Doggcrapp някои правил ли го е

19.09.10
13:48

Ако някои го е правил да даде мнение  :D http://www.t-nation.com/free_online_article/sports_body_training_performance/how_to_build_50_pounds_of_muscle_in_12_months

АН

19.09.10
14:52

По-офертажно ще ти е да изкараш цяла година на нвд и 4 пъти кардио в седмицата отколкото да ги изпробваш тез шмекери.
Пък и 20 кила мъсъл без инжекцион...

ЛО

19.09.10
15:47

Програмата е една от най добрите възможни и добре конструирани. От сега казвам, не е за сплитаджии и несериозни типове.

Достойна за сравнение с “Мляко и Клек”, ако ли не по-добра. Ефекта от нея е поразителен, но е малко тежка, ако се изпълнява както трябва.

Мнението беше редактирано от Лординс на 19.09.10 15:51.

ВН

19.09.10
16:45

Ако напиша точно кои хора могат да качат 22+ кг ММ/г и при какви условия на хранене, възстановяване и живот ще е като да напиша статия по въпроса. Ако сте с под 3 години стаж, даже и не си помисляйте да отваряте линка. Ще претренирате от поглед. :) А 12 месеца на “боц”, не се живее дълго... Това е малко програма от атлети, за атлети и финансово обезпечени, но силно дисциплинирани типове. Редно е да е било “up to 50 pounds”, но в американската спортна индустрия, подобен слоган не би ви грабнал...

19.09.10
20:33

казано от Лординс на 19.09.10, 15:47:

Програмата е една от най добрите възможни и добре конструирани. От сега казвам, не е за сплитаджии и несериозни типове.

Достойна за сравнение с “Мляко и Клек”, ако ли не по-добра. Ефекта от нея е поразителен, но е малко тежка, ако се изпълнява както трябва.

Абсулутно си прав обема е мальк но е натоварваща но мисля че при сплитове от по дваисе серии кадето прават хората е по добре в смиса тук вьстановчването ще е по лесно  прави се една работна серииа само или две наи много. http://www.youtube.com/watch?v=-QeNO5kJSnw

Мнението беше редактирано от vatman на 19.09.10 20:38.

19.09.10
20:52

Една работна серия от 15-20 повторения рест-пауз спокойно може да се равнява като пържене на нервната система на 2 упражнения от някой сплит изпълнени 3х8-10, ако не и на повече. Четири такива работни серии за четири дебели упражнения - това е като цяла седмица на сплит с по 4-5 упражнения на тренировка.  И това се прави 3 пъти за 2 седмици, плюс още 3 по-леки наглед тренировки, които обаче също са ... доста тежки, защото завършват с упражнения за крака до откат, а от това на човек, който наистина прави нещата до край ще му трябват 3-4-5 дена за нормално възстановяване.

Тази програма без адски сериозно възстановяване (което значи почти никакви други ангажименти + помощни материали към тоновете храна, и то май не само от позволените) ще смачка всеки според мен. Освен тези, които се щадят с тежестите и повторенията де, ама то тях нищо не може да ги пречупи.

ЛО

20.09.10
04:01

Днес започвам 5-та тежка седмица от ударния цикъл по тази програма и вече се притъпявам, както каза Гийк нервната ми система изгаря малко по малко. Усеща се. Ама държа фронта. Резултатите са главозамайващи. Без хранителни добавки (и зоб), но със стабилна храна ще изкарам още 2 седмици, после една бавна фаза от 2 седмици и продължавам с втори ударен цикъл и докъдето се стигне...

Трябва да се пробват тези неща за да се разбере за какво става дума. И аз бях скиптично настроен в началото, даже първата седмица бях на ръба да я сменя, но някакси устисках и сега съм доволен. За неразбиращите до такава степен им звучи лесно, но които са по-навътре в нещата, ще знаят за какво иде реч.

Мнението беше редактирано от Лординс на 20.09.10 04:16.

20.09.10
06:24

казано от Лординс на 20.09.10, 04:01:

Днес започвам 5-та тежка седмица от ударния цикъл по тази програма и вече се притъпявам, както каза Гийк нервната ми система изгаря малко по малко. Усеща се. Ама държа фронта. Резултатите са главозамайващи. Без хранителни добавки (и зоб), но със стабилна храна ще изкарам още 2 седмици, после една бавна фаза от 2 седмици и продължавам с втори ударен цикъл и докъдето се стигне...

Трябва да се пробват тези неща за да се разбере за какво става дума. И аз бях скиптично настроен в началото, даже първата седмица бях на ръба да я сменя, но някакси устисках и сега съм доволен. За неразбиращите до такава степен им звучи лесно, но които са по-навътре в нещата, ще знаят за какво иде реч.

На какви броики правиш сериата ?и на колко от макса?

Мнението беше редактирано от vatman на 20.09.10 10:37.

ВН

20.09.10
10:02

казано от Лординс на 20.09.10, 04:01:

Имунитетът ти вече е започнал да пада, даже и с омеги. Добре прецени кога да направиш паузата. Преди време по подобна схема изгорях от лакомия в стил “Дали да не направя само още една седмица...” Повечето хора издържат 5 без да се разболеят, някои издържат и 7, а други не. Аз изгорях на шестата. Нямам идея ти от кои си. Сподели по-натам.

