Взе да ми става навик... Ще работя в неделя и работния ден се очаква приключи в понеделник сутрин, т.е тренировка в неделя, 20.06.2010, няма да има... (headbang)
Пак служебни задължение през уикенда... Съжалявам, но ще трябва да пропуснем тренировката на 04.07.2010.
казано от Александър грудев на 13.07.10, 08:32:
Обикновено в Богоров колко души ходите и приемате ли нови попълнения :)
Всеки е добре дошъл!
За съжаление, в последно време бях служебно възпрепятствам и това проваляше организацията. Когато има възможност, ще пишем в темата и ще тренираме :)
да...
едното е да е научен да ходи участника...
другото е да няма бастун...
като и двете условия не са императивни...:))
Бъзикам се, разбира се...няма граници...има желание:)
Мнението беше редактирано от slavko на 13.07.10 17:33.
Вторник, 14.09.2010
Място: Двора на “Богоров”
Участници:
Limka, Vic
Комплекс и резултати:
“Murph Tribute”
Run 1 mile (1600 м)
50 pullups (50 набирания)
100 pushups (100 лицеви опори)
150 situps (150 коремни преси)
200 squats (200 клека)
Run 1 mile
50 pullups
100 pushups
150 situps
200 squats
Run 1 mile
Partition the pull-ups, push-ups, situps and squats as needed (Раздробявайте сериите набирания, лицеви опори, коремни преси и клекове по ваш избор)
Общо 4.8 км бягане, 100 набирания, 200 лицеви опори, 300 коремни преси и 400 клека...
1. Limka
Време: 79:19 мин
2. Vic
Време: 66:16 мин
Лудница е този комплекс. Лимка издържа мъжки докрая, въпреки болките в кръста. Имаше доста публика, но никой не посмя да запита какво точно правим :D. В началото доста се дърпах да правим коремните преси на земята, исках да ги заменим с повдигане на краката сгънати в коляното от вис, но Лимка настоя да правим комплекса както е предписан.
Яка тренировка беше! Даже твърде яка...
Вик и Лимка са много сериозно подготвени момко...но хъса ти ме радва...
Бием ги иначе, щом си казал...:)...сбирай сили!!!
Възобновяваме тренировките във Варна:
Утре неделя, 07.11.2010/15.00 ч - в двора на “Богоров”
Като за начало - кръгово-интервална тренировка + техника на основни движения с пудовки.
Всеки желаещ е добре дошъл!
Ходи ли ли сте в двора на Първа езикова гимназия?Ходя там на уроци всяка събота и базата е перфектна.Не съм ходил в Богоров, но не знам колко-по добра база може да има.Препоръчвам!
Мнението беше редактирано от branki4a на 06.11.10 16:26.
Ей как съжелявам ,че не дойдох...бях извън варна ,но пък сте запалили и вуйчо ми по Crossfit… :)
казано от vencito0o на 07.11.10, 20:26:
Ей как съжелявам ,че не дойдох...бях извън варна ,но пък сте запалили и вуйчо ми по Crossfit… :)
Има за какво да съжаляваш, получи се страхотна тренировка :)
Кой от всички беше вуйчо ти? Трифон ли?
Неделя, 07.11.2010
Участници:
От форума: Limka, Vic, Ива, Valerious, Overlord, branki4a
Към тренировката се присъединиха още 3-4 момчета от спортуващите на лостовете в “Богоров”
Тренировъчен Комплекс:
1. Кръгово-интервална тренировка
4 кръга, 20/20 сек max reps/смяна на постовете
1. Pullups (набирания)
2. Jump squats (клекове със скок)
3. KB Sumo Dead Lift High Pull (SDHP) (с пудовка)
4. Walking Lunges (ходещи напади)
5. Dips (кофички на успоредка)
6. Rings Inverted Rows (обратно гребане на халки)
7. Renegade Plank (планково ренегадско)
8. Burpees (бърпита)
9. Rest (почивка)
10. KB Russian Swing (руски суинг, до хоризонтала, с пудовка)
2. Отработване техниката на Air Squat, KB Swing и KB SDHP.
Яка тренировка беше! За съжаление, нямаме снимки - всички потенциални фотографи участваха в тренировката :) .
Поздравления за Overlord и branki4a, за които това натоварване беше ново и непознато. Добре се справихте!
Мнението беше редактирано от Vic на 08.11.10 07:39.
Много интересна тренировка, с голям брой участници :)
По-време на кръгово интервалната не чувствах умора, но веднага след приключването ме удари - много коварна тренировка (y)
п.с. За пръв път-сполучлив опит на ренегадско гребане с пудовки -16 кг, като преди време не можех да мръдна 10-ки. :)
казано от Vic на 08.11.10, 07:32:
Кой от всички беше вуйчо ти? Трифон ли?
Да ... :)
Мнението беше редактирано от Vic на 09.11.10 06:35.
