14.09.10
13:33
Здравейте!От доста време чета за видовете хипертрофия и за начините на трениране за постигането им.И питам “вас” по-запознатите имам в предвид наистина запознатите има ли начин в една тренировка да се тренира и за двете хипертрофии.Чел съм някъде,че в началото на тренировката,когато упражненията са базови да има поне 1-2 серии с по 3-4 повторения и при следващите по-изолирани упражнения да се правят по 10-12 повторения.Вие как мислите?
Миофибрилна*. Изтрих си свободните разсъждения. Та направо към отговора - ако знаеш каква е разликата между двата вида, няма да целиш саркоплазмена, а миофибрилна.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 14.09.10 13:42.
14.09.10
13:47
при какъв вид тренировка се постига съответно двата вида ?! или няма нищо общо с модела на тенировка
С две думи: тежки (силови) тренировки - миофибрилна. Помпащи тренировки - саркоплазмена.
Повече - тук.
14.09.10
13:52
мерсии :)
Кой има нужда от нея? Разбира се, най-вече културистите, манекените, фитнес моделите и всички, които тренират основно за външен вид. :D:D:D
е все пак за Миофибралната Хипертрофия ти трябва Обем.. ! няколко пъти го споменаха :)
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 14.09.10 13:56.
Има. Най-най-накратко 3х8 ти дава саркоплазмена, а 5х5 миофибрилна. Не е нужно да е точно такъв протокола, просто при по-комерсиалните напомпващи схеми ефекта е такъв, докато при по-тежките тренировки въпросната маса се гради по-трудно, но и се разпада по-трудно - примерно при гладуване, тялото я изяжда по-бавно, защото до колкото аз знам, е истинска мускулна маса, докато саркоплазмената е просто илюзия - моментно “напомпване”, което манекени и модели целят преди снимки. Състои се от вода, гликофен и други боклуци и лесно се губи при недохранване и недотрениране. Но е по-добре да сравните в интернет с някоя друга статия. В бб-тийм мисля, че точно такава статия имаше - обяснява кой тип какъв е.
п.п. Да де, Петко е постнал преди мен, но като цяло това е.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 14.09.10 13:55.
14.09.10
13:58
Все пак Траш в тази статия се казва, че си има място и за Саркоплазмената хипертрофия не само силови тренировки.. Комбинирането им води до най-добрия тренировъчен план си мисля :)
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 14.09.10 13:59.
14.09.10
14:01
Имах в предвид може ли да се комбинират и двата метода в една тренировка и удачно ли е :)
Ами не може да няма разлика, защото има тела с по-различно съотношение на бели и червени влакна - някои хора имат доста по-голяма силова издръжливост от други заради повечето бавни влакна и не правят точно силови тренировки, ами тренировки изискваши по-голяма силова издържливост с повече повторения, което също може да се приеме като един вид тренировка, която също така и напомпва.
—————
Могат да се комбинират. Много хора, включително и Петко, в края на сериите на някои упражнения правят една серия с повече повторения на по-ниски килограми. Но това става дума само за базови упражнения и за да не кажат хората, че от друго така или иначе не разбирам, ако тренираш разделно мускулните си групи, т.е. по отделно, а не с многоставни движения, е по-добре да тренираш точно с тъй наричаните “напомпващи тренировки”, т.е. известното 3х8.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 14.09.10 14:04.
14.09.10
14:02
ем в статията която Петко даде най-отдолу точно това съветват много добре написана е Браво на шефето ....