за гюведжетата...

10.04.05
20:00

Какво мислите за гюведжетата. Току що изядох едно и ме налегнаха приятни размисли. :D
Според мен този начин на обработка на храната е незаслужено подценен. Бих желал да изтъкна някои от несъмнените му плюсове:
- традиционна българска храна, близка до вкуса на повечето българи;
- мнооого вкусна и бързо се приготвя
- за всеки вкус и всяка бодибилдинг диета може да се подберат добри и здравословни компоненти-извара/сирене, яйца, картофи, месо, домати, чушки, кашкавал и какво ли още не.
- като ти е останало по малко от всичко в хладилника-хоп сипваш го в гюведжето и хайде във фурната.
Единствения проблем според мен е че никъде не продават съдове за гюведже размер XXL :D

10.04.05
20:22

Е, добре звучи, но подлъгващо според мен. Прекалено много храни в едно хранене, храносмилането се затруднява...незнам много по тая тема.

10.04.05
21:13

За гюведжетата или гювечетата както им викат в моя край, са нещо идеално за готвене и храната става супер, крехко месце, сочно класика просто :D. Размери поне по повечето пазари се продават доста големи, вкъщи има едно дето е сигурно за 4,5 човека, та ако се поразтърсиш ще си намериш дори XXXL размер.
Само един съвет дето го знам от старите хора, храната нетрябва да престоява дълго в гювеча тъй като от боята се отделят някакви вредни в-ва, та за това ако ще го оставяте за другия ден го прехвърлете в друг сът.

10.04.05
22:32

[quote author=“chiochips”]Е, добре звучи, но подлъгващо според мен. Прекалено много храни в едно хранене, храносмилането се затруднява...незнам много по тая тема.

Определено. Задтруднено храносмилане= кофти усвояване= провал във фитнеса  :lol:

Аз си хапвам гювечета, но... рядко, просто са прекалено много храни в 1 ядене, а аз се старая да правя разелно.

10.04.05
22:36

Гювечетата ги спрях понеже едно време изяждах половин хляб с едно гювече. Може и без хляб да се консумира разбира се. Хубава храна общо взето, но не прекалявайте с пикантните подправки (люти чушки, къри и т.н.).

Приятен апетит.

ВН

11.04.05
14:50

:) Айде няма да провалям грънчарската промишленост с критикарски мнения :) , но както преди мен отбелязаха, не е добре да оставяте храна по-дълго в глинени посуди.  Колкото до самите ястия всичко е според зависи какво сложиш. Следва по-скоро да обсъждаме различни рецепти за тоя тип ястия, от колкото да ги обобщаваме.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1