казано от Vic на 08.11.10, 07:32:
Кой от всички беше вуйчо ти? Трифон ли?Неделя, 07.11.2010
Участници:
От форума: Limka, Vic, Ива, Valerious, Overlord, branki4a
Към тренировката се присъединиха още 3-4 момчета от спортуващите на лостовете в “Богоров”Тренировъчен Комплекс:
1. Кръгово-интервална тренировка
4 кръга, 20/20 сек max reps/смяна на постовете1. Pullups (набирания)
2. Jump squats (клекове със скок)
3. KB Sumo Dead Lift High Pull (SDHP) (с пудовка)
4. Walking Lunges (ходещи напади)
5. Dips (кофички на успоредка)
6. Rings Inverted Rows (обратно гребане на халки)
7. Renegade Plank (планково ренегадско)
8. Burpees (бърпита)
9. Rest (почивка)
10. KB Russian Swing (руски суинг, до хоризонтала, с пудовка)2. Отработване техниката на Air Squat, KB Swing и KB SDHP.
Яка тренировка беше! За съжаление, нямаме снимки - всички потенциални фотографи участваха в тренировката :) .
Поздравления за Overlord и branki4a, за които това натоварване беше ново и непознато. Добре се справихте!
Уникално беше преживяването, за първи след тренировки се измарям до толкова, че да ми стане лошо. Усетих как кръвта се извлича от мозакът ми и се разпределя по мускулите, а нашите треньори, свежи и грейнали, искат да ми покажат какви са ми били грешките. :D :D :D Но след 5 минути вече се възстанових. Наистина кросфита няма нищо общо с фитнеса. Запознат съм с тоз метод на интервалното трениране, но по такъв начин да се изпълни беше нещо напълно ново за мен.
Това, което ме съсипа е лимката. Докато правеше бърпий(най-изморителното от всички упражнения) Ми говореше за изпълнението на планка, без дори да е задъхана или да има нещо. След този нейн акт, аз вече бях психично съсипан :D:D А Виктор не е истина силовите упражнения колко бързо ги прави.
Ефекта от тренировката е само мускулна на дупето, но това е добре в предвид, че иамх дискомфорт в коляното и корема.
Мнението беше редактирано от Vic на 09.11.10 06:36.
тя Лимка е нечовек...при нея умората настъпва мноооооооого след като настъпи при нормалните хора, абе всъщност аз не знам кога се изморя тя...може би на C2R…:)
Вик...струва ти се, че е много як, защото ме е нямало мен:)))
p.s. бъзикам се бате Вики:)
казано от Overlord на 08.11.10, 18:14:
....
Уникално беше преживяването, за първи след тренировки се измарям до толкова, че да ми стане лошо. Усетих как кръвта се извлича от мозакът ми и се разпределя по мускулите, а нашите треньори, свежи и грейнали, искат да ми покажат какви са ми били грешките. :D :D :D Но след 5 минути вече се възстанових. Наистина кросфита няма нищо общо с фитнеса. Запознат съм с тоз метод на интервалното трениране, но по такъв начин да се изпълни беше нещо напълно ново за мен.Това, което ме съсипа е лимката. Докато правеше бърпий(най-изморителното от всички упражнения) Ми говореше за изпълнението на планка, без дори да е задъхана или да има нещо. След този нейн акт, аз вече бях психично съсипан :D:D А Виктор не е истина силовите упражнения колко бързо ги прави.
Ефекта от тренировката е само мускулна на дупето, но това е добре в предвид, че иамх дискомфорт в коляното и корема.
Радвам се, че ти е харесало :) и още един път те поздравявам, че издържа докрай!
Едно уточнение - тази тренировка не е точно кросфит. Избрахме кръгово-интервална като за начало, защото натоварването е сходно и е един вид подготовка за по-сериозните кросфит комплекси. Това да не те притеснява, всичко си идва на мястото в един момент. Просто в началото винаги ти се вижда нечовешко натоварването. Силата и издръжливостта ти ще нарастват с бързи темпове, особено в началото.
А за Лимка, не си го слагай на сърце - тя наистина е машина и е в състояние най-невинно да те комплексира с издръжливостта си. ;)
Слушай я внимателно, ще те научи на много неща относно тренировките.
Overlord, you made my day :)))
Много ме нахили, човек, благодаря.
Ако трябва да съм откровена, интервали 20 сек са ми кратички на мен. Напоследък се тровя с интервали от 1 мин, без почивка между тях :)
Но! Трябва да призная, че добре ми дойде и на мен тази тренировчица и ... дори имам муск. трески тук-там :)
казано от Limka на 09.11.10, 07:33:
...
Ако трябва да съм откровена, интервали 20 сек са ми кратички на мен. Напоследък се тровя с интервали от 1 мин, без почивка между тях :)
...
Мдаа... В интерес на истината, Лимка настояваше интервалите работа да са по 30 сек, а смяната на постовете по 15 сек... Едвам я накарах интервалите да са 20/20 сек :D , че да има оцелели до края на тренировката.
Едвам я накарах интервалите да са 20/20 сек , че да има оцелели до края на тренировката.
Благодаря, Вик! :D
Здравейте!
Супер се получи тренировката тази неделя!
