11.09.10
08:10
Здравейте , искам да помоля някой с повече опит да ми даде съвет относно програмата по която тренирам.
1ви ден - гръб
2ри ден - бицепс и трицепс
3-ти ден - почивка
4ти ден- рамо
5ти ден- гърди
6 и 7ми ден почивка
Тренирам от няколко месеца (и преди съм тренирал , но бях спрял за около 6 месеца и вече все едно не съм тренирал преди)
Храня се добре , спазвам що годе добър режим с много протеини и виглехидрати (картофи и ориз) .Взимам малко протеин и креатин. Та мисълта ми е дали да продължавам да тренирам така или да променя малко програмата , защото тези 2 почивни дни ми се виждат много. Прочетах доста теми и коментари и на доста места се споменава,че не трябва да се правчт повече от 15 серии за големи мускули и по 7-8 за малките, а аз тренирам по около 20 серии за големите и по около 15 за малките , не правя крака ,защото имам проблеми с колената и няма как . Ако може малко съвети за програмата ще съм ви много благодарен.
11.09.10
08:19
казано от miroslav_stoev на 11.09.10, 08:10:
Здравейте , искам да помоля някой с повече опит да ми даде съвет относно програмата по която тренирам.
1ви ден - гръб
2ри ден - гърди
3-ти ден - почивка
4ти ден- рамо
5ти ден- ръце
6 и 7ми ден почивкахубаво е да има минимум една тренировка между гъдри / трицепс и гръб / бицепс за да не се претренрат малките мускули така. Колко серии ще правиш е индивидуален показател :) също и колко ще почиваш
11.09.10
09:42
С една дума просто да сменя дните на ръцете и гърдите :) нещо такова ли ?
11.09.10
10:11
абсолютно .... давай яко :)
14.09.10
05:35
Какво ще рече 2дневен сплит ...,да събера вс мускълни групи в рамките на 2 тренировки ли ? (извинете ме за невежеството)
14.09.10
08:57
1ден - гърди,гръб,ръце,рамене
2ден - крака
нещо такова ама просто това е напълно безмислено да правиш по 1-2 упражнение за всеки мускул.... всичко ще изостане според мен :) най-малко 3дневен сплит... НАЙ-МЛАКО
14.09.10
09:19
За сега мисля да си продължа по моята (след корекцията де ;) ) и така а аз по нататък може би ще намаля почивката от 2 дни на 1 ден (5ти и 6ти ден) , така мисля че ще стане. Да попитам по-добре ли е да правя гърба и гърдите чисти или да им сложа бицепс и трицепс ?
14.09.10
10:00
Ами не мога да ги натоварвам много , само с малко бягдане дали ще стане ...
14.09.10
10:59
спринтове тогава...
казано от kristiancho на 14.09.10, 08:57:
1ден - гърди,гръб,ръце,рамене
2ден - краканещо такова ама просто това е напълно безмислено да правиш по 1-2 упражнение за всеки мускул.... всичко ще изостане според мен :) най-малко 3дневен сплит... НАЙ-МЛАКО
Даже си нямаш и на представа какво е 2 -дневен сплит затова по-добре не говори!
Към автора:С един 2-дневен сплит може да удряш мускулите по 2 пъти на седмица,без да претренираш в последствие(разбира се,с добра храна).Има много,много варианти как да си подредиш 2-дневния сплит.
14.09.10
11:32
Имам силни болки в ставите на колената и на глезените (особено в колената) Мога да ги натоварвам по-малко , но не и с тежести (не ми се иска да ги прецакам още)
14.09.10
12:44
Даже си нямаш и на представа какво е 2 -дневен сплит затова по-добре не говори!
Към автора:С един 2-дневен сплит може да удряш мускулите по 2 пъти на седмица,без да претренираш в последствие(разбира се,с добра храна).Има много,много варианти как да си подредиш 2-дневния сплит.
а със 3 дневен сплит ги удряш 3 пъти така ли
Това,ч се казва 2-дневен,не означава,че се тренира 2 дни.
Мнението беше редактирано от Андриан К на 14.09.10 13:18.
14.09.10
13:15
ами айде кажи де дай пример за 2дневен сплит... хайде нали сме тука да се учим един от друг напиши един пример
14.09.10
13:25
само цифри и букви... момчето как да те послуша като не му даваш нищо конкретно :) повечето съветвате неща които не сте пробвали особенно на 5х5 или 10х10 темите виждам такива с по 1-2 години стаж не са го пробвали и дават съвети вече....
Аз съм ги пробвал.И какво по конкретно?Ти това което му даваш мислиш ли,че е конкретно?!Подхвърлям му нещо,което мисля че ще му зе отрази много по-добре.Ако пробва нищо няма да загуби.
14.09.10
15:20
ми нищо конкретно не казах... да не се изпада в конфликт отново... а това 1 он 2 офф... 1 ден тренира 2 почива ама какво тренира ?!? да си бие главата момчето какво да прави ... пише че тренираш 5 месеца едвали си пробвал и 5х5 и 10х10 ама айде друга тема е това
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 14.09.10 15:21.
Тренирам от почти 10 вече.И програмите са дадени много подредено и лесно за разбиране,не е мой проблема,че ти не разбираш,но наистина да не изпадаме в конфликти.Момчето малко ще се потруди да види какво означват на български думите и ще си направи програмата така както му е удобно на него.
15.09.10
05:17
В спора се ражда истината :) А какво ще кажете за това :
1ден - гръб
2ден-гърди + бицепс
3ден- рамо + трицепс
4ден- ще пробвам крака ( но по леки тренировки)
5 ден - почивка
и пак отначало
Така дали ще е добре или мн ще се претоваря ( като се има предвид ,че краката няма да им давам мн зор - по лекичко ще ги натискам :) )
15.09.10
10:25
Ще поблъскам малко така и ще преценя :)
15.09.10
13:25
1ден - Гръб + бицепс
2ден - гърди + трицепс
3ден - крака + прасци
4ден - рамене + трапец
Така добре ли е? Аз мисля ,че - да . Кажете все пак какво мислите .
28.09.10
05:28
След като поблъсках малко така , вече се убедих ,че трябва да вкарам още 1 почивен ден :)
28.09.10
05:57
направи така:
1ден - Гръб + бицепс
2ден - гърди + трицепс
3ден - почивка
4ден - крака
5ден - рамене + трапец
6 и 7 ден почивка
ИЛИ
1ден - Гръб + бицепс
2ден - почивка
3ден - гърди + трицепс
4ден - почивка
5ден - крака + прасци
6ден - почивка
7ден - рамене + трапец и почваш от начало. Така ще почиваш 3 дена, а след 7 на следващия ден ще тренираш пак 1. Но според мен по-добре ще ти е с повече почивки, като се има предвид стажът ти.
28.09.10
08:15
Ами те хората са казали тъп и упорит :) и аз така ; не знам много ,ама блъскам :) пак ще си държа на своето мнение :) , мисля че ако вкарам един ден между 2 и 3 ден ще е добре (както ме посъветваха няколко души по- нагоре в пост-а , за което им благодаря);искам максимално бързо да влезна във форма ,за това така форсирам нещата , но наистина и преди като съм тренирал 2 почивни дни един след друг ми идваха в повече ,за това не искам събота и неделя да почивам :)