20.09.10
21:43
Ами реших да започна и аз дневник,донякъде да се самоследя как я карам и като хранене и като тренировки ,а и да поправя нещата, които греша с ваша помощ надявам се!Имам за цел да се науча да се храня здравословно и да изхвърля “боклуците” от менюто си,за сега ми се получава от части :D Успявам донякъде да се придържам,но имам и моменти на слабост където прекалявам доста със сладките неща и видно излизам от форма... Това трябва да изчистя като проблем,също към днешна дата имам и няколко килограма за чистене...
Ами ето и моят първи дневничен ден :)
Храна:
9:30 кафе,2 x Fyre;
10:30 3 лъжици овесени трици,1 лъжица ленено семе;
13:00 към 50-70 гр спанак задушен ,към него 2 цели яйца и 1 белтък
15:30 2 x Fyre
18:00 200 грама извара (Олипус),1 домат,1 краставица
За деня към 4 литра вода
Тренировка: В 16:00 днес изцяло кардио-30 минути вело (на всеки 5-6 мин сменям трудността),10 минути кростренажор,пак на интервали трудността и 20 мин бързо ходене пътека със смяна на наклона.
Темата беше редактирана от Nataly на 20.09.10 21:45.
1 во - Здравей, честит дневник ! :)
2 ро - Протеина ти е прекалено малко :D :P :)
20.09.10
22:20
Като цяло ти трябва повече храна, за това яко кардио калориите са ти малко, резултата ще е разпад и на малкото мускули които имаш, постарай се да запазиш мускулите с тенденция за нарастване като същевременно изгаряш ненужните мазнини, браво за водата, впечатлен съм, как успяваш да изпиваш това количество.
Кардиото не повече от три пъти седмично - като за начало, не повече от 40мин. В останалото време работи за мускули и прави стречинг, някои тренировки изцяло за стречинг.
Послеслов:
Имам чувството че този файър си играе с женския ти мозък, ако беше толкова вълшебен нямаше да има нуждата да гладуваш за да постигнеш някакъв резултат ужким с него, с тази липса на храна ще свалиш килограмите и без него, само че няма да е за добро, не може да ставаш в 9.30 и първата ти храна да е в 13.00, това е най-интензивния период в който организма изпитва особена необходимост от храна, липсата на храна в този най-интензивен период вкарва организма в процеси по самоизяждане на мускулната тъкан. Като резултат ще се стопиш и женствените ти форми ще се превърнат в блед спомен, тази диета е за мацки с 30кг над ръста си, твойте мазнини ще ги изгориш само с тренировки и то без нужда от усилено кардио. Дори считам че за да подобриш визията си трябва да повишиш теглото си с около 5кг, разбира се мускулна тъкан.
Мнението беше редактирано от Ангел Василев Тодоров на 20.09.10 22:53.
Здрасти,
Гледах ти снимките в галерията, нямаш нужда въобще от отслабване. Спри го този Fyre и увеличи храната. Това, което желаеш да стане, ще стане с тренировки и повече храна.
Успех!
21.09.10
05:51
Здравей! Честит дневник и от мен! :)
Аз мисля, че изглеждаш много добре, не знам къде ги събра тези 63 кг (dull) . Може би в краката има какво да се желае.
Иначе относно храната виждам, че и ти като мен хапваш малко. Това по принцип ли е така ми е интересно или го правиш нарочно?
Защото тук ще те съветват да ядеш много, но при мен това доведе само до увеличаване на кг-те, така че по-добре си слушай тялото,
само гледай да хапваш здравословни храни :)
Успех!
Мнението беше редактирано от dance_girl на 21.09.10 05:52.
