Пъпки

20.03.05
16:07

Здрвеите маняци!
Първо не6то за мен-нов съм във форума,но доста неща ме интересуват.Тренирам от 4 години активно.В последно време имам един малук проболем-когато тренирам тежко дадена мускулна група(наи-много при гръб,трапец или рамена) ми се появяват локално неприятни гноини пъпки(подобни на акне).Не мойе да са стероидни за6тото никога не съм употребявал такива.проблема няма да е и от хигиена защото се купя след всяка тренировка и всеки ден.
Ако някои знае нещо да пише!До скоро и тренираите здраво!

20.03.05
16:12

ако имаш чуствителна кожа и се изпотяваш по време на тренировка може и от това да е независимо че се къпеш веднага след това пробвай да тренидаш на по-студено ако ти е възможно или с по тънка дреха или пък се посъветвай с лекар да ти предпише някъв крем
успех!

20.03.05
19:43

Има едно антибиотично прахче, което помага много. Къпи се здраво, почиствай си хубаво кожата. Можеш да си купи по меки сапуни, риванол, спирт и се почиства. Няма начин да не спрът. Освен ако не става въпрос за някоя здрава алергия...

Креатин взимаш ли? Може да е от протин също... Яйца? Замисли се от какво е по-точно.

WO

20.03.05
20:24

може и да е от дрехите(материята).....

20.03.05
23:10

според мен е от белтъците човек и аз преди като зобах един  некачествен суроватъчен гейнер бех станал на г*з спрях го поизчистих се и като го захванах на ново познай кво стана отново :wink: това че ти излизат при тренировка на определени мускулни групи не ми се вижда логично но незнам...

21.03.05
11:27

за мен най-ефикасното средство е салицилов спирт 1% и хлорнитромицин. Тея работи не се пият!!!Спирта е под левче, а въпросният антибиотик около 2 (за блистер). В шишенцето със спирта се изсипват 5 капсули или 6 (половин блистер - да има и за още 1 път) :D
Два пъти на ден си мажеш лицето и проблемните области с памук, и най вече след къпане. След 10-15 дни употреба 3/4 от пъпките си заминават.

Недостатъци:
:arrow: трябва да се ползва непрестанно дори и когато пъпките са се разкарали щото пак се появяват...
:arrow: след употреба кожата горчи силно....така че внимавайте с гаджетата 8)

21.03.05
11:43

Мерси,мом4ета!Хубави при4ини сте изтъкнали и имате право,но при мен проблема не е нито от кожата,нито от изпотяване,нито ит белтъците.....Все пак ще пробвам със спирт и ако не помогне-хоп при 4и4о Доктор.А,да взимам също креатин,но не за първи път и няма да е и от това.

23.03.05
14:15

...

Мнението беше редактирано от maxx_muscular на 07.04.14 21:54.

23.03.05
14:23

Сега още каЧвам маса,но към средата на следващия месец ще запоЧна по-сериозно с релефа(мисля Че срадата или края на април е добро време да запоЧна)

23.03.05
14:41

ми братле мога да те посъветвам да отидеш на почистване на кожата при козметик да знаеш че има голям ефект  аиде успех  :wink:

23.03.05
20:23

...

Мнението беше редактирано от maxx_muscular на 07.04.14 21:57.

23.03.05
22:25

За едно почистване при козметик заедно с маските му там си приготвяш между 10 и 20 лв. А за лазерната терапия аз ходех преди време - взимаха ми 8 лв на процедура.

24.03.05
15:37

...

Мнението беше редактирано от maxx_muscular на 07.04.14 21:57.

24.03.05
15:46

Не е достатъчно само лазерна терапия да си правиш. Най-добре да отидеш при лекар да ти състави цялостна програма. Хапчета, мазила, спиртове, такива работи. Може въобще да нямаш нужда от лазерна терапия. Отиди при някой дерматолог, той ще те оправи.

26.03.05
13:37

тея лазери са лъжа работа
аз имам по лицето без да съм взимал никва химия
ходил съм поне на 4 разли4ни козметички по не знам си колко пъти ама не минава
и най-гадното е че много хора си мислят че взимам химия заради тея пъпки.
някакви хапчета за това знаете ли?не ме интересува вредата им.
но на сериозен лекър не съм ходил
кажете някой ако знаете,бих бил много благодарен :?

