20.09.10
02:38
Здравейте,когато правя клек и мъртва тяга,ме боли между левия крак и тестисите,пробвам да разтягам добре краката ,но пак имам болка,кажете специфично разтягане за тази част и дали според вас тази болка може да е сериозен проблем ?
Когато тренирах лека атлетика изпитвах също болка там една пареща и гадна. Но сега си го обяснявам, че е било от претрениране и прекалено големи килограми на щангата нищо ми нямаше, но усещах по време на вдигане такава болка. Според мен се напъваш прекомерно може би е по-добре да понамалиш килограмите и постепенно да качваш като спре да те боли. А доброто разтягане си трябва преди клека поне при мен
В момента дори съм в болнични заради разтежение на същото място, но отдясната страна. След преглед при лекаря се оказа разтежение, но много боли. Клек и Тяга едва ли скоро ще правя.
То при мен не е постояна болката,а само като кача повече кила,че за 2 месеца майче прекалих с бързането,май месец дигах едвам 4-5 пъти 50 кг на клек,от май до юли бях в почивка и сега за 2 месеца клякъм 2х10 с 70 кг,може би много бързам с кг,защото до 50-55 кг няма болка,или ако има почти не я усещъм
То при мен не е постояна болката,а само като кача повече кила,че за 2 месеца майче прекалих с бързането,май месец дигах едвам 4-5 пъти 50 кг на клек,от май до юли бях в почивка и сега за 2 месеца клякъм 2х10 с 70 кг,може би много бързам с кг,защото до 50-55 кг няма болка,или ако има почти не я усещъм
Значи постепенно му е майката. Ти сам си усетил :). Мен също ме болеше като прекалявах с килограмите точно докато клякам. Когато усетиш болка на дадени кг просто разтовари. Най-важното е да усвоиш техниката добре.
Мнението беше редактирано от Маринов на 21.09.10 13:08.