Здравей ! :) Честито дневниче ! :) Изглеждаш адски добре , поздравления ! :)
Здравейте на всички! За храната -старая се да е уж на често по малко за да си посъбера малко стомаха понеже май съм свикнала да поглъщам доста големи количества на едно хранене... (от типа на “ще ям салата ама изяждам една голяма купа,за грамаж не смея да си помисля,или ще ям пилешка пържола но грамажа далеч не е 200 гр а сгурно 400-500 :D ) А и нали уж трябва да съм на - с калориите за да се сваля,дори все ми се струва че превишавам... Файъра мога да го линчувам публично -никак не ми действа за сега ,вече към 15 дена го пия,за подтискане на апетита изобщо не мога да говоря-постоянно съм многооо гладна :D За енергия също-напоследък дори едвам ставам от леглото... но ще си го допия де... На снимката в галерията съм може би 60 кг (по моя преценка,понеже сега усещам че съм понапълняла леко (дънките и панталоните ми са леко по краката, а ми бяха широки :) ) та претеглих се в залата и ме изкара тея 63 кг... Но килограмите както и да е ,важното е да се чувства добре човек а и за мен е по важно да си изградя правилни хранителни навици,другото ще дойде с времето :)
Ангел ставам и закусвам почти час след това заради файъра-нали пише на гладно и след приема да мине поне 30 мин... за водата-успявам понеже половината течности си ги набавям от чайове,предимно зелен...
Лек и усмихнат ден на всички ! :)
21.09.10
09:24
казано от Madboy на 20.09.10, 22:04:
1 во - Здравей, честит дневник ! :)
2 ро - Протеина ти е прекалено малко :D :P :)
ХРАНАТА е АДСКИ МАЛКО!!!
21.09.10
09:36
Fyre не е толкова вълшебен, за да ти подтисне апетита след такова гладуване, каквото правиш ти. Ядеш малко. Цялата ти храна за примерния ден спокойно може да е събрана в 1 обяд.
За това си гладна, за това не можеш да ставаш от леглото - ядеш малко, правиш много кардио. Тялото иска енергия, а ти не му я даваш.
Успех!
21.09.10
09:39
А за това, което ДенсГърл каза, че са я посъветвали да увеличи храната, в следствие на което напълняла - нормално е, след като дълго време си лишавал тялото си от храна, в момента, в който започнеш да се храниш нормално, да качиш килограми. С времето ще се нормализират нещата. Можеш просто постепенно да увеличиш, да стане плавно, за да не ти се струва, че се “тъпчеш”
казано от N’ataly на 21.09.10, 08:32:
А и нали уж трябва да съм на - с калориите за да се сваля,дори все ми се струва че превишавам...
2 яйца и 200 грама извара са максимум 300 калории...
Какво превишаваш, дневната дажба на двумесечно коте?
21.09.10
13:30
Значи тази закуска която си описала - 3л трици и 1л ленено семе, не е закуска.
За водата от значение е единствено чистата вода, всякакви други течности като супи, чайове, кафета, сокове не са вода и не е правилно да ги броиш в количеството вода за ден, някои от тях са силно дехидратиращи така че няма как да са равни на водата по стойност и количество, когато казваме че трябва да пиеш по 4 или 5 литра вода за ден, това означава чиста вода, а останалите алтернативни течности си ги пий колкото искаш, но те не са вода. Зеления чай как го пиеш без подсладител.
21.09.10
13:54
казано от Ангел Василев Тодоров на 21.09.10, 13:30:
Значи тази закуска която си описала - 3л трици и 1л ленено семе, не е закуска.
За водата от значение е единствено чистата вода, всякакви други течности като супи, чайове, кафета, сокове не са вода и не е правилно да ги броиш в количеството вода за ден, някои от тях са силно дехидратиращи така че няма как да са равни на водата по стойност и количество, когато казваме че трябва да пиеш по 4 или 5 литра вода за ден, това означава чиста вода, а останалите алтернативни течности си ги пий колкото искаш, но те не са вода. Зеления чай как го пиеш без подсладител.
Е тука направо ме разби.
Доколкото те разбирам, ако изям пакет нескафе и след това вкарам 1,5 литра вода при него, то не се брои за вода?