26.03.05
13:52

Д-р Христина Яръмова
специалист по дерматология и венерология

адр: София, “Позитано” 10, ет.3
работно време:
понеделник - 14.00 до 18.00
вторник и четвъртък - 8.30 до 13.30
сряда - 12.00 до 18.00
петък - 10.00 до 15.00

аз бях при нея и наистина имах подобряване, но напоследък ми е трудно да спазвам програмата, която ми е направила(да се мажа с разни мазила) и затова не мога да се оправя. Ама ще почна.

02.04.05
10:48

...

Мнението беше редактирано от maxx_muscular на 07.04.14 21:56.

02.04.05
18:32

8)  8)  8)Видя ли? За мен това е най-ефикасното средство против пъпки. Употребявам го от години и съм доволен (трябва да се има предвид че акнето ми е в кръвта - инфекция някаква, не се лекува).
За 2-3 лева по-добро от това няма.....дано и другите се вслушат... :D

02.04.05
20:00

Нещо свързано с изпотяванто или с изкуствените материи които може би обличаш

02.04.05
20:33

[quote author=“der_meister”]8)  8)  8)Видя ли? За мен това е най-ефикасното средство против пъпки. Употребявам го от години и съм доволен (трябва да се има предвид че акнето ми е в кръвта - инфекция някаква, не се лекува).
За 2-3 лева по-добро от това няма.....дано и другите се вслушат... :D

Иди на лекар - дерматолог, ако още не си го направил. Може и да ти се подобри положението. Има едни хапчета дето точно това правят. Лекуват инфекцията отвътре :).

02.04.05
21:37

хехехе аз пари за изследвания давах, после за месеци инжекции (май бяха два) и положението се подобри малко, но само временно....не се лекува. :(  Е не е нещо сериозно де....макар че списъкът със заболяванията, която тая простотия може да провокира започва с артрит и стига до синузит :D

02.04.05
21:46

[quote author=“der_meister”]хехехе аз пари за изследвания давах, после за месеци инжекции (май бяха два) и положението се подобри малко, но само временно....не се лекува. :(  Е не е нещо сериозно де....макар че списъкът със заболяванията, която тая простотия може да провокира започва с артрит и стига до синузит :D

Ай..кофти.
Щото и аз имам някакви такива проблеми и лекарката ми изписа антибиотик да пия заради акнето(вътрешната инфекция) и при мен май се пооправиха нещата за известно време... :?

02.04.05
21:53

из подобно само че през игла (ифекцията май беше стафилококова някаква - имат я поне 20-30 % от младежите, но повечето не знаят) и трябва да се повтаря 1-2 пъти годишно, за да се поддържа в нормални граници. Обаче един цикъл ми излизаше към 50 лева + болезнени инжекции в рамото, от които после трудно се и тренира. И се отказах.....на всичкото отгоре това е неква химия...по-добре стероиди  :wink:

02.04.05
22:00

Абсолютно, да. И на мен ми каза лекарката така - стафилококова инфекция. Тия инжекции в рамото - хич не ми изглежда добре. Ще си карам със спирта с прахчето, който препоръча...:)

02.04.05
22:13

и аз така карам. По-добре вместо с антибиотици да си товаря дробчето и бъбреците с креатин и много ядене, отколкото с антибиотици за щяло и нещяло :twisted:

03.04.05
02:52

ама жсе пак за стероидна или нестероидно акне гожорите,щото има разлика
пък и аз скоро ще пробам това мазило

03.04.05
03:07

[quote author=“xtasss”]ама жсе пак за стероидна или нестероидно акне гожорите,щото има разлика

Мии аз дори и протеин не пия. :) Камо ли нещо общо със стероиди. :)

03.04.05
07:19

[quote author=“xtasss”]ама жсе пак за стероидна или нестероидно акне гожорите,щото има разлика

тая смес и при стероидно помага... :D

10.04.05
22:53

На мен ми препоръчаха една леко “бабешка” рецепта, но казват, че помагала точно при хора, които инфекцията им е и в кръвта, както при мен и при други. Та при такава инфекция, не било сигурно дали антибиотици или лазер ще де излекуват, ама с това уж ставало. То рецептата е следната:
50 грама сяра (от аптеката се купува) се смесва с 500 грама мед на водна пара и след това всеки ден се пият по две кафени лъжички. Казват, че имало ефект, но не съм пробвал. Според вас дали няма да има някакъв проблем ако пия сяра? Беше сметнато, че на ден ще поемеш по 1.5 грама сяра.

