Въпрос за гърдите

VR

11.04.05
19:23

Значи искам да питам когато правя гърди на лежанка и после със дъмбели мускула като цяло ли се натоварва!Питам защото като тренирам се напомпва само горната част която е под рамото а на долу не мога да определя! :?:

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 15:17.

11.04.05
20:05

я ми го обясни като за прости билдери как така като цяло?

VR

11.04.05
20:19

[quote author=“6efa”]я ми го обясни като за прости билдери как така като цяло?

ами имам предвид целия мускул-и горната и долната част

11.04.05
21:03

На правата лежанка дори само да правиш ще имаш гърди. Тя тренира цялостно мускула. Вече за долни гърди можеш да правиш обратен лег или кофички.

11.04.05
21:27

па не схванах много ма карай :? пробвай да тренираш и долната част а лажанката и дъмбелите за коя част ги правиш за горна;хоризонтал ли кво ли :roll: това дето го обясняваш под рамото предполагам имаш предвид при мишницата се натоварва основно при лега с лост за горна част с малко по широк хват поне аз такаго усещам не знам.. некой друг ако мойе да ти помогне 8)

VR

11.04.05
21:46

Чакайте да се изясним кои са частите на гърдите!Щот неска кво ли не правих и ми се напомпа горе горната половина а долната не мога да преценя!Ама нали квот и да правя на лежанка гърдите се развиват :?:

12.04.05
09:33

Целият гръден мъскул се товари на лежанката. Ако искаш да наблегнеш (което е трудно и изисква поне 6месеца) на малкия гръден мускул, тогава прави кофички. Кофичките също така товарят и големия гръден мускул, затова според мен те стоят наравно с повдигането от лег. Ако пък ти изостава горната част на гърдите, което се пада глава от големия гръден мускул, то тогава можеш да правиш упражнения за гърди от полулег, но соперд мен е почи невъзможно да се наблегне там. Дори и да се получи, ще са нужни години (лично мнение).

VR

12.04.05
19:13

[quote author=“Martin”]Целият гръден мъскул се товари на лежанката. Ако искаш да наблегнеш (което е трудно и изисква поне 6месеца) на малкия гръден мускул, тогава прави кофички. Кофичките също така товарят и големия гръден мускул, затова според мен те стоят наравно с повдигането от лег. Ако пък ти изостава горната част на гърдите, което се пада глава от големия гръден мускул, то тогава можеш да правиш упражнения за гърди от полулег, но соперд мен е почи невъзможно да се наблегне там. Дори и да се получи, ще са нужни години (лично мнение).

Значи и преди съм вдигал ама сега почнах по-сериозно!И значи тази част се напомпа а долната не!И искам да питам за колко време се оформят гърдите!И друго мога ли да правя една седмица примерно по 2 пъти в нея гърди и гръб щот те ми изостават пък ръката ми и 34 не че е голяма ама в сравнение с другото!Значи и това ако ви интересува 182 на 72 кг съм МЕРСИ ЗА ПОМОЩА

13.04.05
00:34

прави нормална лежанка или обратна за долната част на мускула

VR

13.04.05
09:00

Мерси на всички за помоща!!! :)

13.04.05
16:00

За акцент на долна част бих препоръчал кофички. Иначе обикновената лежанка си е най-доброто. От полулега аз лично ползи не съм вирял, само ме болеше дясното рамо от това упражнение (ама си е индивидуално все пак)
А откак преди около месец спрях да правя полулег и оставих само правата лежанка усещам даже и нарастване в горната част.
Моя съвет за тренировка за гърди е : 1во права лежанка. 2ро кофички, 3то някакво по-леко (примерно в моята зала има един уред малко като полулег) флайс или пък само 2, ама с по 4 серии..
Също така винаги някаква промяна в трен...дори да е дали ще направих кофичките с тежест или без (освен твоята си). При гърди при мен това дава невероятен ефект (докато при гръб напримерн постоянството с една програма дава по-добър ефект)

15.04.05
17:54

Eдин въпрос и от мене .
Абе хора по колко и какви упражнения правите за гърди ....
Аз имам чувството, че цял ден мога да ги моря.
от септември тренирам по-сериозно 189см 79кг. ръка 36 студена. гърдите не се сещам в момента трябва да ги премеря

та правя полулег 3 серии 50кг, 70кг, 80кг
+40 наклон с дъмбели .... 3 серии - 20кг,24,24
флайс на права скамейка - 3 серии - 16кг,18,20
пулоувър 3серии - 20,24,30кг
и още едно упражнение на машина бутам за гърди .... 3серии по 80кг

Та се чудя това как ви се вижда ....
мъча се да качвам кг. но ми е ужасно трудно, а свалянето да не говоря на ден по 1кг мога да падам спокойно без зор и то като се храня.  Наблягам на въглехидрати ....

15.04.05
18:39

Според мен ти идва в повече тая тренировка....на мен за гърди 9 серии са ми оптимум, да не кажа максимум...
Аз бих сложил обикновена лежанка като първо, ако толкова си държиш на полулега остави едно упражнение от полулег (дали щанга или дъмбели - твой избор), и като трето кофички (като гледам трябва да имаш сила да ги правиш с допълнителна тежест). Опитай само така с тея 3те, по 3 серии всяко, 2 седмици си дай, мисля че ще усетиш разликата. Ако пак не ти харесва опитай да добавиш флайса накрая или да махнеш още нещо....не помня кой го беше казал ама е много вярно “ако тренировката не върви, не се чуди какво да добавиш, а какво да махнеш”
И наблягай на протеините, не на въглехидратите при яденето

15.04.05
20:14

то за кофичките е ясно че се мятам като скакалец .... имам сила да слагам допълнително кг. и мисля че с 20кг диск ще мога да си направя 8. А за права лежанка от 2 седмици съм я изключил да видя как ще е и сложих полулега....  и незнам защо но на обратен наклон мога да бутам повече кг. от колкото на права лежанка.
- на права лежанка с 80кг правя 6-7 движения и 1-2 с лека помощ
-на обратен наклон с 85кг правя 8-10 движения сам.
При някой да е така ?

16.04.05
00:40

чувал съм че има такова нещо, но от обратен лег не тренирам

16.04.05
03:17

Нормално е от обратен наклон да вдигаш повече.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1