Или ако изям кофичка кисело и след това пия вода, пак не се брои?
Ok,ще го казвам “течности” а не “вода” за да не ти дразня очите ;)
Днес оперделено погълнах много повече храна,но за сметка на това пък си имах много енергия в залата и сега се чувствам доста по-добре :)
Храна:
10:00 2 x fyre,кафе
10:40 1 лъжица ленено семе,3 лъжици овесени трици
12:40 сини сливи( доста си бяха :D )
14:00 200 грама извара с 50 грама орехи
15:50 2 x fyre
19:00 2 цели яйца + 1 белтък,1 домат ,1 краставица
Течности за деня - 4 литра (2,5 вода ,1,5 зелен чай)
Тренировка:
от 16:30-18:30 днес се бутах малко повече :D
10 минути вело
4 x 15 вдигане на дъмбели от лег
4 x 15 флайс под наклон
4 x 15 гребане на хоризонтален скрипец
4 x 12 раменни преси с дъмбели от седеж
4 x 12 бицепсово вдигане с щанга
4 x 12 разгъване на ръцете на скрипец
4 x 12 френско вдигане с дъмбел от стоеж
4 x 15 лег-преси
4 x 20 аддуктор
4 x 20 абдуктор
4 x 15 тяга с прави крака
4 x 15 изправяне на пръсти с тежест в едната ръка
4 x 25 коремни преси на машина
30 минути бързо ходене на пътека със смяна на наклона и интензивността
Мнението беше редактирано от Nataly на 24.09.10 15:47.
Здравей и от мен.
Струва ми се, че четеш през редовете. Veronique ти го каза много точно и ясно. Закуската ти е повече от мизерна... трици=трохи=талаш... поне яж овесени ядки, не трици. Добави някое друго яйце или белтъци. То закуската да беше само...
Иначе визуално ми харесваш, представям си те с малко повече мускул и ще си перфектна.. не ти трябва да отслабваш :)
Да, триците нямат хранителни стойности - и 500 грама да изядеш, няма да те нахранят(само ще те подуят)
казано от N’ataly на 21.09.10, 16:22:
Днес оперделено погълнах много повече храна
50 грама орехи, сини сливи, 2 яйца и 200 грама извара... Ура, почти 800 калории!
Сега ако добавиш още толкова, ще си екстра.
П.С. 2 часа тренировка при този енергиен прием? Целта ти сваляне до 30 килограма ли е, или просто си разбиваш здравето за кеф?
Мнението беше редактирано от Ensiferum на 21.09.10 17:22.
Храната ясно, че е малко, но явно е свикнала да гладува, ще и трябва време да се пренастрои.
Но само на мен ли ми прави впечатление тази тренировка от 52 (!) серии? Плюс 30 минути кардио?
21.09.10
17:27
1во - Зравей и от мен
2ро - Много си хубава
3то - 2 часа тренировка доста си издръжлива или може би амбицирана :)
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 21.09.10 17:28.
Честит дневник и от мен! Аз мисля, а и другите са ти го написали, че трябва само да поддържаш това, което имаш и да го усъвършенстваш! Храната ти е много малко, тренировките ти са прекалено дълги, не повече от 1 час трябва да са. Ако продължаваш с този режим не ти давам много време да издържиш. Не трябва да изпадаш в крайности, всичко трябва да бъде умерено! В сайта има страшно много информация и съм сигурна, че като почетеш ще успееш да си съставиш един хубав и качествен (хранително) режим и като свикнеш с него ще видиш как няма да ти се иска да кривнеш от пътя, а и като виждаш че има резултат от всичко няма и да искаш! Трябва постоянство и желание! Успех! :)
казано от Петко К на 21.09.10, 17:26:
Храната ясно, че е малко, но явно е свикнала да гладува, ще и трябва време да се пренастрои.