10.04.05
23:27

SKINOREN Rulzzz
Добро е лекарството, почнали да се мажа със някакво друго и пъчасвам по жестоко и от Г*З  :wink:

10.04.05
23:38

Има ефект това и лекар може да ти го каже, едно време на сестра ми й бяха предписали да пие по лъжичка сяра всеки ден и й беше помогнало
Лично аз също имам проблеми с акнето ма на мен са ми от хормоните  :x тоя Чернобил не е подминал никого а  :?
Та аз за тия неща ходих на хомеопат и трябва да ви кажа вярвате, не вярвате толкова много ми помогна, че всякви други лекарски методи бледнеят просто! Ако някой иска може да пробва, хомеопатията лекува всичко, не знам как обаче действа!

10.04.05
23:42

[quote author=“tory_”]Ако някой иска може да пробва, хомеопатията лекува всичко, не знам как обаче действа!

Инфо за Хомеопатията - тук

11.04.05
00:02

Исках да кажа, че нямам идея как се постига ефекта като метода е толкова странен и абсурден.
Въпроса е че действа.
За който не знае, хомеопатията лекува като първо се уточнява заболяването, после то се лекува посредством разтовор от вода и бактерии(примерно) от причинителя на болесттва ви, като съотношението вода:бактерии=1:0,0000000001мг. примерно. Няколко капки разтвора се изсипват под езика и това е в общи линни. Сами схващате, че изглежда невероятно подобно малоумно лекарство да подейства, но аз бях живото доказателство. И не само аз ами и маса народ ...

11.04.05
15:27

SKINOREN е мнооооого добро мазило (изпробвано лично) и има продължителен ефект...само трябва търпение и постоянств, че от начало малко бавно почва да действа...

P.S. към хомеопатията съм скептично настроен  :roll: една позната пробва, но не й помогна кой-знае колко... (то се оказа че трябвало да се спазват някакви си измислени ограничения - примерно да не яде шоколад, да не пие кола/кафе, да не се ядосва и всякакви такива работи...според мен си е чиста проба шарлатания и не бих се подложил на такива измислени лечения  :evil: )

P.S.S. някой да не вземе сега да се обиди на тема хомеопатия?  :D просто изказах лично мнение (може според някои да е погрешно - не споря)  :D

11.04.05
19:30

skinoren не струва,пробвал съм го

11.04.05
19:49

И аз съм пробвал Скинорен, но и при мен не подейства. Явно много зависи от причинителя на акнето. :( А щом казвате, че сярата не е вредна в такива количества, ще взема да го пробвам това с меда и сярата. Само трябва да обясня и на баща ми, че не е вредна, че той нещо е против...  :wink:
А иначе къде се извършват тези хомеопатични процедури в София, защото аз въобще не съм наясно?

11.04.05
21:27

Ми те не са процедури, а прегледи, първия преглед трае 1-2 часа, докато ти установят болестта и причната (ако знаете колко странни методи имат...) и струва 40лв. което включва и капките за лекуването. Понякога предписват и допълнителни. От там нататък контролните прегледи са по 20лв и се правят на 1,2,3 месеца зависи колко каже лекаря. Аз ходех при най-добрата в България, но цените навсякъде са еднакви. Хомеопати има не един и двама мисля ...
П.С. А не знам какви са тия ваще родители на нищо не вярват и нищо не ви позволяват да взимате ... :roll:

11.04.05
21:47

при мен действаше SKINOREN-а(ся не го ползвам щото нямам нужда)

17.01.10
19:07

От дълго време се ровя из интернет и чета всякакви мнения за решението с пъпките и отдавна съм забелязала,  че на много хора им е помогнала комбинацията от Салицилов спирт + хлорнитромицин. Затова днес реших да отида да си взема и аз. Взех си и двете спирта е 2%. Значи слагат се 5 таблетки от хлорнитромицина в спирта  и после си мажеш лицето с него примерно вечер и чак на сутринта ли трябва да се измие от лицето не ми е ясно?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1