е така направен че мускулите които се тренират в един ден са далеч един от друг!Е братле тогава каквото и да правиш помпане няма да видиш.За да има помпане кръвта трябва да е концентрирана що годе в една област!Прави рамо,корем,прасец и помпане няма да имаш освен ако не направиш по 15 серии с по над 10 повт.,е и какво от това вие знаете че за определени мускулни влакна трябват определени повт. а за базовите движения се изпълняват повт. в рамките на 5-8!Помпане може да се постигне при всяка тренировка там адаптация не важи,кръв като кръв :) !
Докато хипертрофия не се постига при всяка тренировка,заради адаптация!
07.05.04
12:25
lesno_nema май си се объркал. Когато човек тренира дори много раздалечени една от друга мускулни групи напомпване има и то съвсем не малко дори нормално. Нещата стоят така - човек има определено количество кръв в тялото си, но само част от това количество циркулира докато не тренираме. Като се започне тренировката цялото количаство кръв започва да се използва и се натрупва в тренираните мускули. Ако искаш да растеш, трябва да помпаш мускулите си. Така се изхвърля по-бързо млечната киселина и се зарежда мускула с хранителни вещества.
Помпане се постига и с 4-6 повторения ако става на въпрос!
07.05.04
12:46
Дано да съм се объркал но се съмнявам!При мен и при хората които познавам помпане няма при тренировка на раздалечени групи,има навлизане на кръв но то е много по малко в сравнение когато се тренира една област и затова в случая не става дума за помпане,в случая когато трябва да навлезе повече от нормалното кръв в мускула е ясно че когато е в различни зони на тялото усещането за помпане няма да го има,все пак кръвчицата е ограничена в количествено отношение!Аз почти никога нямам помпане и раста много добре!Ако става въпрос помпане определено не се постига с 4-6 повт и с дълги почивки.Надявам се си чувал за флашинг метода!При всяка контракция навлиза кръв тоест повече повторения повече кръв и получаване на помпане!Това че се изхвърля млечна киселина не е сигурно,а за веществата не знам,но дори и двете да са верни това няма нищо общо с хипертрофията,а по скоро с възстановяването след тренировка,така че ако искаш след края на тренировката си направи една помпаща серия но тя няма да има общо със стресирането на мускула(освен ако не се търси разнообразие но сега влизаме в друга тема.....)!
07.05.04
13:02
Защо навсякъде се говори за НАПОМПВАНЕ
07.05.04
13:08
Тоест :shock: ???Ако това е въпрос то туко що прочетох че това за хран.вещества е вярно!Това че се вкарва повече кръв е благоприятно и по други причини но не и относно качеството на тренировката!
Много хора просто се кефят да се чувстват напомпани за самочувствие след трен.!Които знае за какъв друг чеп е напомпването да пише!
Момчета тука нещо не зацепвам :)
За мен помпане е когато напомпаш даден мускул. Примерно правя бицепс, тренирам и бицепса ми е напомпан, демек яко кръвоснабден.
Как може да тренираш и да не се помпаш? Аз само от първата серия и сам се напомпал яко :) Помпа се даден мускул мога да си напомпам предмишницата, прасеца, гъзъ :) или кфото е там. Не виждам начин да тренираш и да не се помпаш, това значи, че не си направил нищо!
07.05.04
21:53
Явно трябва да се уточним какво разбираме под помпане!
Аз разбирам навлизане на толкова количество кръв че когато раздвижиш дадена част от тялото да ти се струва че ще експлоадира и да се чувстваш като балон :lol: !А това че абсолютно винаги навлиза кръв е ясно но това не е помпане,за да усетиш навлязлата кръв ще трябва да стягаш даденият мускул а и усещането ще е много по слабо,също така много по краткотраино така че според мен помпане има само в първият случаи и мисля че навсякъде под помпане се рабира точно това!
Аз пък не го разбирам така :)
И не само аз
Явно си има различия
У Варна мое да е друго :lol:
07.05.04
22:52
ами нормално е след 2-3 часа да спаднат мускулите, които си напомпил ако не си взел анаболи. Защото анаболите и другите тем-подобни “боклуци” могат да държат мускулите напомпани дори ден-два. Ами според мен всичко ти си е нормално. Ако съм ти помогнал значи добре.
Успех!!!