Но само на мен ли ми прави впечатление тази тренировка от 52 (!) серии? Плюс 30 минути кардио?
Ами то нали по принцип стандартно си се правят по 4 серии,от по 10-12-15 повторения... :) знам ли...я кажи как е правилно ?
Да споделя сега прегрешението-вчера не можах да запя до 5 сутринта,кам 4 и половина вече направо ме болеше корема от глад,нормално след като бях вечеряла в 7 ,това са си 9 часа... ( как се самоуспокоявам сега :D ) Та пустия му глад и лакомия-в 4 и половина гапнах още 50 грама сурови орехи и към 5 заспах... :(
Довечера ще споделя и днешното меню :)
22.09.10
11:12
много упражнения и много серии правят тези като мене които не тренират правилно Натали..... иначе ако се чувстваш добре и ти с 4 серии за упражнение давай така :) трябва да опитваш нови начини и на хранене и на трениране за да уцелиш твоя :) Успех
казано от N’ataly на 22.09.10, 11:00:
Ами то нали по принцип стандартно си се правят по 4 серии,от по 10-12-15 повторения... :) знам ли...я кажи как е правилно ?
По чий стандарт? Не мога да ти кажа как е “правилно” в два реда.
казано от kristiancho на 22.09.10, 11:12:
много упражнения и много серии правят тези като мене които не тренират правилно Натали..... иначе ако се чувстваш добре и ти с 4 серии за упражнение давай така :) трябва да опитваш нови начини и на хранене и на трениране за да уцелиш твоя :) Успех
Ами да прави и по 100, ако и харесва. Само че има малка разлика да тренираш заради самото трениране, и да тренираш за резултати ;)
Колко време ти отнема тази тренировка?
Принципно, би могла да се съкрати 2 пъти (че и 3 пъти) и в същото време да стане 2-3 пъти по-ефективна ;)
Мнението беше редактирано от Петко К на 22.09.10 11:36.
22.09.10
11:36
а неможе ли да се тренира и заради тренирането и заради резултати те заедно :)
Може, разбира се.
Само че, за да има резултати, трябва да спазваш някои правила, а когато тренираш само заради тренирането, може да правиш каквото си искаш ;)
ами към час някъде ми отнема частта с тежестите и към нея още 40 мин имам пътека и колело :D по принцип се чувствам идеално,имам си екстра пауър,даже след тренировката мога да направя още една :D
52 серии за един час? И то без да правиш суперсерии и други такива.
Значи, на практика не почиваш между сериите и ползваш тежести, колкото да не е без хич.
Я сложи такава тежест, че 12-тото повторение да ти е толкова трудно, че ако се пробваш да направиш 13, да не е сигурно, че ще успееш.
И пробвай да направиш 4 такива серии и после още 12 упражнения. И ще разбереш какво имам предвид ;)
22.09.10
12:21
52 серии за един час? Жорката ще падне ако види. Това си е направо рекорд.
Не са 52 серии :D правя ги с нормални тежести като за жена -например трицепса с гирата от 3 кг,бицепса с с един крив лост дето май е към 8 кг... гърдите с 2 гири по 5 кг,раменни преси с по 4 кг.... като на 12-тото или 15-тото повторение си изпитвам вече трудност,един вид си стигам до отказ... почивам по 20-тина секунди понеже първо не обичам да си седя и да си бездействам,второ бързо се презареждам :D
22.09.10
12:52
казано от N’ataly на 22.09.10, 12:27:
...нормални тежести като за жена...
Такова понятие НЕ съществува.
Нямам пердвид буквалния смисъл “тежест за жена” а визирам това че не тренирам с големи тежести,поне не и с такива каквито тренират повечето мъже,а използвам такива каквито масово използват жените в залите ,казвам масово,знам че има изключения които си вдигат доста големи тежести. ля-ля-ля :P
22.09.10
13:09
казано от N’ataly на 22.09.10, 13:03:
Нямам пердвид буквалния смисъл “тежест за жена” а визирам това че не тренирам с големи тежести...