За мен това бе шанс да си “сверя часовника” с най-добрите и съответно да си направя изводите.Установих,че основният ми слаб компонент(не че имам някакви силни) е бицепса,защото от цялата тренировка само на набиранията и онова упр на халките не можах да издържа.Явно има доста работа в тази насока.Като цяло оснобено тежко не ми беше,но забравих да си взема вода,което доведе до пълна “дехидратация”,ако мога така да се изразя,понеже по средата на трен. ми пресъхна устата и гърлото.(дори и слюнка нямах).Последиците са силна мотивация и мускулна трска на краката!
Нямам търпение за “истински” crossfit комплекс,щом това е било по-лесно.Любпитен съм да разбера дали ще се справя с нещо по-.....
:D
казано от branki4a на 09.11.10, 15:21:
...Любпитен съм да разбера дали ще се справя с нещо по-..... :D
Ще се справиш! Щом имаш желанието и вложиш достатъчно усилия, резултатите няма да закъснеят.
Относно бицепса - вероятно проблема не е в него, а в гърба. Не е свикнал да работи в такъв режим и е прехвърлил голяма част от натоварването към бицепса, които, като малък мускул, твърде бързо се е уморил.
На мен глутеуса не ми е свикнал на такова наторварване и имам мускулна треска, а днес имам и на аддуктурите, с ден закъснение :D:D. Набиранията и кофите ми дойдоха в много, а в последствие и обратното гребане. Но като неможех да извършвам положителното част от повторението, правех само отрицателната, да компенсирам.
Не че искам да съм в тежест или да правя условия, но ако ще се събираме и тази събота нека да е по-рано по възможност, защото миналия път мисля че в 6 завършихме, не бях колко е часа.
казано от branki4a на 09.11.10, 15:21:
Здравейте!
Супер се получи тренировката тази неделя!
За мен това бе шанс да си “сверя часовника” с най-добрите и съответно да си направя изводите.Установих,че основният ми слаб компонент(не че имам някакви силни) е бицепса,защото от цялата тренировка само на набиранията и онова упр на халките не можах да издържа.Явно има доста работа в тази насока.Като цяло оснобено тежко не ми беше,но забравих да си взема вода,което доведе до пълна “дехидратация”,ако мога така да се изразя,понеже по средата на трен. ми пресъхна устата и гърлото.(дори и слюнка нямах).Последиците са силна мотивация и мускулна трска на краката!
Нямам търпение за “истински” crossfit комплекс,щом това е било по-лесно.Любпитен съм да разбера дали ще се справя с нещо по-.....
:D
Гледай сега нз дали ще те успокоя, но дори и да имаш вода не можеш да я преглътнеш :D
Мнението беше редактирано от Стенли на 09.11.10 19:32.
казано от branki4a на 10.11.10, 13:04:
Тази седмица ще има ли тренировка?
Ще направим възможното да има :) . Денят и часът на провеждане ще се уточни възможно най-скоро.
ОК.Ще видим ,с какво ще ни измъчите тая седмица! ^^
Мнението беше редактирано от branki4a на 10.11.10 15:00.
Събота, 13.11.2010/11.00 ч - в двора на “Богоров”
Всеки желаещ е добре дошъл!
п.п. Носете си вода!!!
може ли да постнете тренировката,която ще се прави защото аз май по късничко ще тренирам... (на урок съм) ;(
Здрасти на всички:)
Току-що се регистрирах в сайта и то главно заради тази тема, търсих кросфит отборче във Варна.
Исках да ви питам може ли да се присъединя към вас от тази или другата седмица?
Да кажа само две думи за себе си:
От кросфит (засега) нищо не разбирам, тепърва ще започвам да чета темите и да навлизам в нещата. Но се надявах успоредно да започна и да се занимавам практически.
Иначе тренирам редовно, само свободни тежести (и упр. със собствено тегло), 3-4 пъти в седмицата, многоставни упражнения.
И всичко това от няколко месеца, така че може да се смятам за начинаеща. :)
Ще гледам да наваксам с четенето, поне инфо тук има доста.
cool :)
Не съм идвала в това Богоров, ама ще го намеря :) Ако има някакви други препоръки/изисквания/неща, които да нося, освен водата, казвайте:)
А тренировките събота И неделя ли са, или само един от двата дни?
Мнението беше редактирано от BizZzki на 11.11.10 14:38.
Всеки е добре дошъл ^^!Аз също съм начинаещ.Според мен е нужно да имаш някаква бегла основа,да имаш някакво основно ниво в изпълнението на дадени движения.Всеки може да си тренира по кросфит методиката, според своята налична психическа нагласа и физически възможности.Всеки започва от 0-та.Поне така мисля аз!
П.п:Кросфит не е за едното отиване трениране и после вкъщи.То си е възможност да се запознаеш с нови хора,възможност да преодолееш границите на скуката и инертното сиво ежедневие,да научиш нови работи и най-вече да се забавляваш,така че “EVERYBODY на магари”,както казваше един човечец с магаре на туристите във Варна. :D
Мнението беше редактирано от branki4a на 11.11.10 19:08.
Доброто настроение и ината е добре да си вземеш ...и белите дробове :)
Засега само 1 ден от уикенда...
Богоров е в Младост, близо до търговски център Явор...