21.09.10
18:23
Здравейте, нов съм тук и искам да попитам нещо .. вече 3 месеца тренирам, и от 2 месеца тренирам корем и да си кажа горе доло има резултат но не и в долната част на корема(около пъпа и надоло).Можетели да мо кажете с кое упражнение мога да сваля долната част на корема , и ако може да ми кажете с каква диета , понеже знам че само с упражнения не става ? БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО !
Темата беше редактирана от Veselin D. Polonov на 21.09.10 18:24.
21.09.10
18:30
казано от Veselin D. Polonov на 21.09.10, 18:23:
Здравейте, нов съм тук и искам да попитам нещо .. вече 3 месеца тренирам, и от 2 месеца тренирам корем и да си кажа горе доло има резултат но не и в долната част на корема(около пъпа и надоло).Можетели да мо кажете с кое упражнение мога да сваля долната част на корема , и ако може да ми кажете с каква диета , понеже знам че само с упражнения не става ? БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО !
Според моите познания ти трябва Кардио и Диета за да изкараш като цяло плочките, а за долна част на корема можеш да използваш повдигане на крака от вис или от лег... зависи колко ти е силата. Долната част на корема лично според мен е най-добре да се съчетава с Вакуумки, за да прибереш максимално корема.. Те това е :)—-> http://www.bb-team.org/exercise/3577/
Мнението беше редактирано от johny_trevata на 21.09.10 18:31.
21.09.10
18:32
Добре , аз дигам крака , но проблема е че не усещам болка върху корема а върхо най-горната част на краката . Незнам защо е така ... някакви идеи ? А как се правят тези Вакуумки ? :D
Мнението беше редактирано от Veselin D. Polonov на 21.09.10 18:33.
21.09.10
18:54
Дал съм ти линк за тези вакуумки, ако не те задоволява се поразрови за “йога” и съответно вакуумки... Иначе е нормално да усещаш болка в горната част на краката, изхождайки от личната си позиция ;) демек и при мен е така :D ами като цяло най-добре ще ти се отрази здраво кардио е НВД... зависи дали си с наднормено тегло де, то иначе здраво преси и вдигай краката и си ОК
Сега ще ти издам една тайна ;) ;dd това си е лично моя “трирундка” става въпрос за корем като главно акцентира на горната част но има достаа вариации за промяна, сещаш се само сменяш упражненията, та така:
1) - Коремни преси на римското столче (обратната лежанка) - ако си по-здрав ги прави с тежест за 20-30 повторения, но използвай такава амлитуда и такъв наклон на тялото, че да го усещаш как работи!
2) - Повдигане на краката от вис - тука тежест - едва ли... колкото можеш, но да не е повече от 30 и по-малко от 10,15 (има и специализирана машина за долната част на корема, но на мен ми идва аддддскиии неудобна и некомфортна...
3) - лягаш на хоризонталната пейка и си сгъваш краката на 90градуса и ги слагаш на шведската стена (в моя фитнес има...) ако не - измисли вариант или заместител.. и така сгъваш максималнооо! повторения 20-30.
Така тези трите ги повтаряш 3 пъти едно след друго както съм ти ги написал, което ще рече:
1,2,3,1,2,3,1,2,3 - така корема става ЛЕШ
Аз ги правя без почивка, даже често съм подтичвал от едното на другото място. В началото може би ще ти е трудно, но ще разбереш, за какво става дума като се погледнеш в огледалото - на мен ще ми се пръснат плочките барабар с фугите и фугина :D:D
Като за начало можеш да сложиш макс 10-20 секунди почивка и катоо усетиш прилив на сила може би ще попромениш системата за корем :) дано съм бил полезен и все пал - пробвай го!
21.09.10
18:58
Не забравяай вакуумките в случай, че корема ти е “подут” в долната част
21.09.10
19:00
Ми да ти кажа ... 181см , 79кг. 16г. ! ;]
21.09.10
19:10
казано от Veselin D. Polonov на 21.09.10, 19:00:
Ми да ти кажа ... 181см , 79кг. 16г. ! ;]
Което ще рече че си същия като мен (181см/15 г) само, че аз съм 68 кг чиста маса (нямам мазно никъде) демек ти си 11 кг отгоре... би трябвало да има доста мазно на плочата :D давай яко кардио (за там мога да ти кажа само 1 - мани ги тия пътечки - давай здраво на крос тренажора висикоинтензивно) и това е ;)
21.09.10
19:17
162cm 64кг тегло ... Джонии трябват ти поне 10кг отгоре чисто :P ама за годините си си цепеняк ! чиста маса няма !
21.09.10
19:17
Ааа тия вакуумките ... за какво са тично ?
Мнението беше редактирано от Veselin D. Polonov на 21.09.10 19:25.
21.09.10
19:28
вакуумките са упражнения произлизащо от йогата. Те не са за някакъв релеф и не могат да се мерят с пресата например. Помагат за прибиране на корема главно. или както се казва - плосък корем :D Те са леки, не те натоварват, абе според мен са супер.
Иначе кристианчо благодаря, наистина ми трябват тези 10 кг, но в никакъв случай не искам да ги качвам бързо! Моя скелет не е укрепнал, самите кости не са се калцирали, как мислиш ще се отрази 10 кг допълнително натоварване на тези прешлени? А ти продължавай да разправяш: Мерки и постижения
Основни фитнес цели
70кг чиста маса :D:D
21.09.10
19:34
еее сега ти негледай там какво пише :D но наистина няма чиста маса тоест без мазнини а то няма как да стане ! малко за шоу е това в акаунта ми :)
21.09.10
19:36
важното е, че ме разбра какво исках да кажа. Чиста маса в смисъл такъв, че нямам нужда от чистене. ;)
21.09.10
19:37
разбрах разбрах ама малко да поспамя де се пак гоним брой мнениея :D :D ;)
Ето ти за долната част на корема от вис на лост дигаш краката изправени до 90 градоса и като ти е леко слгаш и един дьнбел и готово. http://www.youtube.com/watch?v=G0ysNevIv0w&feature=fvw
Мнението беше редактирано от vatman на 21.09.10 21:14.
Няма упражнения за долна или горна част на корема, коремните мускули са един мускул. Явно имаш мазнини около таза :) , с добър хранителен режим ще го изчистиш. Прави различни упражнения за корем, не като повечето които си избират 1 2 упражнения за корем и само на тях карат :)
22.09.10
17:48
А грозде хубаво ли е да се яде ? :D