20.09.10
17:42
Здравейте.
Имам 1 година стаж в залата (чисто, без добавки) , спрях лятото за 2 месеца и сега пак съм почнал и въпроса ми е дали е добре да взема гейнер и BCAA заедно и да ги пия заедно или първо гейнера и после аминките?И дали ще ми помогнат бързо да влезна във форма?
Темата беше редактирана от kikocs на 20.09.10 17:45.
20.09.10
18:32
Гейнера го остави и се насочи към някои хубав протеин, бцца-то гледай да е на прах.Взимай ги и двете едновременно няма проблем.При положение, че вкараш едно креатинче(най-добре монохидрат като нямаш опит с добавките още) ще си бомба :P . Айде със здраве :)
20.09.10
18:55
Гейнъра са излишни пари, вземи протеин+монохидрат(И бцаа ако искаш) и яж стабилно картофи и ориз и няма да имаш проблеми с качването ;)
Още 1 глас за това да си вземеш хубава суроватка. В комбинация с ВСАА ще имаш прилично възстановяване (ако и храната е на необходимото ниво).
20.09.10
21:46
Суроватка с креатин е моето предложение :)
За да не даваш пари за гейнър си вземи декстроза и/или малтодекстрин за въглехидратно зареждане веднага след тренировка, сложи и дозата БЦАА в него. след 20-тина мин си пий суроватката.
21.09.10
13:34
а бе що бързате със съветите ???
ако е 1.80 на 65 кг що да не си вземе гейнер?
То не 65 ами и 45 кила да е напикан пак всеки ще му каже вземи си протеин и готово, няма кой да ги гледа тия неща като структура, метаболизъм, възраст и т.н. защото има една всеобща заблуда тук, която се предава от човек на човек. Има гейнери от евтините които са с голямо съдържание на прости захари и които са пригодни само за след тренировка и единствено те може би не си струват, но има и други с комплексни въглехидрати (микс) и качествен протеин, които можеш да ги взимаш по всяко време , между храненията, като заместител на някое хранене, преди и след трен. а за един човек с много бърз метаболъзъм без въглехидрати колко и ще протеин да взима няма да може да прогресира. Много от ектоморфите имат проблем с апетита, а и стомасите им са малки и много трудно биха консумирали нужното количество въглехидрати от твърда храна. Най добрият вариянт ако можеш да си го ползволиш е да си вземеш и гейнер и протеин.
21.09.10
22:00
Христо не съм съвсем съгласен с теб.
Въглехидратите се набавят доста по-лесно от нужното количество протеин, а гейнърите, които споменаваш са доста скъпички за нашия стандарт. Да не говориме и какво количество е еднократната доза.
21.09.10
22:16
ми не са чак толкова скъпи
според мен гейнер е удачно да се взима само след тренировка
в този ред на мисли един гейнер от рода на Нутренд Компрес които е 6 кг за 140 лв би те изкарал към 3 месеца
Мнението беше редактирано от caihundrel на 21.09.10 22:18.
21.09.10
22:16
казано от head_hunter на 21.09.10, 22:00:
Христо не съм съвсем съгласен с теб.
Въглехидратите се набавят доста по-лесно от нужното количество протеин, а гейнърите, които споменаваш са доста скъпички за нашия стандарт. Да не говориме и какво количество е еднократната доза.
x2
Стига сте си давали парите за въглехидрати на прах. Протеин и бцаа,а въглехидратите - ориз, картофи и пълнозърнест хляб по много за всички които качват бавно! 100 пъти по-ефективни, по-полезни и по-евтини са от гейнърите.
Мнението беше редактирано от PullTheTrigger на 21.09.10 22:17.
22.09.10
08:13
Аз също сум против гейнърите. Хубав суроватъчен протеин + мед или декстроза след тренировка и е готов гейнъра.
казано от summer_jam на 22.09.10, 08:13:
Аз също сум против гейнърите. Хубав суроватъчен протеин + мед или декстроза след тренировка и е готов гейнъра.
х2
Добре де, нужно ли е да се пият гейнърите според предписанието на производителя? Нима някой пие 300 гр Сириъс Масс на ОН след тренировка (колкото е приблизително дозата на повечето такива гейнъри) - над 200-250 гр въглехидрати и над 1000 Ккал (почти половината от дневната доза)????? Кому е нужно това, освен на Рони?? Аз пия 100-тина грама от такъв гейнър или си правя смес от малтодекстрин и суроватка (3 или 4 към 1) за въглехидратно зареждане веднага след тренировка и след 20-тина мин суроватка. Не разбирам защо да се хаби суроватката веднага след тренировка за запълване на гликогенните депа?
22.09.10
17:36
абсолютно си прав
прекалено са големи дозите оказани от производителя