Няма мъжки и женски тежести, няма големи и малки тежести. Понятията ‘тежко’ и ‘леко’ са индивидуални и променливи във времето, не могат да се фиксират като абсолютна стойност. 10 kg може са твърде много за някой, друг дори не загрява с тях.
Прочети пак какво ти е написал Петко и те съветвам да го послушаш.
...поне не и с такива каквито тренират повечето мъже, а използвам такива каквито масово използват жените в залите...
Една фантастично голяма част от трениращите по залите хора (както мъже, така и жени) нямат представа какво правят там, какво искат и/или как всъщност биха могли да го постигнат.
P.S. Описаната от теб тренировка съдържа ТОЧНО 52 серии...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.09.10 13:10.
22.09.10
16:49
казано от Петко К на 22.09.10, 11:35:
Само че има малка разлика да тренираш заради самото трениране, и да тренираш за резултати
Скоро не бях чел нещо толкова вярно тук, поздравявам автора за осенението което е получил.
Кольо, тук не е мястото за академично тълкуване на разговорни термини, остави момичето на разтуха - в моите ръце.
Мнението беше редактирано от Ангел Василев Тодоров на 22.09.10 18:24.
Нямам пердвид буквалния смисъл “тежест за жена” а визирам това че не тренирам с големи тежести,поне не и с такива каквито тренират повечето мъже,а използвам такива каквито масово използват жените в залите ,казвам масово,знам че има изключения които си вдигат доста големи тежести. ля-ля-ля :P
Е доста големи може и да не вдигаш, ама защо да ходиш в стадото с овцете ?
Не съм се старала да ходя със стадото,просто така съм го усещала добре като въздействие..не твърдя че моят начин е правилният,затова и съм направила дневника донякъде-за да си оправя и режима на трениране и на хранене :)
Днес 22.09.2010:
Храна:
Под сякаква критика е ,знам ,но да си я запиша аз :)
11:10 2 x Fyre,кафе
12:00 250 гр сварено пилешко филе
15:00 сини сливи и 2 праскови
16:00 2 лъжици ленено семе
18:00 200 грама извара
19:10 2 x Fyre
Вкарвам едит -ще дрънна още 100 грама извара че взе да ми стърже коремчето,а като се знам ще заспя чак към 3,до тогава ще съм озверяла :D
Tечности за деня -4 литра (1,5 чай,2,5 вода)
Тренировка: Потичах малко на гребната база ,май към 3 км
Мнението беше редактирано от Nataly на 24.09.10 15:46.
22.09.10
18:49
Не мисля,че храната ти е под всякаква критика според мен е добре а пак и си личи по снимките,че имаш доста добри резултати ти не си професионален състезател,че диета ти да е изчислена на макс и мисля,че много добре се справяш и резултатите сами си казват достатъчно:)С интерес ще следя дневника ти занапред:)
Много жени правят по 10 повторения с тежест, с която биха могли да направят и 50 сигурно :D
Мнението беше редактирано от Madboy на 22.09.10 19:00.
Madboy аз по-горе написах-избирам си такава тежест че към 12-тото повторение си ми е зор а 13-тото вече ми е отказа :P ако усетя че съм свикнала с тея тежести и не усещам наоварване на мускула веднага качвам още някой друг килограм,тежестите не ме плашат ,имало е моменти когато и 3 кг са ми тежали,имало и такива в които 7,5 ми идва почти леко... относително е знам,въпроса за мен опира до това да се усеща че мускулът се натоварва или греша :)
Има упражнения, които и аз правя с 4-5-6 кг. От тежко до тежко разликата е огромна. Така като гледам N’ataly има страхотен резултат и явно е намерила правилния ритъм.
П.С. Към Н’атали, установихме, че тренираме с еднакви тежести, но е малко странно да ядем еднакво к-во храна на 1 ядене (250гр месо) :)