20.09.10
22:25
Здравейте всички.нов съм във форума, както и във фитнеса, затова имам нужда от вашата помощ. знам че има много хора тук, които разбират и се надявам да ми помогнат. На 19г. съм висок 1,83 и съм 70кг. Тренирам от 2г., но през това време съм тренирал общо около 4-5месеца, защото от училище нямах време. в началото тренирах цялото тяло след това тренирах по следния сплит:
Понеделник: крака
Вторник: гърди, рамо
Четвъртък: гръб, корем
Петък: ръце
Сега имам свободно време и искам да започна сериозно с тренировките. не си поставям някакви много високи цели, защото съм наясно как стоят нещата в залата, но целта е да кача маса .храня се доста малко по 2-3 пъти на ден .не спазвам някаква диета, а ям каквото има приготвено ,или каквото има в хладилника. искам да помоля някой разбиращ от спорта да ми направи някаква диета. давайте мнения и за програмата, ако трябва нещо да се промени.
Благодаря ви!
Поздрави
Темата беше редактирана от no limit на 22.09.10 21:28.
Вдигни броя хранения на 6-7, щом имаш вече времето. Наблегни да имаш около 40 гр. протеин на хранене. Тренирай 4-5 дена с тежести (и корем прави), спи по 8-9 часа. Разгледай различни статии в нета за хранителни стойности и различни видове диети и си направи своя. Аз в момента тренирам едно момче, направих му и режими и всичко, дотук за 1 месец е качил 6 кг, но и мазно е качил, защото пие алкохол и си позволява разни боклуци. Прочети по нета и си изготви сам всичко. Най-добре е така :)
21.09.10
09:23
казано от no limit на 20.09.10, 22:25:
Здравейте всички.нов съм във форума, както и във фитнеса, затова имам нужда от вашата помощ. знам че има много хора тук, които разбират и се надявам да ми помогнат. всичко започна преди около 2г. когато за първи път отидох на фитнес. бях на 17г. висок около 1,70-1,80 с тегло 65кг. първите дни правех някакви хаотични тренировки. след това започнах кръгова програма. тренирах 3пъти седмично, като тялото беше разделено на горна и долна част: понеделник-горна част, сряда долна, петък като понеделник и така минаха 3месеца, през които качих 3кг. след това започнах да тренирам сплит по следния начин: понеделник крака ,вторник гърди рамо, четвъртък гръб корем ,петък ръце .тренирах така около 1месец като тренировките ми се струваха доста тежки. след това все по-рядко ходех на фитнес, защото от училище не оставаше време и ходех месечно 4-5пъти. така изглеждаха тренировките.
Сега съм на 19 висок съм 1,83 и съм 70кг. не си поставям някакви много високи цели, защото съм наясно как стоят нещата в залата, но целта е да кача маса .храня се по следния начин : 11ч а понякога и 12 някаква закуска например някакви сандвичи, или филии с яйца, или мляко с ориз общо взето каквото има. обяда ми е към 3-4 часа някаква супа, или накакви манджи най-различни домашни и за вечеря към 8-9 нещо на скара със салата. общо взето това е хранителния ми режим ям 2-3 пъти на ден доста често 2пъти .Ям и плодове, сладки неща ,кашкавали, сирена горе долу всичко ,но не всеки ден.
Сега имам доста време затова съм решил да започна редовно и сериозно с фитнеса. Моля ви дайте ми някакви съвети какво трябва да променя и как. знам много добре, че хранителният ми режим е крайно неправилен дори за неспортуващ човек, но незнам как да го променя, също и тренировката, ако сметнете, че е грешна кажете как да я променя.
Благодаря ви!
Поздрави
С
това хаотично и малко хранене - абсурд!!!
Знам ,че храненето ми е доста малко и много грешно, затова питам какво и как да променя.Няма да мога да си направя сам диета,Затова ще помоля накой разбиращ (знам че във форума има доста такива хора), ако може да ми помогне. давайте мнение и за тренировката, ако нещо не е наред кажете как да го променя.
Мнението беше редактирано от no limit на 21.09.10 16:07.
22.09.10
07:43
казано от no limit на 21.09.10, 12:44:
Знам ,че храненето ми е доста малко и много грешно, затова питам какво и как да променя.Няма да мога да си направя сам диета,Затова ще помоля накой разбиращ (знам че във форума има доста такива хора), ако може да ми помогне. давайте мнение и за тренировката, ако нещо не е наред кажете как да го променя.
Разгледай дневниците, попрочети и оптай!
Момче, теб те мързи да четеш, нас ни мързи да пишем неща, които са писани хиляди пъти .... живота е гаден ... кво да правиш ;)
казано от FRANKO1 на 23.09.10, 13:54:
Момче, теб те мързи да четеш, нас ни мързи да пишем неща, които са писани хиляди пъти .... живота е гаден ... кво да правиш ;)
Е чета ама явно не намирам това което трябва. дайте някое линкче, ако ви се намира, за да не пишете едно и също.
Поздрави
23.09.10
22:07
Направо да додим да вдигаме щангите вместо тебе искаш ли :D
в сайта има статии, във форума има цял раздел за хранене ... състави си някакво меню и го пусни за обсъждане.
искаш да качиш маса - без ядене не става - направи си 4-5-6 хранения през деня, сметни си необходимия калориен прием, като се стремиш калориите да са от необходимите количества въглехидрати, белтъчини и мазнини. абсолютно несериозно е някой тук да се наеме да ти прави хранителен режим, който да е само за теб, но можеш да получиш добри съвети кое как да поправиш ;)
1. оправяш си храненето
2. оправяш си тренировките и почивката
3. мислиш за добавки ако има нужда
25.09.10
04:55
казано от FRANKO1 на 24.09.10, 07:31:
в сайта има статии, във форума има цял раздел за хранене ... състави си някакво меню и го пусни за обсъждане.
искаш да качиш маса - без ядене не става - направи си 4-5-6 хранения през деня, сметни си необходимия калориен прием, като се стремиш калориите да са от необходимите количества въглехидрати, белтъчини и мазнини. абсолютно несериозно е някой тук да се наеме да ти прави хранителен режим, който да е само за теб, но можеш да получиш добри съвети кое как да поправиш ;)
1. оправяш си храненето
2. оправяш си тренировките и почивката
3. мислиш за добавки ако има нужда
x2