20.09.10
15:39
Значи тренирам вече около година и половина висок съм 180см 63 кг искам да кача малко килограми защото нямам почти никакво развитие, ноември месец пих креатин, но понеже лятото ходих на работа която беше доста натоварваща и отслабнах, та искам да ми препоръчате нещо с което да дигна килограми.
6-7 хранения на ден с храни богати на протеин и въглехидрати.
От тук http://www.bb-team.org/values/nutrition_facts/#axzz105N9LI4q ще видиш кои храни какво съдържат.
Протеина ти трябва да е около 160 гр на ден, въглехидратите около 300 гр.
Щом пускаш темата тук, явно си решил да вземаш някакви хранителни добавки. На какво ще се спреш зависи от финансовите ти възможности. Аз бих ги подредил по важност ( според мен) ето така:
1. Протеин
2. Спортни мултивитамини
3. ВСАА
4. Креатин
5. Глутамин
Сам прецени какво можеш да купиш. ВСАА, креатин и глутамин задължително на прах (излизат по-изгодно отколкото на таблетки или капсули) и ВСАА за предпочитане овкусени. :)
20.09.10
21:46
Кажи си бюджета :)
казано от Rafael на 21.09.10, 07:32:
Да ти направим един “финансов план” :D :D :D
Демек, ако има 500, как да ги направи 1000 ли? :D:D
казано от Rafael на 20.09.10, 16:06:
6-7 хранения на ден с храни богати на протеин и въглехидрати.
От тук http://www.bb-team.org/values/nutrition_facts/#axzz105N9LI4q ще видиш кои храни какво съдържат.
Протеина ти трябва да е около 160 гр на ден, въглехидратите около 300 гр.
Щом пускаш темата тук, явно си решил да вземаш някакви хранителни добавки. На какво ще се спреш зависи от финансовите ти възможности. Аз бих ги подредил по важност ( според мен) ето така:1. Протеин
2. Спортни мултивитамини
3. ВСАА
4. Креатин
5. ГлутаминСам прецени какво можеш да купиш. ВСАА, креатин и глутамин задължително на прах (излизат по-изгодно отколкото на таблетки или капсули) и ВСАА за предпочитане овкусени. :)
2рото място на витамините е силно пресилено, особено в тази ситуация. Безспорен факт е ,че те са много важни катализатори на биохимичните процеси, но така навсякъде да се препоръчват и то “Спортни мултивитамини” , предполага недобро познаване на материята :) ,без лоши чувства. Няколко плода на ден ще свършат същата работа, напълно приложимо в условия на повишаваща теглото диета ;) . Повечето “спортни витамини” са така високо дозирани , че вече говорим за определен Терапевтичен ефект, от който един здрав индивид определено няма нужда в нормалното си ежедневие.Поздрави!
21.09.10
12:57
да не говорим че при такива големи дозировки витамините просто ги изпикаваш .....
Добре, склонен съм да се съглася с вас. Сложих ги на второ място, защото с оглед на предстоящото му интензивно физическо натоварване организма му ще има нужда от засилване на имунитета. Ако яде плодове и едни по-обикновени витамини ще му свършат работа. Все пак не е дал много изчерпателна информация, така че донякъде гадаем.
Новото класиране :D :
1. Протеин
2. ВСАА
3. Креатин
4. Глутамин
5. Мултивитамини
21.09.10
13:33
реалното класиране
1.1 кг месо на ден
2.5-6 литра вода
3. протеин
4.креатин
5.витамини
казано от Rafael на 21.09.10, 13:27:
Добре, склонен съм да се съглася с вас. Сложих ги на второ място, защото с оглед на предстоящото му интензивно физическо натоварване организма му ще има нужда от засилване на имунитета. Ако яде плодове и едни по-обикновени витамини ще му свършат работа. Все пак не е дал много изчерпателна информация, така че донякъде гадаем.
Новото класиране :D :1. Протеин
2. ВСАА
3. Креатин
4. Глутамин
5. Мултивитамини
Това е комбинацията + бустер за сила и мачкаш. Аз в момента пия такивадобавки, много съм доволен от мъм сила и издържливост, ще висим за маса как стоят нещата.
Здравейте.През декември аз си бях взел преатин (500гр)и ми останаха към 300гр, креатина е на фирма Scitec питах един приятел и той ми даде съвет да си зема амино киселини.Вчера си взех амино киселини на същата фирма Scitec. Кажете хубава комбинация ли съм направил?
22.09.10
19:00
казано от chicheka на 22.09.10, 17:33:
Здравейте.През декември аз си бях взел преатин (500гр)и ми останаха към 300гр, креатина е на фирма Scitec питах един приятел и той ми даде съвет да си зема амино киселини.Вчера си взех амино киселини на същата фирма Scitec. Кажете хубава комбинация ли съм направил?
сега ние да гадаем ли креатин или протеин си си купил?
Съдейки по количеството вероятно е креатин. Комбинация като комбинация нищо паранормално не е.
казано от Vask0 на 22.09.10, 19:00:
казано от chicheka на 22.09.10, 17:33:
сега ние да гадаем ли креатин или протеин си си купил?
Съдейки по количеството вероятно е креатин. Комбинация като комбинация нищо паранормално не е.
Объркал съм се става въпрос за креатин.
23.09.10
07:40
Спам!
Мнението беше редактирано от head_hunter на 23.09.10 09:45.