Мотивация. Воля. Промяна.

Темата е заключена.

17.09.10
09:35

Здравейте! Искам накратко да ви опиша, кой съм , „за какво се боря” и се надявам, че ще получа адекватен отговор, подкрепа и най- вече нахъсване, защото това ми трябва. И се извинявам на тези, на които им е писнало да четат едни и същи неща по сто пъти.

На 25 години съм. Висок съм 183 см. Тежа около 70 кг. Обиколка на ръката- 36. гръдна обиколка около 100. На талията около 70. Това с днешна дата.

С адски бърз метаболизъм съм. Чел съм ,но не твърдя, че мога сам да се определя какъв точно тип съм ,но съм нещо от – балансиран мезоморф до ектоморф- мезоморф.
Тренирал съм преди време, когато бях на 18-19   години около година. Първо лостове, упражнения в домашни условия със собствената си маса. После с едно приятелче обзаведохме гаража ми и го направихме фитнес заличка с – две лежанки, скрипец, успоредка ... както и да е. Усетил съм се, че имам не перфектна, но прилична генетика. И когато се стимулира организма ми, дразни, какъвто и да е точно термина, при добро хранене и с този метаболизъм качвам бързо и където трябва.

Проблемът ми е, че съм адски мързелив. В последните години намалявах тренировките и от доста време не съм тренирал изобщо.  Пия доста, пуша, водя заседнал начин на живот, не се храня редовно ям квото ми падне.. И въпреки това имам прилична фигура и ако се напъна за кратко време влизам в час.  Баси, по- скоро съм за консултация с психолог или някой сайт за пороци Но ви пиша тук, защото когато тренирах се чувствах друг човек, знам как фитнеса се отразя добре на цялото ти същество, но някак изгубих... мерак.

Та така .. искам пак да се захвана. И ще се. Проблемът ми е, че като се .. ядосам, заинатя мога да постигна чудеса, но бързо ми минава и пак се отпускам. А в изграждането на хармонично тяло (на личност като цяло) тези периоди на апатия ебават нещата. Искам, някак си, като се захвана тоя път да си изградя такъв навик, режим, който да продължи през целия ми живот.

Да обобщя - природата, генетиката е на моя страна, доста време съм се занимавал с различни видове спорт, непрофесионално, но съм го правил, и с фитнес една година... знам какво искам имам и идея как да го направя, за което не знам ще питам ... Но проблема ми е в главата. Завъртя ме живота и се усещам как се саморазрушавам... не се ли събудя – затъвам. Скоро ще сменям, града, средата си-  тотално, ще намеря зала, в която да тренирам и съм убеден, че искам този път това да продължи повече време.

Успех на всички, които не се оставят да затънат!

Идеята на поста ми е нещо от сорта- как да се запалим по фитнеса- или – как да влезем отново в залата... и Защо?

17.09.10
10:25

Поздравления,че си се усетил и си намерил начин да спреш деградирането си ! Волята е много важно нещо ! Искрено се надявам да си постоянен и да постигнеш това,което имаш за цел,защото предисторията ти доста ми напомня за моята,само дето аз напълнях драстично. Успех !

17.09.10
10:48

Просто направи съпоставка на полезните неща, които ти дава фитнеса и  на вредните ти навици. Според мен всеки иска да живее пълноценно, да бъде здрав и да се чувства добре в тялото си. Всичко това може да го постигнеш чрез фитнеса. Ти сам споменаваш за положителният ефект от тренировките. Затова се захващай без да му мислиш, няма нищо по-хубаво от това да си наложиш точни и най-вече изпълними цели. Всичко останоло се свежда до изпълнението им.
Друг плюс е генът ти. Малко са хората, които могат да са облагодетелствани от природата в това отношение, а това е още един аргумент да тренираш и да развиеш даденото ти, а не да го загърбваш.
Предполагам, че и други ще се включат. Ще следя с интерес и дано да бъдеш постоянен и упорит в начинанията си.

17.09.10
11:18

Един въпрос, на който ако отговориш мисля, че ще намериш и начин да се мотивираш:

Когато ти се пие или пуши или гледа телевизия на дивана, откъде знаеш че е така, а че не ти се тренира!!!

Успех!

17.09.10
13:47

Аве кви са тия разнежвания и простотии ве. Хората от болницата полу-трупове се прибират след тежки заболявания и се взимат в ръце и почват да тренират лека полека, ти си ми седнал тука да ти нищим проблемите с мързела и пушенето. Ама ти не си най-дразнещия в случая - по-дразнещо е да прочетеш след теб “Браво, ти си велик човек, защото си решил да ходиш на фитнес, вместо на дискоетки, защото когато тренираш усърдно ще постигнеш всичките си цели, мечти, нови начинания, а защо не да станеш мр. Олимпия”
ТЪПОТИИ

17.09.10
13:56

казано от introducer на 17.09.10, 13:47:

Аве кви са тия разнежвания и простотии ве. Хората от болницата полу-трупове се прибират след тежки заболявания и се взимат в ръце и почват да тренират лека полека, ти си ми седнал тука да ти нищим проблемите с мързела и пушенето. Ама ти не си най-дразнещия в случая - по-дразнещо е да прочетеш след теб “Браво, ти си велик човек, защото си решил да ходиш на фитнес, вместо на дискоетки, защото когато тренираш усърдно ще постигнеш всичките си цели, мечти, нови начинания, а защо не да станеш мр. Олимпия”
ТЪПОТИИ

х2 Сети се някой да го каже...

17.09.10
14:18

ТЪПОТИИ

Щом е ‘’ дразнеща ‘’ темата за теб,какво правиш в нея ? Има хиляди недразнещи такива,в които да си губиш времето.

17.09.10
14:29

казано от a.k.a The Boss на 17.09.10, 14:18:

ТЪПОТИИ

Щом е ‘’ дразнеща ‘’ темата за теб,какво правиш в нея ? Има хиляди недразнещи такива,в които да си губиш времето.

Защото... няма как да знаеш, че дадена тема те дразни без да си я прочел.

17.09.10
14:31

Благодаря за отзивите! Полезни са ми, дори отрицателните(те дори повече). Това беше само заявката ми, началото. Натам ще задавам конкретни въпроси и ще ви държа в течение за развитието си.

17.09.10
14:31

Лошо е да си писимист, но не е и чак толкова хубаво да си отпимист.Не става само с приказаки, иска силна воля, тренировки, добро и здравослоно хранене.Повярвай в себе си, постави си цели(като започнем от цигарите и алкохола), лека-полека ги изпълнявай и с времето нещата ще се изяснят и ще станат.Поне аз така ги разбирам нещата :).

17.09.10
14:40

казано от beatiful_life на 17.09.10, 09:35:

Проблемът ми е, че съм адски мързелив. В последните години намалявах тренировките и от доста време не съм тренирал изобщо.  Пия доста, пуша, водя заседнал начин на живот, не се храня редовно ям квото ми падне.. И въпреки това имам прилична фигура

Късметлия си, че имаш бърз метаболизъм и прилична фигура, въпреки минималните усилия.
Некъсметлия си, че си със слаб дух и пропиляваш истинския си потенциал.

Само с поставянето на РЕАЛНИ цели и мотивация би трявбало моментално да забравиш за цигари и алкохол и да съсредоточиш цялата си енергия върху тренировките и храненето.

Взимайки в предвид бързия метаболизъм, няма да имаш нужда нито да чистиш, нито да се лишаваш.
Опознай тялото си - експериментирай с въглехидратите и виж при колко започваш да качваш тегло.
Зареди си шкафа с 5кг овес / кафяв ориз  и фризера с доста месо като за начало.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1