17.09.10
16:41
Здравейте! Искам да споделете ако може някой съвет на тема: Как да предпазим и почистим лицето от черни точки,пъпки и т.н !
Аз не съм практикувал друг метод освен на месеца 1 парна баня и всекидневно измиване на лицето!Чух за спирт , но всекидневната му употреба няма ли да навреди на кожата...?Се пак малко или много я гори!Не искам да давам пари за скъпи кремове и т.н!
Скъпи са , но няма как. Недей със спирт или някви подобни измислици, отиди на дерматолог да ти каже какво е положението и чак тогава ходи по козметици.
Нямам време за козметици,но за бирената мая знам!Имах предвид някакви процедури които не са толкова сложни и мога да ги правя сам !
Повечето козметични препарати имат доста слаб и краткотраен ефект, а цената е висока.
Пробвай с Далацин Т сутрин и Aknederm гел(ако кожата ти е мазна) или крем 0.025%, вечер. Двете заедно струват около 13лв.
Ами нямам много пъпки,да не кажа даже,че почти нямам тук таме 1-2 от време на време!И то тва е от бръсненето!Искам просто да си почистя добре кожата не да ставам манекен или фотомодел !А незнам кожата каква ми е имам най-много черни точки на челото и на носа !
18.09.10
16:46
Търси по магазините за сапун SebaMed. В картонена кутийка е и на нея пише SebaMed (в зелено и лилаво) и отдолу Clear Face (пак зелено и лилаво). Аз до 2 седмици се друсам с бирена мая, суправит и си мия лицето с тоя сапун и има някакъв ефект.
18.09.10
17:02
Garnier Pure active Blackhead scrub е перфектен за черни точки.
Себамед Клийн Фейс сапуна е адски добър но няма да ти помогне за премахването на черните точки.. Те трябва да се изтискат в дълбочина като най добрия вариант е да ходиш веднъж месечно на козметик... 1 час време е. То дали ще се занимаваш сам да си правиш парната баня и после да се стискаш пак толкова време ще ти отнеме и няма да се направиш както козметичката.
А вече след това за подържане сапунчето върши добра работа. Струва 10 лева но стига за месеци всекидневна употреба. Може да се намазваш с него като се маже със самото блокче директно лицето а не да си намажеш ръцете и с тях да цапотиш.. Та единия вариант е да се намажеш и измиеш а другия да се намажеш , да оставиш да втвърди за 3-4 минути и след това да изплакнеш. Това с изчакването е по добре преди лягане.
На мен ми се отрази перфектно една комбинация. Това сапунче като се къпя си намазвам лицето и с една гъба Agiva от люфа (като насапунисвам и нея за да омекне и да не се надера) си търкам лицето :) Получава се супер як ефект. Лицето след това ми е супер гладко на допир.
Ето това е люфата http://www.framar.bg/img_tools.php?img=http://www.framar.bg/product/IMG_1404.jpg самоче е по удобно когато е във форма на гъба като тази http://prikachi.com/images/710/2517710Q.jpg . Има комбинацията по магазините 3-4 лева струваше
Това си е жив пилинг но пак ти казвам че всичко е за подържане.. трябва да се ходи на козметик при черни точки защото ако ги оставяш има вероятност да се възпаляват при натиск и да ти образуват големи подкожни пъпки.
Мнението беше редактирано от Manigga на 18.09.10 22:15.
Благодаря ти много!Ще си го купя този сапун!Аз до сега съм правил парни бани и майками ми ги истисква!Мисля ,че се справя добре.А аз имам една гъба от някво дърво беше някви влакна като тези на първата снимка която си ми дал/а !Имам и една с която си търкам лицето винаги,а тя е една такава кръгла и има такива като,че ли са я яли мишки!Тя по принцип трябва да се води почистваща!А да внимавам ли с някой части на лицето,като например; очи ?
Мнението беше редактирано от Kudo на 19.09.10 08:13.
Еми то ти явно си правиш каквото трябва :) А за очите ако питаш за сапунчето до сега никога не ми се е случвало да ми запари.. Не съм си мушкал умишлено сапун в очите но той е толкова нежен и приятен че имам чувството че и да си напъхам блокчето в окото няма да има проблем :D
Ето това е точно сапуна http://apteka.framar.bg/30006169/%D1%81%D0%B5%D0%B1%D0%B0-%D0%BC%D0%B5%D0%B4-%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8-%D0%B0%D0%BA%D0%BD%D0%B5-%D0%BC%D0%B8%D0%B5%D1%89%D0%BE-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%BA%D1%87%D0%B5 да знаеш понеже на тази фирма Себамед има много различни.
Иначе дококото знам с гъбите (тези по грубите) които изжулват лицето не трябва да се прекалява и да се стърже всеки ден понеже махат горния мъртъв слой на кожата и ако се повтори прекалено рано може да се раздразни..през 1-2 дни е добре. Сапуна няма проблем всеки ден той си чисти просто мръсотията полепнала от въздуха която запушва порите. Като стана дума за пори да знаеш че всички кремове (тези белите,гъстите) са лоши и запушват въпросните пори. Не е препоръчително да се мажат по лицето такива... за лице се препоръчват мазила тип гел.Спиртовете за които пита по горе исушават много кожата и за това не се препоръчват иначе много хора имат пъпки по гърба които са много кофти и за тях е добре да се третират със спирт.
Acne out cleanser лосион на Биотрейд - това е спирта подходящ за гърба.. много е добър 6-7лв.
Айде това от мен относно проблемите с кожата.. друго не знам :>
Мнението беше редактирано от Manigga на 19.09.10 09:30.