Не препоръчвам повече от 6 седмици на такъв режим без 5-10 дни почивка. Срине ли ти се имунитета, ще “изпикаеш/изпариш” повечето от постигнатото в треска.

Успех!

ПП: Взимай задължително фосфолипиди: фосфатилил холин, ф. серин и ф. инозитол + Екстра доза Б-комплекс витаминки, а също изотонични напитки при всяка тренировка.

Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 20.09.10 10:06.

20.09.10
10:50

Според мене е много важно да се прави до технически отказ когато вече неможем да продьлжим с една перфектна техника а не до пулен отказ когато вече неможем и да дигнем тежеста.

ЛО

20.09.10
10:57

казано от vatman на 20.09.10, 06:24:

На какви брики правиш сериата ?и на колко от макса?

Незнам, защото максове не съм правил, но нали горе-долу се познавам и знам колко вдигам при последно - единица на 200кг класическа мъртва тяга без фитили, сега правя 170кг х 10-12 римска тяга и после една лека серия (лека, лека, колко да е лека -20/30кг), без пауза-почивка. Като направя дадените повторения (поне 10 чисти) вдигам с 5 кг и пак пробвам. Преди това правя лег-преса (последно 440кг х 23) като използвам пауза-почивка накрая. Преди в началото правих тежък клек последван от “widowmaker” сет, но много тежко ми идваше след това да правя римска тяга без компромиси в тежеста и на другия ден бях скапан. Затова изтеглих квадрицепсите в началото на тренировката, а задната група като последно упражнение, да си починат краката докато правя бицепс и прочие. Доста и от упражненията ги сменях, докато видя на кое има най голям потенциал за развитие. Сега е добре пригодена и ми харесва.

казано от Владимир Недков на 20.09.10, 10:02:

Имунитетът ти вече е започнал да пада, даже и с омеги. Добре прецени кога да направиш паузата. Преди време по подобна схема изгорях от лакомия в стил “Дали да не направя само още една седмица...” Повечето хора издържат 5 без да се разболеят, някои издържат и 7, а други не. Аз изгорях на шестата. Нямам идея ти от кои си. Сподели по-натам.

Не препоръчвам повече от 6 седмици на такъв режим без 5-10 дни почивка. Срине ли ти се имунитета, ще “изпикаеш/изпариш” повечето от постигнатото в треска.

Успех!

Краката се усеща, че имат нужда от почивка, особенно предната част. Даже наскоро ги бях претренирал (преди 2 месеца), и сега пак се усеща постоянна умора, но горната част на тялото и задните бедра са в отлично състояние. Даже първите 3 седмици тренирах с по 1 почивен ден (тоест тренирах и в неделя), защото ми беше леко. Сега малко съжелявам. Ще гледам да преценя кога да направя почивката (в която естествено ще тренирам, но с по-леки тежести 50% ПМ примерно) и колко да е дълга тя. Иначе не приемам добавки, но се храня доста обилно в големи количества без никакви ограничения.

Мнението беше редактирано от Лординс на 20.09.10 15:09.

ВН

20.09.10
11:22

Тогава включи в менюто си хайвер, очи, мозък, дробчета. Да се храниш обилно и без ограничения, не значи да получаваш всички вещества. Без омега 3 (или рибено масло) след седмица ще се разболееш и като продължиш да тренирап в 50% ПМ след 2 седмици ще си много зле.

Умната!

ЛО

07.10.10
15:14

казано от Владимир Недков на 20.09.10, 10:02:

Повечето хора издържат 5 без да се разболеят, някои издържат и 7, а други не. Аз изгорях на шестата. Нямам идея ти от кои си. Сподели по-натам.

Карам 8-ма седмица по програмата, много е тежко вече, но държа и явно се адаптирам все повече (това е нежелателно, защото прогреса ще намалее) и продължавам да вдигам работните килограми засега. Учудващо здрав съм станал след 5-тата седмица. Забелязах, че до 4-тата седмица качвах бързо и ударно маса, сега много бавно (ако изобщо качвам), но пък силата се качва по-бързо. Най-вероятно ще е последна седмица и после си взимам почивка (леки тренировки) 1-2 седмици, и правя втори ударен цикъл след това. След като направя 3-4 ударни цикала (вероятно още няколко месеца), ще напиша цялостни резултати, ако не забравя. Харесва ми програмата, продуктивна е и за разнообразие от всичките големообемни тренировки, тази е с малък.

Програмата е доста добра и успешна, но е малко по-различна от типичните бодибилдинг тренировки, може би и затова не е толкова популярна сред нашите среди. Изисква сериозна почивка, много добро хранене богато на всички хранителни вещества, много калории и правилно спазван тренировъчен план и стриктно, но бавно прогресиране, ако не по-тежко, тогава по-изчистено вдигане или с повече повторения всяка следваща тренировка, важното е да има прогрес.

Мнението беше редактирано от Лординс на 07.10.10 15:23.

ВН

07.10.10
19:12

Поздравления, явно имаш отличен имунитет! :)

Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 07.10.10 19:12.

08.10.10
08:57

Някой може ли да разясни rest-pause серията какво точно означава?

ВН

08.10.10
10:27

Простичко казано, почиваш в горна/долна пасивна точка от изпълнението за няколко секунди в рамките на серията. Така даваш малко време за възстановяване на мускулите, събираш сили и снемаш нервната умора. Резултатът е по-качествени последни повторения или едно-две не толкова качествени, но допълнителни.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1